Muuta tekstin kokoa:

Uutiset

18.3.2020 09.46

Kapellimestari, pianisti ja säveltäjä Olli Mustonen on nimitetty Turun filharmonisen orkesterin taiteelliseksi johtajaksi. Mustonen aloittaa tehtävässään 1.1.2021. Kauden kesto on kolme vuotta, ja sopimukseen kuuluu kaksi optiovuotta. Mustonen on kansallisesti ja kansainvälisesti arvostettu huipputason taiteilija, jolla on maailmanlaajuinen kontaktipinta eturivin taiteilijoihin ja vahvat vaikuttajaverkostot kotimaassa.

Nimityksen myötä Mustonen tulee johtamaan orkesterin taiteellista suunnittelua. Tulevilla kausilla Olli Mustonen johtaa orkesteria ja tulee työskentelemään orkesterin kanssa monipuolisesti myös pianistin ja säveltäjän roolissaan.

Mustonen on suosittu taiteilijavieras Turussa ja yhteistyöllä Turun filharmonisen orkesterin kanssa on pitkät juuret. Edellisen kerran Mustonen esiintyi TFO:n kanssa marraskuussa 2019.

”Meillä on Turun orkesterin kanssa pitkä yhteinen historia, olemmehan tehneet yhteistyötä eri muodoissa jo yli 35 vuoden ajan. On aina yhtä kohottavaa ja inspiroivaa palata johtamaan TFO:ta - orkesterissa on paljon vanhoja ystäviäni ja opiskelutovereitani, ja nykyään myös uudempia ystäviä. Tuntuu, että puhumme samaa musiikillista kieltä, ymmärrämme toisiamme, ja että yhteistyömme jatkuu aina siitä, mihin edellisellä kerralla jäimme. Orkesteri elää tavattoman mielenkiintoisia aikoja - näen TFO:n tulevaisuudennäkymät kirkkaina, valoisina ja täynnä suuria mahdollisuuksia”, kommentoi Olli Mustonen.

”Olli on ehtymätön musiikillisten ideoiden sampo. Jo alkanut tulevien kausien suunnitteluyhteistyö on osoittanut, että voimme odottaa huikeita konsertteja, monipuolisella ja yllättävällä ohjelmistolla, huippuvierailijoiden kera. Olemme todella iloisia, että pitkäaikainen yhteistyömme on johtanut tähän pisteeseen. Olli on inspiroiva kollega ja yleisöjen rakastama taiteilija, Turun uusi aarre ”, kommentoi Turun filharmonisen orkesterin intendentti Maati Rehor.

Olli Mustonen (c) Heikki Tuuli
 

Palkittu monitaituri

Olli Mustosen persoonassa toiminta kapellimestarina, pianistina ja säveltäjänä yhdistyy kokonaisvaltaiseksi muusikkoudeksi harvinaisella tavalla.

Viime kausilla Mustonen on esiintynyt mm. Lontoon sinfoniaorkesterin, Mariinski-teatterin orkesterin ja New Yorkin filharmonikkojen solistina. Kapellimestarina hän on viime vuosina tehnyt yhteistyötä mm. Jerusalemin sinfoniaorkesterin ja lukuisten eurooppalaisten orkesterien kanssa. Perustamansa Helsingin Festivaaliorkesterin kanssa hän on tehnyt kiertueita Keski-Euroopassa, Japanissa ja Kiinassa.

Mustosen sävellystyössä ovat viime aikoina keskeisellä sijalla olleet suurimuotoiset kamarimusiikkiteokset – viime vuosina ovat valmistuneet mm. pianokvintetto ja jousikvartetto. Syyskuussa sai Amsterdamissa ja Lontoossa kantaesityksensä Ian Bostridgelle ja Steven Isserlisille sävelletty, Kalevalaan pohjautuva ”Taivaanvalot” – sinfonia tenorille, sellolle ja pianolle. Beethovenin 250-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Bonnin Beethovenhaus tilasi Mustoselta jousiseksteton, joka kantaesitettiin heidän Beethoven-festivaalillaan helmikuussa 2020.

Mustosen levytystuotanto on laaja, ja sisältää esimerkiksi Edison- ja Gramophone-palkinnot saaneen Alkanin ja Šostakovitšin preludien levytyksen. Viime vuosien äänitteistä mainittakoon Beethovenin pianokonserttojen levytys, sekä RSO:n ja kapellimestari Hannu Linnun kanssa toteutettu Prokofjevin pianokonserttojen kokonaislevytys.

Mustonen on valittu vuoden 2019 Hindemith-musiikkipalkinnon saajaksi. Mustonen on palkittu myös Suomen kulttuuriministeriön Suomi-palkinnolla ja hänelle on myönnetty Suomen Leijonan ritarikunnan Pro Finlandia -mitali vuonna 2003.

Kuvat: Heikki Tuuli

17.3.2020 11.23

Turun filharmonisen orkesterin ja Turun konserttitalon tapahtumat on peruttu 13.4. asti. 

Sillä aikaa on hyvä tilaisuus syventyä musiikin maailmaan ja testata omaa tietämystä! 

Kuinka hyvin tunnet sinfoniaorkesterin ja sen soittimet? Entä miten sinä miksaisit Mozartin musiikkia? Ota hyvä asento kotisohvalla ja pelaa pelejä!

Suosittelemme käyttämään Chrome tai Firefox -selainta.

13.3.2020 13.34

Suurimpaan konserttinälkään löytyy apu verkkokonserteistamme. Kaikki tulevat ja menneet verkkolähetykset ovat katsottavissa täältä. Ja eikun viihtymään kotisohvalle! 

Pyrimme lähettämään kamarimusiikkikonsertteja verkkolähetyksinä. Tieto ohjelmistoista ja ajankohdista päivitetään tähän uutiseen.

Muista myös TFO:n Youtube-kanava.

13.3.2020 12.42

Uutinen päivitetty: 31.3. 

Turun filharmonisen orkesterin kevätkauden ohjelmisto sekä Konserttitalon ison salin muut tapahtumat on peruutettu 31.5.2020 asti koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi Turun kaupungin linjauksella. Kaupunki noudattaa päätöksessään AVI:n ohjeistusta. 

Tilanteen eläessä tiedotamme mahdollisista muutoksista ja päivityksistä ja seuraamme koronavirustilannetta aktiivisesti. Etsimme ja kartoitamme keinoja, miten saisimme musiikin soimaan tilanteesta huolimatta. 

TFO:n konserttien lippujen vaihtaminen ja lipun hinnan palauttaminen 

Lipun peruutettuihin konsertteihin ostaneisiin asiakkaisiin ollaan yhteydessä.

Turun filharmoninen orkesteri tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden vaihtaa jo ostetut liput lahjakortteihin tai tuleviin konsertteihin. Voit myös pyytää rahat takaisin peruuntuneista konserteista. 

1. Vaihda lippusi lahjakorttiin 

Lahjakortti on voimassa 12 kuukautta ostopäivästä. Tarvitsemme vaihtoa varten lippujen tilaajan nimen, esityksen, esityspäivän ja paikkatiedot sekä postiosoitteen lahjakortin postitusta varten. Olethan yhteydessä asiakaspalveluumme kulttuuri.myynti@turku.fi tai 02 262 0333. Puhelimeen vastaamme arkisin klo 9-15 välillä. 

2. Vaihda lippusi tuleviin konsertteihin

Turun filharmonisen orkesterin syyskausi julkaistaan huhtikuun loppupuolella. Lippujen vaihdosta ei peritä erillistä korvausta. Olethan yhteydessä asiakaspalveluumme kulttuuri.myynti@turku.fi tai 02 262 0333. Puhelimeen vastaamme arkisin klo 9-15 välillä. 

3. Pyydä rahat takaisin

Jos olet ostanut lippusi Konserttitalolta, toimi näin:

Jos olet ostanut lippusi Konserttitalolta ja haluat, että lippusi hinta palautetaan sinulle takaisin, täytä lomake lipun hinnan palauttamiseksi. Linkistä löydät palautuslomakkeen sekä lomakkeen täyttöohjeet. 

Jos olet ostanut lippusi Lippupisteen verkkokaupasta tai myyntipisteestä, toimi näin:

Lippurahojen palautuksia voi hakea tämän verkkolinkin kautta: https://web.lippu.fi/palautus/

Liput voi myös palauttaa postitse yhteystietojen ja tilinumeron kera osoitteeseen:
Lippupiste Oy / ”Tapahtuman nimi” palautus
Kalevantie 2 (B-talo)
33100 Tampere

Myyntipisteet eivät käsittele palautuksia tällä hetkellä lainkaan. Palautusten maksamisessa voi olla suuren määrän vuoksi viiveitä.

4. Peruuntuneet väliaikatarjoilut

Oletko ostanut väliaikatarjoiluja Turun filharmonisen orkesterin peruuntuneisiin konsertteihin? Olethan yhteydessä Konserttitalo Cateringiin. 

Konserttitalon muut konsertit

Turun konserttitalon muista konserteista vastaa tapahtumajärjestäjä. 
Seuraavat konsertit on siirretty syksylle:
Jaakko Saariluoma 14.3., siirtyy 19.9. klo 20
Jari Sillanpää 21.3., siirtyy 3.10. klo 18
Muistojen bulevardi 4.4, siirtyy 1.11. klo 15
Boney M 28.3., siirtyy 8.1.2021.

Oletko ostanut väliaikatarjoiluja Konserttitalon muiden tapahtumajärjestäjien peruuntuneisiin konsertteihin? Olethan yhteydessä Konserttitalo Cateringiin. 

Asiakaspalvelu

Kaikki Turun kaupungin asiakaspalvelupisteet on suljettu 13.4. asti koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi. Näin ollen myös Turun konserttitalon Kulttuurikauppa Ars Musica on kiinni 13.4. asti.

Turun konserttitalon asiakaspalveluun saa yhteyttä puhelimitse ja sähköpostilla. 

Puhelin: ma–pe klo 9–15
Puh. (02) 262 0333
kulttuuri.myynti@turku.fi

Verkkokonsertit

Musiikki soi verkossa! Turun filharmonisen orkesterin kaikki menneet ja tulevat verkkolähetykset löydät osoitteesta tfo.fi/live. 

Pyrimme lähettämään kamarimusiikkikonsertteja verkkolähetyksinä kevään aikana. Tieto ohjelmistoista ja ajankohdista päivitetään mahdollisimman pian.

Seuraa Turun kaupungin koronavirusuutisointia

Turku sulkee toimintojaan valtioneuvoston linjauksen mukaisesti 

Turun kaupunki: Koronavirus - ajankohtaista tietoa ja ohjeistusta

 

12.3.2020 15.02

Turun filharmonisen orkesterin torstain 12.3. ja perjantain 13.3. Serenadi-sinfoniakonsertit on peruttu koronavirustilanteen johdosta. Lipun jo ostaneisiin ollaan yhteydessä erikseen.

Konsertti suorana verkkolähetyksenä to 12.3.

Torstain 12.3. konsertti lähetetään suorana verkkolähetyksenä osoitteesta tfo.fi/live.
Konsertin tietoja pääset lukemaan käsiohjelmasta.

Loppukauden konserteista päivitämme tietoa mahdollisimman pian  

Tiedotamme loppukauden konserttijärjestelyistä mahdollisimman pian. Noudatamme tilanteessa THL:n, muiden viranomaisten ja Turun kaupungin ohjeistusta. TFO pyrkii osaltaan hillitsemään koronavirusepidemian leviämistä.

Sunnuntain kamarimusiikkikonsertti järjestetään

Camera Obscura -kamarimusiikkikonsertti sunnuntaina 15.3. Sibelius-museossa järjestetään normaalisti. Päivitämme tietoja tarpeen vaatiessa. 

Seuraa Turun kaupungin ohjeistusta koronaviruksesta

Turun kaupunki: Koronavirus - ajankohtaista tietoa ja ohjeistusta

 

12.3.2020 10.41

Konserttitalo varautuu koronavirukseen - tapahtumat järjestetään toistaiseksi normaalisti

Turun filharmonisen orkesterin ja Turun konserttitalon konsertit ja tapahtumat järjestetään toistaiseksi normaalisti. Noudatamme THL:n, muiden viranomaisten ja Turun kaupungin ohjeistusta. Päivitämme tietoja tarpeen vaatiessa. 

Haluamme pitää asiakkaistamme mahdollisimman hyvää huolta. Konserttitalossa koronavirukseen on varauduttu siivousta tehostamalla sekä lisäämällä käsidesipulloja ja käsienpesu- ja yskimisohjeita. 

Muista hyvä käsihygienia ja oikea yskimistapa! Lisäksi suosittelemme, ettei flunssaoireisena osallistuta tapahtumiin. 

Lue lisää: 

Turun kaupunki: Koronavirus - ajankohtaista tietoa ja ohjeistusta

THL: Käsienpesu ja yskiminen

thl_kasienpesu_1080x1920.jpg
 

 

thl_yskimisohje_1080x1920.jpg
 

 

6.3.2020 13.01

Tenori Topi Lehtipuu on yksi aikamme merkittävimpiä suomalaisia oopperalaulajia. Yhdessä Turun filharmonisen orkesterin ja käyrätorvensoittaja Jukka Harjun kanssa hän tulkitsee Benjamin Brittenin näyttävän laulusarjan Serenadi torstaina ja perjantaina 12.–13.3. klo 19 Konserttitalossa. Sian Edwardsin johtamissa konserteissa kuullaan lisäksi Maurice Ravelin ja Antonín Dvořákin musiikkia. Torstain konsertti lähetetään suorana osoitteesta tfo.fi/live.

Konsertit alkavat Ravelin orkesterisarjalla Hanhiemo, jossa kuuluu säveltäjän ainutlaatuinen mielikuvituksellisuus. Seuraavaksi kuullaan Brittenin kahdeksanosainen laulusarja Serenadi, jossa on kuusi laulua. Serenadin kuuteen lauluun Britten valitsi keskeistä englantilaista runoutta 1400-luvulta 1900-luvulle, ja laulut muodostavat tunnelmiltaan vaihtelevan sarjan. Illat päättyvät Dvořákin 6. sinfoniaan, joka sinkosi säveltäjän kansainväliseen kuuluisuuteen.

Lue lisää käsiohjelmasta!

Osta liput!

 

28.2.2020 14.59

Sunnuntain 1.3. kamarimusiikkikonsertti Camera Obscura on jouduttu siirtämään sairastapauksen vuoksi.

Uusi konserttipäivä on sunnuntai 15.3. klo 14 Sibelius-museossa. Konsertin ohjelmaan ei tule muutoksia.

Lipun jo ostaneiden ei tarvitse tehdä mitään. Konserttilippu käy sellaisenaan 15.3. konserttiin.

Mikäli uusi konserttipäivä ei sovi, lipun hinta palautetaan kokonaisuudessaan. 
Tässä tapauksessa pyydämme ottamaan yhteyttä Konserttitalon myyntipalveluun: 
Turun konserttitalon puhelinmyynti
Puhelin: ma–pe klo 9–15
Puh. (02) 262 0333
kulttuuri.myynti@turku.fi

 

27.2.2020 11.49

Perjantaina 6.3. klo 19 Konserttitalossa vietetään ranskalaista iltaa. TFO:n edessä keväällä 2019 debytoinut Alexandre Bloch palaa johtamaan filharmonikoita, ja solistina nähdään Monte-Carlon filharmonisen orkesterin "supersolisti”, viulisti Liza Kerob. Ohjelmisto koostuu ranskalaisesta 1800–1900-lukujen musiikista.

Konsertin aloittava Francis Poulencin tanssillinen ja rytmikäs Sinfonietta muodostaa parin Ranskassakin asuneen Igor Stravinskyn temperamenttisen sinfonian kanssa, joka päättää konsertin. Illan kohokohtana Liza Kerob tulkitsee kaksi toinen toistaan kauniimpaa ja lyyrisempää teosta: Hector Berlioz´n Rêverie et Capricen sekä Ernest Chaussonin Poémen.

Vive la France! perjantaina 6.3. klo 19.

Tutustu taiteilijoihin etukäteen!

Liza Kerob

Alexandre Bloch

 

 

21.2.2020 11.22

Turun filharmonisen orkesterin pääsiäiskonsertissa soi tänä vuonna italialaissäveltäjä Giocomo Puccinin Messa di Gloria. Viisiosainen messu on värikäs, eloisa ja täynnä musiikillisia yllätyksiä. Puccini tunnetaan yhtenä rakastetuimmista oopperasäveltäjistä, ja myös messuun on päässyt oopperallisia vaikutteita. Konsertin alkupalana kuullaan virolaisen Arvo Pärtin Trisagion.

Turun filharmonista orkesteria johtaa kapellimestarilegenda Tõnu Kaljuste ja solisteina nähdään tenori Joska Lehtinen sekä baritoni Miljenko Turk. Kuorot Chorus Cathedralis Aboensis sekä Turun konservatorion kamarikuoro täydentävät tunnelman.

Pääsiäiskonsertti Turun tuomiokirkossa pitkäperjantaina 10.4. klo 18.00. Konsertin kesto noin 1 tunti 15 minuuttia, ei väliaikaa.

Turun kulttuurikauppa Ars Musica Konserttitalossa ja Turun konserttitalon myyntipalvelu ovat suljettuina pitkäperjantaina 10.4. ja maanantaina 13.4. Pääsiäiskonsertin ovimyynti Tuomiokirkossa tuntia ennen konserttia.