Muuta tekstin kokoa:

Straussin Salome kruunaa Leif Segerstamin kauden

Leif Segerstamin ylikapellimestarikausi päättyy Richard Straussin Salomeen. Turun filharmoninen orkesteri esittää Straussin yksinäytöksisestä oopperasta konserttiversion torstaina ja perjantaina 16.–17.5. klo 19 Konserttitalossa. Konserttien yhteydessä julkistetaan myös Konserttitalon uusi väliaikakello, jonka Segerstam on säveltänyt. Sävellyksen on äänitteeseen soittanut ja konsertti-iltoina livenä esittää TFO:n lyömäsoitinten varaäänenjohtaja Jussi Markkanen.

Torstain konsertti lähetetään suorana verkkolähetyksenä osoitteesta tfo.fi/live sekä suorana radiolähetyksenä Ylen kanavalta. Perjantain konserttia edeltää Varaslähtö Konserttitalon kahviossa klo 18. Varaslähtöä varten yleisön on mahdollisuus lähettää etukäteen kysymyksiä ja terveisiä Leif Segerstamille osoitteesta tfo.fi löytyvän lomakkeen kautta. Tiistaina 14.5. Turun pääkirjastossa pidetään keskustelutilaisuus Salomesta. Keskustelijoina ovat Leif Segerstam sekä sopraano Anu Komsi ja tilaisuuden juontaa toimittaja ja musiikkikirjoittaja Matti Lehtonen.

Richard Straussin Salome-ooppera on aikanaan saanut vahvan vastaanoton rohkealla aiheellaan ja sävelkielellään. Teos on väkevä, dramaattinen ja intohimoinen ja se kuuluu oopperakirjallisuuden kulmakiviin. Teos tunnetaan etenkin seitsemän hunnun tanssista, jossa Salome tanssii Herodekselle, ja loppukohtauksesta, jossa teloitetun Jokanaan pää tuodaan Salomelle.

Oopperan nimikkoroolissa debytoi koloratuurisopraanotähti Anu Komsi. Christian Juslinia kuullaan Herodeksen roolissa, Tuija Knihtilää Herodiaana ja Tommi Hakala tulkitsee Jokanaan roolin. Muissa rooleissa esiintyvät Sam Furness vartiopäällikkö Narrabothina, Jeni Packalen Herodiaan palvelijana, Aki Alamikkotervo 1. juutalalaisena, Petri Bäckström 2. juutalaisena, Joel Forström 3. juutalaisena, Simo Mäkinen 4. juutalaisena ja orjana, Kristian Lindroos 5. juutalaisena ja 1. sotilaana, Rolf Broman 1. nasaretilaisena ja Janne Sundqvist 2. nasaretilaisena, 2. sotilaana ja kappadokialaisena.

Leif Segerstam on yksi Skandinavian monipuolisimmista säveltaiteilijoista – kapellimestari, säveltäjä, viulisti ja pianisti. Maailmankuulu Leif Segerstam on toiminut kapellimestarina ja ylikapellimestarina lukuisissa tunnetuissa oopperataloissa ja sinfoniaorkestereissa, kuten Tukholman Kuninkaallisessa oopperassa, Berliinin Deutsche Operissa ja Wienin Valtionoopperassa sekä Itävallan ja Tanskan radio-orkestereissa. Johtajavierailuja hän on tehnyt mm. Metropolitaniin, Covent Gardeniin ja La Scalaan. Segerstamin mittava sävellystuotanto sisältää muun muassa yli 310 sinfoniaa. Hänen vaikuttava ja näyttävä uransa on palkittu lukuisin tunnustuksin. Vuonna 2014 tasavallan presidentti myönsi Segerstamille professorin arvonimen.

Anu Komsi on yksi maamme kansainvälisimpiä koloratuurisopraanotähtiä, joka on saavuttanut mainetta maailman oopperataloissa ja merkittävillä konserttilavoilla. Oopperaurallaan Komsi on laulanut Euroopan ja Amerikan merkittävillä oopperalavoilla ja festivaaleilla kuten Milano la Scalassa, Ranskan Valtionooppera Bastiljssa ja Salzburgin Musiikkijuhlilla. Salomen roolin Komsi tekee ensimmäistä kertaa.

Salome Turun konserttitalossa to ja pe 16.–17.5.2019 klo 19.00. Liput 65,50 / 58,50 / 34 €.  

Tapahtuma
Tapahtuma
Uutinen

Salome

Lue lisää Salome-oopperasta