Muuta tekstin kokoa:

Trumpettitähti Sergei Nakariakov Rokokoo-muunnelmien solistina

Maailman huipputrumpetisteihin lukeutuva Sergei Nakariakov on tämän hetken kansainvälisesti kysytyimpiä virtuooseja. Nakariakov saapuu Turun filharmonisen orkesterin solistiksi perjantaina 29.10. klo 19. Illan johtaa Kensho Watanabe, yksi Yhdysvaltojen mielenkiintoisimmista nuorista kapellimestareista.

Israelilais-venäläinen trumpetisti Sergei Nakariakov on ilmiömäinen virtuoosi ja ansainnut itselleen nimen ”trumpetin Paganini”. Nakariakovin repertuaari käsittää koko trumpettikirjallisuuden. Lisäksi hän laajentaa osaamistaan jatkuvasti uusille alueille ja repertuaariin kuuluu myös useita mielenkiintoisia transkriptioita ja tilaustöitä. Nakariakov on lisäksi edistänyt konserttilavoilla flyygelitorven suosiota ja lisännyt sen saamaa huomiota. Tässä konsertissa Nakariakov soittaa flyygelitorvea, joka on trumpetin lämminsointisempi sukulaissoitin. Nakariakov tulkitsee konsertissa Pjotr Tšaikovskin henkeäsalpaavan teoksen Rokokoo-muunnelmat flyygelitorvella. Teos on alun perin sävelletty sellosolistille. Teoksen lähtökohtana on rokokoomaisen viehkeä teema, joka säilyy muunnelmissa yleensä selvästi tunnistettavana mutta erilaisiin asuihin puettuna.

Konsertti alkaa Gabriela Lena Frankin Concertino Cusqueñon Suomen ensiesityksellä. Teos on saanut innoituksensa perulaisesta kulttuurista sekä Benjamin Brittenin musiikista. Säveltämisen lisäksi Frank työskentelee paljon uutta musiikkia esittävänä pianistina. Tšaikovskin Rokokoo-muunnelmien jälkeen konsertti päättyy Ludwig van Beethovenin lämminhenkiseen 1. sinfoniaan.

Kensho Watanabe on noussut kansainvälisille näyttämöille viimeisen neljän vuoden aikana ja on ehdottomasti yksi Yhdysvaltojen monipuolisimmista nuorista kapellimestareista. Watanaben viimeaikaisia kohokohtia ovat debyytit Lontoon ja Tokion filharmonikoiden kanssa.