Muuta tekstin kokoa:

Psst! Meni jo.

Avoin kenraaliharjoitus: Sound and Simplicity

Kulttuurikorttilaiset ja koululais- ja päiväkotiryhmät pääsevät seuraamaan avoimia kenraaliharjoituksia maksutta.

Christian Kluxen, kapellimestari
Bjarke Mogensen, harmonikka

Claude Debussy: Faunin iltapäivä
Poul Ruders: Sound and Simplicity - Seven Pillars of Music for Accordion and Orchestra (Suomen ensiesitys)
Igor Stravinsky: Petruška

Tanskalainen harmonikkavirtuoosi Bjarke Mogensen on vakiinnuttanut paikkansa maailman konserttilavoilla. Vuonna 2012 hän voitti ensimmäisen palkinnon Euroopan yleisradiounionin New Talent -kilpailussa. Maanmies Rudersin Sound and Simplicity on kirjoitettu nimenomaan Mogensenille, ja teoksesta kuullaan Suomen ensiesitys. Turussa jo usean vaikuttavan ohjelmiston johtaneen Christian Kluxenin ilta alkaa Debussyn ikonisella sinfonisella runolla ja päättyy Stravinskyn räiskyvään ja temperamenttiseen Petruškaan.

Kenraaliharjoitukset

Kenraaliharjoitusten tarkka kesto vaihtelee illan konserttiohjelmasta ja esiintyjistä riippuen. Kenraaliharjoituksessa soitetaan konsertin ohjelmisto läpi. Kapellimestarista ja ohjelmistosta riippuen harjoitellaan myös osia tai stemmoja, tai osa ohjelmistosta jätetään pois tai soitetaan kevyemmin.

Kenraaliharjoitukset pidetään Turun konserttitalolla ellei toisin mainita. Konserttitalon ovet avataan n. klo 10.30, salin ovet vasta muutamaa minuuttia ennen harjoituksen alkua. Konserttitalon kahvila ei ole avoinna harjoitusten yhteydessä.

Koululais- ja päiväkotiryhmät

Koululais- ja päiväkotiryhmille avoin kenraaliharjoitus kestää noin 45 minuuttia. Vierailuun voi valmistautua ennakkomateriaalin avulla. Katso tarkemmat tiedot lasten ja nuorten sivustolta.

Turun konserttitalo
Torstai
16.1. 11:00