Muuta tekstin kokoa:

Uutiset

18.5.2021 10.38

Turun filharmoninen orkesteri esittää torstaina 26.8.2021 klo 21 Forum Marinumin edustalla Luontosinfonian live-ensiesityksen. Luontosinfonia on elokuva, jossa ainutlaatuinen, dokumentaarinen luontokuvaus sulautuu musiikin harmoniaan. Elokuva sai ensi-iltansa elokuvateattereissa vuonna 2019 ja saavutti suuren suosion niin yleisön kuin kriitikoidenkin taholta. Luontosinfonia koetaan nyt ensimmäistä kertaa live-esityksenä. Tunnelmallisessa ulkoilmakonsertissa elokuva näytetään screeniltä ja koetaan elävän musiikin säestyksellä hämärtyvässä loppukesän illassa.

Ulkoilmakonsertissa Turun filharmonista orkesteria johtaa Erkki Lasonpalo, ja lavalla nähdään lisäksi maamme arvostetuimpiin esiintyjiin lukeutuva laulaja Aili Ikonen sekä orkesterisäestyksellisiin suurteoksiin erikoistunut sinfoniakuoro Chorus Cathedralis Aboensis. Luontosinfonian kesto on 1 tunti 15 minuuttia ja tapahtumaan on vapaa pääsy. Mahdollisia yleisömäärärajoituksia tarkennetaan lähempänä tapahtuman ajankohtaa. 

Luontosinfonia on ylistys Suomen luonnolle. Metsän tarina ja Järven tarina -elokuvien tekijätiimin ja palkitun säveltäjän suurteos esittelee luontokuvauksen helmet teoksessa, joka vie katsojan syvälle luonnon sydämeen. Elokuvan on ohjannut Marko Röhr ja elokuvannut Teemu Liakka. Palkitun säveltäjä Panu Aaltion musiikki kuljettaa katsojan Suomen luonnon monimuotoisuuteen kaikkina vuodenaikoina. 

Tapahtuma on osa Itämeripäivää. Pitkin tapahtumapäivää ja ennen Luontosinfonian esitystä Forum Marinumin edustalla nähdään muun muassa luontoaiheinen paneelikeskustelu sekä kokkikilpailu.

7.5.2021 14.25

Turun filharmoninen orkesteri toteuttaa kevään ja syksyn 2021 aikana Saavutettavat orkesterit pilottiprojektin Turun kahdessa vanhuskeskuksessa, jossa vanhainkotien asukkaiden ja henkilökunnan arkeen tuodaan osallisuutta ja iloa virtuaalisilla musiikkityöpajoilla ja konserteilla sekä kummimuusikkotapaamisilla.

-Ikäihmiset ovat TFO:lle arvokas ja tärkeä kohderyhmä. Olemme innoissamme uudesta yhteistyömallista sekä mahdollisuudesta tuoda hyvinvointia edistäviä musiikkielämyksiä ja kohtaamisia ikääntyneiden arkeen erityisesti nyt vaikeana korona-aikana, iloitsee orkesterin tuottaja Heidi Pulkkinen.

Pilottiprojekti koostuu kolmesta musiikillisesta virtuaalityöpajasta sekä vanhainkodin asukkaiden henkilökohtaista tapaamista projektin muusikoista nimetyn kummimuusikkonsa kanssa. Osallistavissa työpajoissa asukkaat johdatellaan musiikin avulla läpi elämänkaaren, omakohtaisia muistoja ja lauluja kerraten ja ylös kirjaten. Hybridisti toteutettavat työpajat sisältävät musiikin kuuntelua, yhteislaulua, toiminnallisia harjoitteita sekä vuorovaikutteista keskustelua. Kummimuusikkotapaamisten taustana toimivat osallistujista ennakkoon kerätyt musiikkimuistolomakkeet.

Vanhainkodin asukkaat ja henkilökunta pääsevät tutustumaan myös TFO:n virtuaalikonserttitoimintaan sekä ottamaan käyttöönsä laulutaulut muistelun välineenä ja musiikkitoiminnan menetelmänä.

Musiikkikohtaamisia vanhainkoteihin

Pilotti huipentuu elokuussa järjestettävään päätöskonserttiin vanhainkodin pihalla, jossa jokaiselle asukkaalle omistetaan hänelle mieluisa lahjalaulu. Laulujen valinnassa on huomioitu työpajoissa ja kahdenkeskisissä kohtaamisissa ja haastatteluissa esille tulleita elämäntarinoita sekä laulu- ja musiikkimuistoja.

Kevään pilottiin osallistuu Runosmäen ja Yli-Maarian vanhainkotien asukkaita, hoivahenkilökuntaa sekä asukkaiden omaisia. Mukana hankkeessa ovat laulaja, musiikkipedagogi-musiikkiterapeutti Terhi Lehtovaara sekä TFO:n 6-henkinen muusikkoryhmä; Anne Eirola, huilu, Nicolas Indermühle, tuuba, Katja Kolehmainen, sello, Aapo Kyyhkynen, kontrabasso, Jussi Markkanen, lyömäsoittimet sekä Nobu Takizawa, viulu. Muusikot ovat suorittaneet syksyllä 2020 muusikkona sairaala- ja hoivaympäristössä -koulutusjakson. 

Alun perin pilottiprojekti oli tarkoitus toteuttaa paikan päällä vanhuskeskuksissa. Kokoontumisrajoitusten vuoksi projektin toteutuksessa jouduttiin ottamaan suunniteltua suurempi digiloikka.

- Hybriditoteutus on tarjonnut orkesterillemme mahdollisuuden löytää ja kehittää uudenlaisia toimintatapoja, kertoo Pulkkinen.    

Pilotti on osa Saavutettavat orkesterit -hanketta, jossa Turun filharmoninen orkesteri on mukana. Hankkeessa kehitetään orkesterin toimintaa ikäihmisten parissa Suomessa ja Isossa-Britanniassa vuosien 2020-2021 aikana. Tavoitteena on lisätä kulttuurin ja taiteen yhdenvertaista saavutettavuutta sekä edistää ikääntyneiden aktiivista osallisuutta, vuorovaikutteisuutta ja yhteisöllisyyttä taiteen keinoin.

Kuvassa: Kummimuusikko tervehtii asukasta tapaamisen aluksi. 

3.5.2021 16.19

Turun filharmonisen orkesterin kevätkausi päättyy torstaina 20.5. klo 19. Verkkokonsertin solistina esiintyy useita kilpailuja voittanut pianisti Irina Zahharenkova ja Olari Elts johtaa orkesteria. Verkkokonserttia voi seurata maksutta osoitteesta tfo.fi/live. Paikan päälle ei oteta yleisöä.

Konsertissa kuljetaan Schumannien jalanjäljissä. Aikansa huippupianisti Clara Schumann ja miehensä Robert Schumann olivat molemmat tuotteliaita romantiikan ajan säveltäjiä. Zahharenkova tulkitsee Clara Schumannin melodiarikkaan ja kiehtovan pianokonserton a-mollissa. Pianokonserttoa kehystävät teokset huokuvat kevään kepeyttä: ilta alkaa Claude Debussyn haaveilevalla ja ihastuttavalla Printemps-teoksella ja päättyy Robert Schumannin ensimmäiseen sinfoniaan, joka on saanut osuvan lisänimen ”Kevät”.

Taiteilijat

Irina Zahharenkova on yksi sukupolvensa merkittävimpiä virolaisia kosketinsoitinesiintyjiä. Zahharenkova on voittanut palkintoja merkittävistä kansainvälisistä pianokilpailuista, kuten International Johann Sebastian Bach Competition (Leipzig, Germany, 2006), Alessandro Casagrande International Piano Competition (Terni, Italy, 2006), International Competition George Enescu (Bucharest, Romania, 2005), sekä Jaén International Piano Contest (Jaén, Spain – 2004). Zahharenkova on esiintynyt ympäri maailmaa ja hänen repertuaarinsa kattaa laajan kirjon musiikkityylejä barokista nykymusiikkiin. Konsertoinnin ohella Zahharenkova toimii opettajana Sibelius-Akatemiassa sekä Viron musiikki- ja teatteriakatemiassa.

Olari Eltsin intohimo huomiota herättävään ohjelmistosuunnitteluun on tuonut hänelle paljon kiitosta kansainvälisellä musiikkikentällä. Elts aloitti Estonian kansallisen sinfoniaorkesterin taiteellisena johtajana kaudella 2021/21. Vuodesta 2018 alkaen hän on toiminut lisäksi Kymi Sinfoniettan taiteellisena neuvonantajana. Elts on levyttänyt useita teoksia, muun muassa baltialaisten säveltäjien Erkki-Sven Tüürin sekä Heino Ellerin musiikkia. 

Katso suora lähetys

3.5.2021 13.42

Keskiviikkona 12.5. klo 19 kuusi nuorta muusikkoa nousee Turun filharmonisen orkesterin solisteiksi.  Konsertissa esiintyvät Mikael Loponen, piano, Tiitta Moilanen, huilu, Iida Ranta-Nilkku, käyrätorvi, Atte Karhinen, lyömäsoittimet, Elis Hakola, sello sekä Ekin Kuzukiran, viulu. Tuomas Pirilä johtaa filharmonikoita. 

Maamme vanhimman nuorten solistien konsertin tähdet ovat Turun konservatorion ja Turun ammattikorkeakoulun musiikin koulutuksen opiskelijoita. Jokavuotisessa perinteessä huippulahjakkaat nuoret muusikot tulkitsevat instrumenttikirjallisuutensa helmiä ammattiorkesterin solisteina. Verkkokonsertti lähetetään suorana osoitteesta tfo.fi/live, ja seuraaminen on maksutonta. Paikan päälle ei oteta yleisöä.

Mikael Loponen

Mikael Loponen opiskelee pianonsoittoa Turun konservatoriossa Eveliina Kytömäen oppilaana. Vuonna 2015 hänet valittiin Nuorten pianoakatemiaan ja Loposen tärkeimmät esiintymiset ovat olleet Mäntän musiikkijuhlilla ja Leevi Madetoja -pianokilpailut. 

  • Mikael Loponen esittää Ludwig van Beethovenin 4. pianokonserton ensimmäisen osan.

Tiitta Moilanen

Tiitta Moilanen on vuodesta 2018 opiskellut Turun Konservatoriolla Oleg Sytiankon oppilaana. Moilasen polku on vienyt mm. lukuisiin kamarimusiikkikokoonpanoihin, Laivaston soittokunnan solistiksi Nuori Puhallus -konserttiin sekä kansainväliselle orkesterikurssille Berliiniin.

  • Tiitta Moilanen esittää Malcolm Arnoldin ensimmäisen huilukonserton osat 2 ja 3.

Iida Ranta-Nilkku

Iida Ranta-Nilkku innostui musiikista synnyinpaikkakunnallaan Toholammin puhallinorkesterissa. Hän vaihtoi soittimen 16-vuotiaana huilusta käyrätorveen, ja opiskelee Turussa Tanja Nisosen oppilaana. Ranta-Nilkku on innokas orkesteri- ja kamarimuusikko ja on soittanut mm. Sinfonia Lahdessa ja Keski-Pohjanmaan kamariorkesterissa. 

  • Iida Ranta-Nilkku esittää Richard Straussin käyrätorvikonserton nro 1.

Atte Karhinen

Atte Karhinen opiskelee lyömäsoittimia Turun Ammattikorkeakoulun Taideakatemiassa musiikkipedagogian linjalla Ari-Pekka Mäenpään opetuksessa. Karhinen on soittanut monesti eri kaupunginorkesterien sekä ammattipuhallinorkesterien riveissä ja valittu kahdesti pohjoismaiden nuoriso-orkesteri Nordeniin.

  • Atte Karhinen esittää konsertissa Emmanuel Séjournén konserton vibrafonille ja jousiorkesterille.

Elis Hakola

Eli Hakola on varttunut Taalintehtaalla ja opiskelee sellonsoittoa Turun konservatoriolla Jukka Perksalon oppilaana. Sello on johdattanut Hakolan esiintymään mm. kirjavissa kamarimusiikkikokoonpanoissa, Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan lukuisissa yhtyeissä sekä teatterimuusikkona.

  • Elis Hakola esittää Edward Elgarin e-molli-sellokonserton osat 1 ja 2.

Ekin Kuzukiran

Ekin Kuzukiran aloitti viulunsoiton opintonsa Turkissa Ankaran konservatoriossa ja vuonna 2018 hän aloitti opiskelun Alexander Vinnitskyn johdolla Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemiassa. Opintojensa aikana hän on ollut kiertueilla nuoriso-orkesterin kanssa Italiassa ja Kreikassa.

  • Ekin Kuzukiran esittää Erich Wolfgang Korngoldin D-duuri-viulukonserton osan 1.

Katso suora lähetys

3.5.2021 09.22

Suomen eturivin kitaristeihin kuuluva Ismo Eskelinen nähdään Turun filharmonisen orkesterin verkkokonsertin solistina torstaina 6.5. klo 19. Taiteellinen johtaja Olli Mustonen johtaa orkesteria. Konsertti lähetetään suorana osoitteesta tfo.fi/live. Koronarajoitusten vuoksi paikan päälle ei oteta yleisöä. Verkkokonsertin seuraaminen on maksutonta. 

Konsertissa kuullaan mielenkiintoinen kokonaisuus säveltäjien Igor Stravinsky, Joaquín Rodrigo sekä Béla Bartók musiikkia. Ilta alkaa Stravinskyn teoksella Sinfonioita puupuhaltimille. Claude Debussyn muistolle omistettu teos on nimestään huolimatta lyhyt musiikkituulahdus. Eskelinen tulkitsee Rodrigon Aranjuez-konserton kitaralle ja orkesterille. Säveltäjä sai teokseen inspiraation Aranjuezin kuninkaallisen palatsin puutarhoista. Ilta päättyy yhteen 1900-luvun ehdottomaan kulmakiveen, eli Bartókin teokseen Musiikkia kieli- ja lyömäsoittimille sekä celestalle. Tiivistunnelmainen teos tunnetaan etenkin Hohto-elokuvan soundtrackista.

Taiteilijat

Ismo Eskelisen 17-vuotiaana kilpailumenestyksillä alkanut ura on vienyt hänet esiintymään merkittävissä konsert-titaloissa kuten Berliinin filharmoniassa, Amsterdamin Concertgebouw’ssa, Lontoon Royal Festival Hallissa ja Brysselin Theatre de la Monnaiessa. Viimeaikaisiin solistitehtäviin lukeutuvat muun muassa konsertit ja nauhoitukset Lontoon BBC Symphony Orchestran kanssa, Saksan kiertue NWD-Filharmonian kanssa sekä konsertit eturivin suo-malaisorkestereiden kanssa. Eskelinen soittaa musiikkia 1500-luvulta nykypäivään. Vuonna 2017 hänet valittiin kitaran vastuulehtoriksi Sibelius-Akatemiaan.

Olli Mustonen on kansallisesti ja kansainvälisesti arvostettu huipputason taiteilija, jolla on maailmanlaajuinen kontaktipinta eturivin taiteilijoihin ja vahvat vaikuttajaverkostot kotimaassa. Mustosen persoonassa toiminta kapellimestarina, pianistina ja säveltäjänä yhdistyy kokonaisvaltaiseksi muusikkoudeksi harvinaisella tavalla. Viime kausilla Mustonen on esiintynyt mm. Lontoon sinfoniaorkesterin, Mariinski-teatterin orkesterin ja New Yorkin filharmonikkojen solistina. Kapellimestarina hän on viime vuosina tehnyt yhteistyötä mm. Jerusalemin sinfoniaor-kesterin ja lukuisten eurooppalaisten orkesterien kanssa. Mustosen sävellystyössä ovat viime aikoina keskeisellä sijalla olleet suurimuotoiset kamarimusiikkiteokset – viime vuosina ovat valmistuneet mm. pianokvintetto ja jousikvartetto.

Katso suora lähetys

27.4.2021 09.26

Ykkösjazzlaulaja Aili Ikonen on valloittanut kuulijoita ympäri maan herkällä mutta vahvalla tulkinnallaan. Turun filharmonisen orkesterin vapunpäivän verkkokonsertissa lauantaina 1.5. klo 15 Ikonen tulkitsee omina hittejään ja valikoituja lainasävelmiä eri artisteilta sinfoniaorkesterisovituksina. Musiikin monimestari Jaakko Kuusisto johtaa orkesteria. Verkkokonserttia voi seurata maksutta osoitteessa tfo.fi/live. Paikan päälle ei oteta yleisöä.

Keväiseen juhlahumuun ja vapputunnelmaan konsertissa johdattavat muun muassa Ikosen kappaleet Katselen taivaalta, Piirrä minut ja Että näkisin sinut taas. Konsertin intro on Jaakko Kuusiston sävellys, ja lisäksi kuullaan muun muassa Juha Vainion Kotkan poikii ilman siipii.

Taiteilijat

Maamme arvostetuimpiin esiintyjiin lukeutuva Aili Ikonen on monipuolinen laulaja ja lauluntekijä. Ikosen ura sisältää lukuisia albumeita, big band- produktioita, Ella Fitzgerald -tulkintoja ja jazziskelmiäkin. Ikonen tunnetaan nykyisin myös legendaarisen Rajaton-lauluyhtyeen uutena jäsenenä. 

Kapellimestari, säveltäjä ja viulisti Jaakko Kuusiston ohjelmisto kapellimestarina on laaja kattaen teoksia barokista aina aikamme musiikkiin, genrestä riippumatta. Kuusisto on myös tehnyt runsaasti sovitus- ja orkestrointitöitä, ja myös vappukonsertin kappaleiden sovituksissa näkyy Kuusiston kädenjälki.

Katso verkkokonsertti

26.4.2021 17.46

Julian Rachlinin ja Sarah McElravyn valovoimainen yhteissoitto hullaannuttaa kuulijan. Maailman merkittävimmillä konserttilavoilla esiintyvien tähtitaiteilijoiden verkkokonsertti Turun filharmonisen orkesterin kanssa keskiviikkona 28.4. klo 19 hellii romantiikan musiikin ystäviä, kun koko ohjelmisto on täynnä aikakauden keskeisimpien säveltäjien teoksia. Verkkokonserttia voi seurata maksutta osoitteessa tfo.fi/live. Paikan päälle ei oteta yleisöä.

Rachlin ja McElravy tulkitsevat duona Max Bruchin mieleenpainuvan ja melodisen kaksoiskonserton. Franz Schubertin klassikkoaseman saavuttanut keskeneräinen sinfonia jatkaa iltaa. Päätösnumerona kuullaan Johannes Brahmsin viulukonsertto, jota värittävät niin pastoraalitunnelma kuin unkarilaissävytkin.

Taiteilijat

Viulisti, alttoviulisti ja kapellimestari Julian Rachlin on aikamme arvostetuimpia muusikoita. Rachlinin levytykset Sony Classical, Warner Classics ja Deutsche Grammophon -levymerkeille ovat saaneet ylistystä. Rachlin on Royal Northern Sinfonian, Turun filharmonisen orkesterin ja Kristiansandin sinfoniaorkesterin päävierailija.

Sarah McElravy nauttii monipuolisesta ja kansainvälistä urasta. Hän esiintyy konserttisolistina, resitaalein ja kamarimusiikkikokoonpanoissa ja on yksi harvoista yhtä virtuoottisesti niin viulun kuin alttoviulunkin hallitsevista arteisteista. McElravy on Linden String Quartettin perustajajäsen ja The Strad Magazine on kuvaillut yhtyettä hiotuksi, säteileväksi ja teräväksi. Vuonna 2014 McElravy perusti Chamber Music Society México -organisaation, jonka tarkoitus on esittää maailmanluokan kamarimusiikkia México Cityssä.

Katso suora lähetys

20.4.2021 13.52

Turun konserttitalon puhelinmyynti

Turun konserttitalon puhelinmyynti on kiinni kesällä 14.6.-1.8. Maanantaina 2.8. alkaen puhelinmyynti palvelee jälleen normaalisti maanantaista perjantaihin klo 9–15.

Turun konserttitalon lipunmyynti

Konserttitalon lipunmyynti aukeaa tiistaina 10.8.2021. Lipunmyynti on 10.8. alkaen auki tiistaista perjantaihin klo 12-17, sekä Turun filharmonisen orkesterin konserttipäivinä konserttiin asti. 

Elokuuta odotellessa lippuasioissa palvelee edelleen joka päivä Lippupisteen verkkokauppa. Lisäksi Lippupisteen myyntipisteet sekä Kauppatorin Monitori palvelevat normaalisti.

Syyskauden liput

Syyskauden liput tulevat myyntiin tiistaina 10.8. kaikissa lipunmyyntikanavissa. Syyskauden ohjelmisto julkaistaan tiistaina 3.8.

Aurinkoista kesää!

19.4.2021 17.06

Pianistit Heini Kärkkäinen ja Valeria Resjan esiintyvät kahden pianon voimalla Turun filharmonisen orkesterin solisteina torstaina 22.4. verkkokonsertissa klo 19. Verkkokonsertin seuraaminen on maksutonta, ja paikan päälle ei oteta yleisöä. Verkkokonsertin johtaa taiteellinen johtaja Olli Mustonen

176 on kahden pianon kosketinten yhteenlaskettu määrä. Kärkkäinen ja Resjan tulkitsevat yhdessä 1900-luvun alkupuoliskolla vaikuttaneen tšekkiläisen Bohuslav Martinun monitahoisen konserton kahdelle pianolle. Ilta alkaa venäjän tunnetuimpiin nykysäveltäjiin kuuluvan Rodion Štšedrin balettimusiikilla, jossa soi tšehovilainen melankolia. Päätösnumerona kuullaan Jean Sibeliuksen paatoksellinen ja suurieleinen toinen sinfonia, joka on seitsemästä se kuuluisin.

Illan taiteilijat

Heini Kärkkäinen on opiskellut pianonsoittoa Sibelius-Akatemiassa valmistuen musiikin maisteriksi vuonna 1991. Hän voitti Ilmari Hannikainen -pianokilpailun vuonna 1984 ja sijoittui toiseksi Maj Lind -pianokilpailussa vuonna 1986. Solistiuransa ohella Heini Kärkkäinen on toiminut Tampereen ammattikorkeakoulussa pianonsoiton yliopettajana vuodesta 2010 lähtien. Kärkkäinen perusti ampere Chamber Music -kamarimusiikkifestivaalin vuonna 2017. Syksyllä 2018 Kärkkäinen oli mukana North around the Baltic Sea -projektissa. Kiertue ulottui Tanskaan, Baltian maihin, Ruotsiin ja Suomeen sisältäen ohjelmistoa ja kantaesityksiä näiltä alueilta.

Valeria Resjan aloitti pianonsoiton opintonsa Venäjällä. Hän muutti vuonna 1990 Suomeen vanhempiensa kanssa ja jatkoi opintoja Sibelius-Akatemiassa. Vuonna 1992 Valeria Resjan voitti Laura Mikkolan kanssa Maj Lind-pianokilpailun. Vuonna 1995 hän voitti kansainvälisen Pilar Bayona-kilpailun Zaragozassa Espanjassa. Kesäkuussa 1996 hän saavutti neljännen sijan kansainvälisessä Montrealin pianokilpailussa Kanadassa, jossa hänet palkittiin myös yleisön suosikkina. Resjan on levyttänyt Tchaikovskin ja Sibeliuksen teoksia viulisti Pietari Inkisen ja sellisti Tuomas Ylisen kanssa. Tämä trio on esiintynyt mm. Lontoon Wigmore Hallissa syyskuussa 2007. 

Olli Mustonen on kansallisesti ja kansainvälisesti arvostettu huipputason taiteilija, jolla on maailmanlaajuinen kontaktipinta eturivin taiteilijoihin ja vahvat vaikuttajaverkostot kotimaassa. Mustosen persoonassa toiminta ka-pellimestarina, pianistina ja säveltäjänä yhdistyy kokonaisvaltaiseksi muusikkoudeksi harvinaisella tavalla. Viime kausilla Mustonen on esiintynyt mm. Lontoon sinfoniaorkesterin, Mariinski-teatterin orkesterin ja New Yorkin fil-harmonikkojen solistina. Kapellimestarina hän on viime vuosina tehnyt yhteistyötä mm. Jerusalemin sinfoniaor-kesterin ja lukuisten eurooppalaisten orkesterien kanssa. Mustosen sävellystyössä ovat viime aikoina keskeisellä sijalla olleet suurimuotoiset kamarimusiikkiteokset – viime vuosina ovat valmistuneet mm. pianokvintetto ja jousi-kvartetto.

Katso suora lähetys

 

 

12.4.2021 16.41

Viulistit Elina Vähälä, Kreeta-Julia Heikkilä sekä Petteri Iivonen tarjoilevat runsaan viulumusiikin illan perjantaina 16.4. klo 19 verkon välityksellä. Turun filharmonisen orkesterin verkkokonsertin johtaa Tuomas Rousi. Verkkokonserttia voi seurata maksutta osoitteessa tfo.fi/live. Paikan päälle ei oteta yleisöä.

Jean Sibeliuksen juhlava Andante festivo avaa viulistien illan. Franz Schubertin Rondo A-duuri viululle ja jousille jatkaa iltaa. Runsaana etenevä teos on kuin pienoiskonsertto, ja siinä näkyy Schubertin oma tausta viulistina. Johann Sebastian Bachin koristeellisessa kaksoiskonsertossa kaksi viulua keskustelevat keskenään. Seuraavana kuullaan Joonas Kokkosen 12 viulun teos Sinfonia da camera, jonka taustalla on säveltäjän puolen vuoden oleskelu Sveitsissä 1960 ja siellä kuultu maineikkaan Festival Strings Lucerne –kamariorkesterin esitys Bachin Die Kunst der Fugesta. Konsertin päätösnumerona nähdään kaikki kolme viulusolistia Olli Mustosen konserton tulkitsijoina. Kolmoiskonsertto kolmelle viululle ja kamariorkesterille kuuluu Mustosen tunnetuimpiin teoksiin.

Konsertti kunnioittaa 96-vuotiaan professori Tuomas Haapasen elämäntyötä musiikkikasvattajana, viulutaiteilijana ja Turun musiikkiopiston sekä Sibelius-Akatemian rehtorina. Konsertin solistit ovat Haapasen entisiä oppilaita.

Elina Vähälä kuuluu Suomen kansainvälisesti tunnetuimpiin viulisteihin. Vähälä aloitti uransa konserttosolistina jo 12-vuotiaana kotikaupunkinsa Lahden kaupunginorkesterin konsertissa. Konsertoimisen ohella Vähälä toimii professorina Wienin musiikin ja esittävän taiteen yliopistossa.  Kaudella 2020-2021 Vähälä aloittaa sekä Sysmän Suvisoiton taiteellisena johtajana, että toisena Oulun Musiikkijuhlien taiteellisista johtajista.

Kreeta-Julia Heikkilä on monipuolisena viulistina kansainvälisesti kysytty konserttimestari, solisti ja kamarimuusikko, joka keskittyy konserttitoimintansa lisäksi kehittämään klassisen musiikin kulttuuria toimimalla mm. Helsinki Chamber Music Festivalin ja Minimalia konserttisarjan taiteellisena johtajana.

Petteri Iivonen on kiistatta yksi viime vuosien parhaista ja menestyneimmistä suomalaisista viulutaiteilijoista, jonka soittoa on ylistetty muun muassa virheettömän tekniikan (Il Gazzettino) ansiosta. Vuonna 2010 Iivonen sijoittui toiseksi kansainvälisessä Jean Sibelius -viulukilpailussa ja hän on legendaarisen Opéra National de Paris 1. konserttimestari.