Muuta tekstin kokoa:

SINUN pitää luoda muutos!

Suomi täyttää sata vuotta ja se soi musiikkina korvissamme. Samanaikaisesti maailmaa ravistavat lukuisat kriisit – suvaitsemattomuus ja viha nostavat päätään. Turun filharmoninen orkesteri ottaa vuoden 2017 ohjelmallaan kantaa meneillään olevaan maailmantilanteeseen ja tarkastelee musiikin roolia rauhanomaisen vastarinnan voimana.

Hanke ”YOU must be the CHANGE you wish to see in the world” ammentaa inspiraationsa Mahatma Gandhin satyagraha-termistä. Rauhanomaisen vastanrinnan välineenä musiikin universaali sävelkieli ei tarvitse yhteistä puhuttua kieltä viestin välittämiseksi.

Orkesteri yhdistää voimansa kirjaston, nuorisopalveluiden, Turun yliopiston, Donner-instituutin, seurakuntien, Turun AMK:n Taideakatemian ja Turun musiikkijuhlien kanssa luodakseen ennenkuulumattoman kokonaisuuden konsertteja, luentoja ja työpajoja, joissa musiikilla pohditaan tulevaisuuden parempaa maailmaa ja yksilön vastuuta muutoksessa.

CHANGE nostaa esille kansainvälisiä, humaaneja teemoja, jotka kytkeytyvät myös oman kansakuntamme historiaan. Konserttisarjan ytimen muodostavat teokset, joita on käytetty taide-elämyksen lisäksi yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen. Sarja alkaa Beethovenin yhdeksännellä sinfonialla, jolla on protestoitu niin Chilessä Pinochetin diktatuuria kuin Taivaallisen rauhan aukiolla kommunistihallintoa vastaan, ylistetty demokratiaa Berliinin muurin murruttua ja muistettu uhreja Japanin 2011 tsunamin jälkeen. Päätösnumerona marraskuussa kantaesitetään turkulaisen Pauliina Isomäen Oratorio, joka pohti maailmaamme eettisestä ja filosofisesta näkökulmasta ekumeenisessa hengessä. Teemme transformatiivisen musiikkimatkan, jonka aikana inhimillisyys ja kunnioitus ovat keskiössä.

Tule mukaan – muutos on meistä jokaisesta kiinni.

Emilie Gardberg
Intendentti