Muuta tekstin kokoa:

Matteo Mastromarino ja John Storgårds TFO:n tähtinä 25.3.

Turun filharmonisen orkesterin verkkokonsertissa torstaina 25.3. klo 19 lavalle orkesterin kanssa nousevat klarinetin äänenjohtaja Matteo Mastromarino sekä kapellimestari John Storgårds. Konsertti lähetetään verkkokon-serttina osoitteesta tfo.fi/live, seuraaminen on maksutonta. Paikan päälle ei oteta yleisöä.

Mastromarino loistaa illan solistina ja tulkitsee Bernhard Henrik Crusellin pidetyistä klarinettikonsertoista toisen. Crusell tunnetaan klarinettiteoksistaan, ja kolme klarinettikonserttoa edustavat myöhäistä klassismia, johon se-koittuu paikoin vaikutteita ajan ranskalaisesta oopperasta. Kapellimestari John Storgårds johdattaa kuulijat Edvard Griegin värikkään ja eloisan musiikin äärelle. Peer Gynt -sarjaan nro 1 aloittaa konsertin, ja teos on tuttu sar-jan päättävästä osasta Vuorenkuninkaan luolassa. Griegin norjalaisille kansansävelmille perustuva Sinfoniset tans-sit on railakas ja iloinen päätös konsertille.

John Storgårds aloitti muusikon uransa viulistina, ja toimi konserttimestarina monissa orkestereissa ennen valmis-tumistaan kapellimestariksi Sibelius-Akatemian kapellimestariluokalta. Storgårds esiintyy säännöllisesti maailman-luokan taiteilijoiden ja kokoonpanojen kanssa. Ulkomaisia kiinnityksiä Storgårdsilla on tammikuussa 2012 alkanut kiinnitys BBC Philharmonic Orchestran päävierailijaksi, nykyisin Chief Guest Conductor, ja syksystä 2015 alkaen päävierailijan kiinnitys Ottawassa National Arts Center Orchestrassa.

Matteo Mastromarino on toiminut helmikuusta 2020 alkaen Turun filharmonisen orkesterin klarinetin äänenjoh-tajana. Mastromarino on palkittu kansainvälisissä kilpailuissa kuten Accademia Musicale Pescaresessa, Ciro Scar-ponissa, Saverio Mercadantessa, Marco Fiorindossa, Maltan Woodwind Competitionissa sekä Lissabonin kansain-välisessä klarinettikilpailussa. Hän on työskennellyt tunnettujen kapellimestarien kuten Riccardo Muti, ja Hannu Lintu kanssa.

Lue lisää käsiohjelmasta.

Katso suora verkkolähetys.