Muuta tekstin kokoa:

Solistina huippusellisti Daniel Müller-Schott

Daniel Müller-Schott on yksi maailman kysytyimmistä sellotähdistä, ja häntä voi kuulla kaikilla suurilla kansainvälisillä konserttilavoilla. Torstaina 4.11. ja perjantaina 5.11. klo 19 Konserttitalossa Müller-Schott nähdään Turun filharmonisen orkesterin solistina. Konsertin johtaa taiteellinen johtaja Olli Mustonen. Perjantain konsertti lähetetään myös suorana, maksuttomana verkkokonserttina osoitteesta tfo.fi/live.

Konserttien ohjelmassa on ilmaisuvoimaisia venäläisiä teoksia. Daniel Müller-Schott esittää Sergei Prokofjevin Sinfonia Concertanten sellolle ja orkesterille, jonka hän on myös levyttänyt. The New York Times on ylistänyt Müller-Schottin intensiivistä ilmaisuvoimaa ja raudanlujaa tekniikkaa, ja upean Sinfonia Concertanten parissa sellisti pääsee näyttämään taitonsa. Väliajan jälkeen konsertti jatkuu Pjotr Tšaikovskin monitahoisella ja romanttisella 4. sinfonialla, jossa tunnelma liikkuu alakulosta riehakkuuteen.

Daniel Müller-Schott

Daniel Müller-Schott on esiintynyt monien huippuorkesterien kanssa ympäri maailmaa. Esimerkkeinä mainittakoon Berliinin, Münchenin, Pariisin ja Kööpenhaminan radion sinfoniaorkesterit. Müller-Schottia pidetään 2000-luvun klassisen musiikin lähettiläänä, sillä suurien sellokonserttien esittämisen lisäksi Daniel Müller-Schottilla on erityinen intressi löytää tuntemattomia teoksia ja laajentaa sellon ohjelmistoa esimerkiksi omilla transkriptioillaan tai tekemällä yhteistyötä nykysäveltäjien kanssa.

Olli Mustonen

Turun filharmonisen orkesterin taiteellinen johtaja Olli Mustonen on kansallisesti ja kansainvälisesti arvostettu huipputason taiteilija, jolla on maailmanlaajuinen kontaktipinta eturivin taiteilijoihin ja vahvat vaikuttajaverkostot kotimaassa. Mustosen persoonassa toiminta kapellimestarina, pianistina ja säveltäjänä yhdistyy kokonaisvaltaiseksi muusikkoudeksi harvinaisella tavalla.