Muuta tekstin kokoa:

Vesa-Pekka Kopakkala

Vesa-Pekka Kopakkala (s. 1965) on kotoisin Kangasalta, jossa hän aloitti kornetinsoiton 10-vuotiaana Jali Aholan opastuksella. Vuonna 1979 hän pääsi Tampereen konservatorioon maineikkaalle Raimo Sarmaksen trumpettiluokalle, josta on kouliintunut useita muusikoita ja opettajia Suomen orkestereihin ja musiikkioppilaitoksiin. Trumpetinsoiton opettajan tutkinnon hän suoritti 1991. Sibelius-Akatemian ovet avautuivat 1989, jossa Kopakkala suoritti A-tutkinnon Erkki Karjalaisen johdolla arvosanalla erinomainen. 

Kopakkalan ura ammattimuusikkona alkoi vuonna 1985 hänen ollessa avustajana Tampereen kaupunginorkesterissa. Vuoden 1991 hän soitti Radion sinfoniaorkesterissa. Oulun kaupunginorkesterista Kopakkala sai vakituisen toimen 1994. Siellä hän toimi trumpetin varaäänenjohtajana vuoteen 1998. Vuonna 1998 hänet nimitettiin Turun kaupunginorkesterin äänenjohtajan virkaan, josta hän 22 vuoden jälkeen siirtyi omasta pyynnöstäni soittajan toimeen syksyllä 2019. Kopakkala valittiin 2010 Kymi Sinfonietan trumpetin äänenjohtajaksi, mutta veri veti takaisin isomman orkesterin haasteisiin, ja hän palasi takasin Turkuun jo vuoden kuluttua. 

Viransijaisuuksia Kopakkala on tehnyt Rso:ssa (varaäänenjohtaja, soittaja), Suomen Kansallisoopperan orkesterissa (vuorotteleva äänenjohtaja), Tampere Filharmoniassa (vuorotteleva äänenjohtaja), Sinfonia Lahdessa (soittaja) sekä Kaartin soittokunnassa (soolokornetti). Avustajana Kopakkala on toiminut lähes kaikissa Suomen ammattiorkestereissa. Hän on tai on ollut jäsenenä muun muassa Avanti!-kamariorkesterissa, Suomalaisessa kamariorkesterissa, Savonlinnan Oopperajuhlaorkesterissa, Vantaan viihdeorkesterissa ja Turku Jazz Orchestrassa.

Solistina Kopakkala on soittanut muun muassa Turun ja Oulun kaupunginorkestereiden kanssa.

Työn ulkopuolella hänelle rakas harrastus on moottoripyöräily.