Muuta tekstin kokoa:

Uutiset

11.1.2021 10.13

Konserttitalon lipunmyynti on 18.1.2021 alkaen auki tiistaista perjantaihin klo 12-17.

Koronaepidemiasta johtuvan tilanteen vuoksi lipunmyynnin aukioloaikoja supistetaan toistaiseksi niin, että lipunmyynti on maanantaisin suljettu. Turun konserttitalon lipunmyynti palvelee osoitteessa Aninkaistenkatu 9. Tapahtumien yhteydessä lipunmyynti on auki normaalisti tuntia ennen tapahtuman alkua.

Lippuja voi ostaa edelleen joka päivä Lippupisteen verkkokaupasta sekä Turun filharmonisen orkesterin webshopista. Lisäksi Lippupisteen myyntipisteet sekä Kauppatorin Monitori palvelevat normaalisti.

Myös Turun konserttitalon puhelinmyynti palvelee edelleen normaalisti maanantaista perjantaihin klo 9–15.

Mukavia asiointihetkiä kanssamme!

 

 

8.1.2021 10.19

Turun filharmonisen orkesterin alkuvuoden konsertteihin ei oteta yleisöä

Koronarajoitusten jatkuessa alkuvuoden konsertteihin 10.2. asti ei oteta yleisöä. Orkesteri jatkaa kuitenkin työskentelyään, ja alkuvuoden sinfoniakonsertit 28.1. ja 4.2. lähetetään suorina verkkolähetyksinä osoitteesta tfo.fi/live. Verkkokonserttien seuraaminen on maksutonta. Kamarimusiikkikonsertti 7.2. siirtyy eteenpäin, ja konsertin uusi ajankohta on 28.3. klo 18.

Jo ostetut liput on mahdollista vaihtaa lahjakorttiin tai hyvittää rahaksi. Olemme lipun ostaneisiin asiakkaisiin myös erikseen yhteydessä.

Katso suorat verkkolähetykset:

  • To 28.1. Kollegoiden kesken
  • To 4.2. Saivo

Vaihda konserttilippu lahjakorttiin tai rahaksi:

Lue ohjeet lippuhyvityksestä tästä uutisesta.

Seuraa Turun kaupungin koronavirusuutisointia

16.12.2020 08.59

Mikä voisi piristää pimeän vuodenajan keskellä paremmin, kuin tutustuminen tulevaan kevätkauteen! Nyt on hyvä hetki unelmoida tulevista konsertti-illoista ja musiikkielämyksistä, ja valita juuri ne itseä kiinnostavimmat kokonaisuudet. 

Kevät avaa myös taiteellisen johtajan Olli Mustosen kauden. Luvassa on 12 toinen toistaan innostavampaa sinfoniakonserttia, neljän monipuolisen kamarimusiikkikonsertin kokonaisuus sekä teemakonsertteja ja kaksi lasten konserttia. Epidemiatilanteen jatkuessa otamme saliin pienemmän kuulijamäärän, ja konserttikäynti on suunniteltu turvallisuus huomioiden. Kuusi sinfoniailtaa lähetetään myös suorana verkkokonserttina osoitteesta tfo.fi/live.

Lipunmyynti on avattu, joten konserttiliput ovat myös oiva joululahja - joko itselle tai ystävälle. Keväälle myydään Kaikki sinfoniat -sarjaa sekä kamarimusiikkisarjaa. Voit myös koota vähintään viidestä konsertista oman kokonaisuutesi eli SOS-sarjan, ja saat kokonaishinnasta 20% alennusta. Jokaiseen konserttiin myydään myös yksittäislippuja.

Kevätkausi 2021: Taiteellinen johtaja Olli Mustosen ja intendentti Nikke Isomöttösen videotervehdys

Kaikki sinfoniat -sarja

To 28.1. & pe 29.1. Kollegoiden kesken - vain verkkokonsertti to 28.1.
To 4.2. Saivo - vain verkkokonsertti to 4.2.
To 18.2. & pe 19.2. Venäläinen ilta - verkkokonsertti to 18.2.
Pe 5.3. Joonas Kokkonen 100
To 11.3. & pe 12.3. Matka Aranjueziin - verkkokonsertti to 11.3.
To 25.3. Pohjoinen soi
To 8.4. Humoreskeja
Pe 16.4. Viulistien juhlat - professori Tuomas Haapasen kunniaksi
To 22.4. & pe 23.4.176 kosketinta - verkkokonsertti to 22.4.
Ke 28.4. & to 29.4. Valovoimaa - verkkokonsertti to 29.4.
To 6.5. Sininen rapsodia
To 20.5. Schumannien jalanjäljissä

Kamarimusiikkisarja

Su 7.3. Taivaankappaleita ja tangoa
Su 28.3. Mestari ja kisälli
Su 11.4. Aikamme naisten ääni
Su 16.5. Kevät 

Teema- ja lastenkonsertteja

To 11.2. Katedraali soi 25
La 13.2. Lasten musiikkisalonki: Taikametsässä soi!
Ke 17.3. & to 18.3. Muumiperheen lauluretki
Pe 2.4. Pääsiäiskonsertti
La 1.5. Vappukonsertti
Ke 12.5. Nuorten solistien konsertti

7.12.2020 13.49

Lahjakortti

Musiikinystävän mieleen on avoin lahjakortti, joka on voimassa 12 kuukautta ostopäivästä. Lahjakortti käy Turun filharmonisen orkesterin konsertteihin ja muihin tapahtumiin Turun konserttitalossa. 

Konserttiliput kevätkaudelle

Jos tunnet lahjansaajan musiikkimaun, on liput suoraan tiettyyn konserttiin hyvä vaihtoehto. Turun filharmonisen orkesterin kevätkausi on julkaistu, ja täynnä toinen toistaan innostavampia konsertteja. 

Osta liput:

Myynnin aukiolot joulun ajan

Turun konserttitalon lipunmyynti palvelee läpi vuodenvaihteen arkisin klo 12-17 osoitteessa Aninkaistenkatu 9. Arkipyhät 24.12., 25.12., 1.1. ja 6.1. lippumyymälä on kiinni.

Konserttitalon puhelinpalvelu on kiinni 22.12.2020-3.1.2021 välisen ajan. Maanantaista 4.1. alkaen puhelinpalveluun saa taas normaalisti yhteyttä arkisin klo 9-15 joko soittamalla  (02) 262 0333 tai sähköpostitse kulttuuri.myynti@turku.fi.

Mukavaa joulun aikaa!
Toivottaa Turun filharmonisen orkesterin väki

1.12.2020 16.07

Hyvät asiakkaamme, olemme noteeranneet Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmän uudet suositukset.

Tarkempaa tietoa loppuvuodesta julkaisemme keskiviikkona 2.12. Lipun jo ostaneisiin asiakkaisiin olemme myös erikseen yhteydessä. 

1.12.2020 15.39

Turun filharmonisen orkesterin loppuvuoden konsertteihin ei oteta yleisöä

Turun kaupunginhallitus kokoontui keskiviikkona 2.12. päättämään kaupungin palveluja koskevista rajoituksista alueellisen koronaryhmän suositusten mukaisesti kolmeksi viikoksi. Koronarajoitusten tiukentuessa loppuvuoden konsertteihin ei oteta yleisöä. Orkesteri jatkaa kuitenkin työskentelyään, ja loppuvuoden konsertit lähetetään suorina verkkolähetyksinä osoitteesta tfo.fi/live. Ohjelmistoon on tulossa pieniä muutoksia. Verkkokonserttien seuraaminen on maksutonta.

Jo ostetut liput on mahdollista vaihtaa lahjakorttiin tai hyvittää rahaksi. Olemme lipun ostaneisiin asiakkaisiin myös erikseen yhteydessä.

Katso suorat verkkolähetykset:

Vaihda konserttilippu lahjakorttiin tai rahaksi:

Lue ohjeet lippuhyvityksestä tästä uutisesta.

Turun konserttitalon loppuvuoden tapahtumat on peruutettu tai siirretty

Tarkemmat tiedot löydät tapahtumista:
Peruutettu: Turun musiikkijuhlat Joyce DiDonato ma 7.12.
Siirtyy: Turun musiikkijuhlat Karitan joulu 16.12.
Siirtyy: Turun musiikkijuhlat Karitan joulu 22.12.

Seuraa Turun kaupungin koronavirusuutisointia

Turun kaupunki: Koronavirus - ajankohtaista tietoa ja ohjeistusta

24.11.2020 11.08

Turun filharmonisen orkesterin solistina torstaina 3.12. klo 19 Konserttitalossa kuullaan oboen äänenjohtaja Takuya Takashimaa. Illan johtaa nousevaa kansainvälistä uraa tekevä Kerem Hasan, joka on tuore ylikapellimestari Innsbruckissa Tirolin sinfoniaorkesterissa. Illan keskiössä kuullaan Takashiman tulkintana Alessandro Marcellon valoisaa ja koristeellista venetsialaista barokkia. Ohjelmassa samaa hyväntuulisuutta on luvassa lisäksi Franz Schubertin melodiavoittoisessa 3. sinfoniassa, Igor Stravinskyn Es-duuri-konsertossa Dumbarton Oaks sekä Wolfgang Amadeus Mozartin sinfoniassa nro 35 eli "Haffner-sinfonia". 

Takashima on työskennellyt vuodesta 2001 lähtien Turun filharmonisessa orkesterissa, jossa hän toimii nykyisin oboen äänenjohtajana. Hän on esiintynyt solistina, kamarimusiikkikonserteissa ja orkestereissa Suomessa, Ranskassa, Saksassa, Espanjassa, Virossa, Latviassa, Venäjällä, Etelä-Koreassa ja Japanissa. Hän on soittanut vierailevana soolo-oboistina useissa pohjoismaiden orkestereissa. Hän opettaa tuntiopettajana Sibelius-Akatemiassa. 

Kerem Hasan on toiminut kaudesta 2109/2020 alkaen Innsbruckissa Tirolin sinfoniaorkesterin ylikapellimestarina. Vuonna 2017 Hasanin voittama Nestlén ja Salzburgin Nuori kapellimestari -palkinto loi perustuksia lupaavalle kansainväliselle uralle. Ennen tätä hän oli jo herättänyt kiinnostusta saavuttamalla finalistipaikan Donatella Flick -kapellimestarikilpailussa Lontossa sekä toimimalla apulaiskapellimestarina Walesin kansallisoopperassa.

Lue lisää käsiohjelmasta

Osta liput

16.11.2020 12.11

Ludwig van Beethovenin 250-vuotisjuhlavuosi jatkuu Turun filharmonisessa orkesterissa torstaina ja perjantaina 19.-20.11. klo 19 Turun konserttitalossa. Orkesterin päävierailija, huipputaitelija Julian Rachlinin konserteissa kuullaan Beethovenilta kaksi tunteiden ääripäitä edustavaa teosta, jotka yhdessä muodostavat harmonisen kokonaisuuden. Etenkin viuluvirtuoosina tunnettu Rachlin nähdään konsertissa solistina sekä kapellimestarina. Torstain konsertti on loppuunmyyty, perjantaille on lippuja jäljellä. 

Konsertit aloittaa septetto es-duuri, jossa Rachlin esiintyy viulistina TFO:n äänenjohtajien kanssa. Septetto on kamarimusiikkia seitsemälle soittajalle. Hilpeän ja viehättävän teoksen parina kuullaan väliajan jälkeen Beethovenin tunnetuimpiin teoksiin kuuluva sinfonia nro 5 eli kohtalonsinfonia. Ta-ta-ta-taa! ”Näin kolkuttaa kohtalo ovelle”, luonnehti Beethoven sinfonian teemaa, josta tuli länsimaisen taidemusiikin kenties kuuluisin. Heti ensitahdeistaan alkaen mukaansatempaava ja myrskyisä kohtalonsinfonia tehoaa kuulijoihin yhä uudelleen vuosisadasta toiseen. 

Viulisti, alttoviulisti ja kapellimestari Julian Rachlin on aikamme arvostetuimpia muusikoita. Ensimmäiset 30 vuotta urastaan hän on esiintynyt solistina maailman johtavien kapellimestarien ja orkesterien kanssa. Rachlin on Royal Northern Sinfonian, Turun filharmonisen orkesterin ja Kristiansandin sinfoniaorkesterin päävierailija. Rachlinin levytykset Sony Classical, Warner Classics ja Deutsche Grammophon -levymerkeille ovat saaneet ylistystä. 

 

12.11.2020 16.57

Symphonic Ellington -konsertista lähetetään suora verkkolähetys keikalla.fi-alustan kautta.

Konsertti järjestetään torstaina 26.11. klo 19 Turun konserttitalolla. Konsertti paikan päällä on loppuunmyyty, mutta tapahtuma on mahdollista nähdä keikalla.fi-palvelun livestreamina. Livestream-lipun hinta on 13 €.
Tallenne on katsottavissa 7 päivän ajan tapahtuman jälkeen. 

Osta liput livestream-lähetykseen tästä.

Symphonic Ellington

Antti Rissanen, kapellimestari
Pekka Kurki, laulu
Turku Jazz Orchestra
Turun filharmoninen orkesteri

Jazzin ystäviä hemmotellaan! Illan aikana pianisti ja säveltäjä Duke Ellingtonin svengaava musiikki herää eloon. Konsertissa kuullaan klassikkoalbumi The Symphonic Ellingtonin kappaleita ja paljon muuta genren suunnannäyttäjän tuotannosta, muun muassa sinfonisen jatsin kulmakiviin kuuluva teos Harlem. Upeassa konsertissa viihteestä vastaavat TFO:n lisäksi huikea Turku Jazz Orchestra sekä jazzin ja sinfonian maailmoissa sujuvasti liikkuva musiikin moniottelija Antti Rissanen.

 

10.11.2020 14.59

Turun kaupungin itsenäisyyspäivän juhlakonsertteihin 6.12. klo 12 ja 15 Turun konserttitalossa jaetaan vapaaliput tänä vuonna verkossa tapahtuvan ilmoittautumisen kautta. 

Ilmoittautuminen alkaa lauantaina 21.11. klo 9.00 Lyyti-ilmoittautumislomakkeella osoitteessa:

Ruuhkatilanteen välttämiseksi tänä vuonna ei järjestetä ilmaislippujen jakotilaisuutta, vaan paikkaliput jaetaan ainoastaan Lyytin ilmoittautumislomakkeella ennakkoon ilmoittautuneille. Ennakkoon varatut paikkaliput luovutetaan varauksessa ilmoitetulla nimellä. Lippujen jako alkaa konserttitalolla tuntia ennen konsertin alkua. Lippuja voi varata enintään 2 kpl/hlö. Liput jaetaan saapumisjärjestyksessä.

Turun kaupungin itsenäisyyspäivän juhlakonsertit järjestetään tänä vuonna poikkeuksellisesti rajatulle yleisömäärälle epidemiatilanteesta johtuen. Kumpaankin konserttiin otetaan yleisöä maksimissaan 335 henkilöä. Konserttitalon istumapaikat on numeroitu ja sijoitettu katsomoon väljästi turvavälit huomioiden. Asiakkaita pyydetään istumaan ainoastaan lipussa merkitylle paikalle.

Konserttitalon aulassa on käsidesipisteitä ja kasvomaskeja voi ostaa vaatesäilytyksestä. Turun kaupunki suosittaa käyttämään kasvomaskia tilaisuuden ajan ja osallistumaan tilaisuuteen vain terveenä. Konserttitalon tarkempi turvallisuusohjeistus löytyy osoitteesta tfo.fi.

Molemmat konsertit myös suorana verkkolähetyksenä

Konserteissa Turun filharmonista orkesteria johtaa kapellimestari Markus Lehtinen ja solistina kuullaan baritoni Kristian Lindroosia. Juha-Pekka Mikkola juontaa konsertit. Klo 12 konsertissa juhlapuhujana on kaupunginjohtaja Minna Arve ja klo 15 konsertissa Turun yliopiston vararehtori Mika Hannula.

Molemmat konsertit lähetetään myös suorana verkossa osoitteessa:

Ohjelmassa kuullaan tänäkin vuonna kattava kokonaisuus kotimaisen taidemusiikin helmiä, ja kappaleiden välissä kuullaan runoja. Konsertit aloittavat Aulis Sallisen Sunrise Serenade sekä Uuno Klamin 3bf tunnelma mereltä. Kristian Lindroos tulkitsee Oskar Merikannon teokset Merellä ja Elämälle sekä Jean Sibeliuksen teoksen Laulu ristilukista. Solistiteosten jälkeen kuullaan Sibeliuksen Pan ja kaiku sekä Finlandia. Fredrik Paciuksen Maamme-laulu päättää konsertit, ja tänä vuonna teos kuullaan solistin tulkitsemana, ilman yhteislaulumahdollisuutta.