Muuta tekstin kokoa:

Darren Acosta pasuunasolistina

Radion sinfoniaorkesterin soolopasunisti Darren Acosta nähdään Turun filharmonisen orkesterin solistina torstaina 12.9.2019 klo 19 Konserttitalossa. Acosta esittää turkulaisyleisölle Jukka Tiensuun pasuunakonserton, jonka hän kantaesitti menestyksekkäästi RSO:n kanssa vuoden 2019 alussa. Konsertin johtaa Janne Nisonen.

Torstai-illan sinfoniakonsertin aloittaa romantiikan mestari Felix Mendelssohnin kepeän kaunis alkusoitto näytelmästä Kesäyön unelma. Lisänimen ”Suuna” saanut kolmiosainen pasuunakonsertto jatkaa iltaa. Jukka Tiensuu on yksi arvostetuimmista suomalaisista säveltäjistä. Skotlannin maisemista ja tunnelmasta inspiraationsa saanut niin ikään Mendelssohnin 3. sinfonia päättää illan.

Janne Nisonen on yksi Suomen monipuolisimmista muusikoista. Hänet voi nähdä lavalla niin kapellimestarina, konserttimestarina, liidaajana, viulusolistina kuin kamarimuusikkonakin. Janne Nisonen on johtanut muun muassa Radion Sinfoniaorkesteria, Helsingin Kaupunginorkesteria, Deutsche Kammerphilharmonieta, Avanti!:a ja Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteria. Syksyllä 2016 hänet nimitettiin Pori Sinfoniettan ylikapellimestariksi.

Darren Acosta muutti Suomeen vuonna 2009 voitettuaan Suomen Kansallisoopperan pasuunan varaäänenjohtajan koesoiton. Vuonna 2011 hän voitti Radion sinfoniaorkesterin soolopasuunan koesoiton, ja sitä tehtävää hän hoitaa nykyään Musiikkitalossa. Hän on esiintynyt solistina muun muassa Tapiola Sinfoniettan ja Radion sinfoniaorkesterin kanssa. Ennen muuttamistaan Suomeen Acosta soitti pasuunan äänejohtajana Rhode Island Philharmonicissa.

Pa-suuna
Konserttitalossa torstaina 12.9.2019 klo 19. Janne Nisonen, kapellimestari, Darren Acosta, pasuuna, Turun filharmoninen orkesteri. Mendelssohn – Tiensuu – Mendelssohn. Liput 26,50 | 21,50 | 9,50 €.