Muuta tekstin kokoa:

Taidetestaajat 2017-2019

Turun filharmoninen orkesteri on mukana Suomen Kulttuurirahaston Taidetestaajat-hankkeessa. Tärkeä yhteistyökumppanimme Taidetestaajat-hankkeessa on Turun Taideakatemia, jonka opiskelijat tuottavat ennakko- ja jälkitehtäviä sekä toimivat taidetestaajakummeina Taidetestaajillemme.

Kulttuurirahaston Taidetestaajat-hankkeessa tavoitteena on saada suomalaiset nuoret kokemaan taidetta, myös sellaista johon moni ei muuten saa kosketusta. Hanke toteutetaan yhdessä Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton kanssa, joka vastaa sen koordinoinnista, kuljetusten järjestämisestä ja hallinnoinnista. Kokonaiskustannukset ovat noin 15–20 miljoonaa euroa riippuen siitä, lähtevätkö kaikki luokat mukaan hankkeeseen. Svenska kulturfonden osallistuu rahoitukseen noin 1,2 miljoonan euron osuudella.

Kulttuurirahasto on valmistellut hanketta myös yhteistyössä Opetus- ja kulttuuriministeriön, Opetushallituksen, Suomen Kuntaliiton ja Suomen Rehtorit ry:n kanssa. Hanke on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmistoa.

Taidetestaajat 2019

Turun filharmonisella orkesterilla on ollut ilo olla mukana Suomen Kulttuurirahaston Taidetestaajat-hankkeessa vuosina 2017-2019. Syksyllä 2019 TFO toivottaa tuhannet kahdeksasluokkalaiset kokemaan Open Orchestra –konsertin Turun konserttitaloon, jossa taidetestaajat pääsevät sukeltamaan orkesterin sisään. Orkesteri tuottaa hanketta varten oheismateriaaleja, joihin koululaiset tutustuvat etukäteen ja esitysvierailunsa jälkeen.

Mikä on Open Orchestra? Voit katsoa videon täältä.

Katso myös video Taidetestaajien merkityksestä.

Lisätietoa hankkeesta osoitteessa: www.taidetestaajat.fi