Muuta tekstin kokoa:

Psst! Meni jo.

Sinfonia palloiluhallille!

Nick Davies, kapellimestari
Mia Renwall, juontaja
Kimmo Blom, laulu
Heikki Siukola, tenori
Turun konservatorion kamarikuoro
Chorus Iucundus
Timo Lehtovaara, kuorojen valmennus
Timo Ollila, valosuunnittelu

Aarre Merikanto: Olympiafanfaari
Georg Friedrich Händel: Coronation Anthem nro 1: Zadok the Priest (kappaleen aikana esiintyy: Turun Naisvoimistelijat)
Vangelis: Chariots of Fire (sov. Don Rose)
Max Savikangas: Slam Dunk (kantaesitys) (kappaleen aikana esiintyy NMKY Turku; Mikael Aalto ja Eero Lehtonen)
Survivor: Eye of The Tiger / Europe: Final Countdown -potpuri (sov. Jaakko Kuusisto)
Ludwig van Beethoven: Sinfonia nro. 9 d-molli: Finaali - Oodi ilolle (sov. Juhani Forsman) (kappaleen aikana esiintyy: Turun Naisvoimistelijat)

Giacomo Puccini: Nessun Dorma
Bellini: Samba de Janeiro (sov. Jussi Lampela) 
Darude: Sandstorm (sov. Jussi Lampela) (kappaleen aikana esiintyy: Dirty River Roller Derby)
Queen: We Will Rock You (sov. Mike Townend)
Queen: We Are The Champions (sov. Mike Townend)

Urheilufanit ja musiikin ystävät, huomio! Kulutit sitten urheiluhallin tai konserttisalin penkkejä, tämä konsertti on sinua varten! Turun päivän aattona TFO juhlistaa hengen ja ruumiinkulttuurin vahvaa liittoa Kupittaan palloiluhallin megakonsertissa. Luvassa on urheilutapahtumista tuttuja teemoja Händelista Darudeen ja Max Savikankaan säveltämä palloilun inspiroima kantaesitys – siis suuren urheilujuhlan tuntua! Tämä suurtapahtuma on hunajata korville!

Konserttiin on vapaa pääsy eikä etukäteisvarausta tarvita, vaan paikan päälle voi tulle suoraan ennen konserttia. Konserttia voi seurata myös suorana verkossa osoitteessa tfo.fi/live. 

Max Savikangas: Slam Dunk
Teosesittely:

Riemukseni kunnianarvoisa Turun filharmoninen orkesteri päätti tilata minulta uuden palloiluaiheisen orkesterisävellyksen esitettäväkseen kapellimestari Nick Daviesin johdolla Kupittaan uudessa palloiluhallissa. Kun kyselin intendentti Maati Rehorilta, että mitähän tämä palloiluaihe voisi tarkoittaa, niin hän vastasi, etteivät he osaa sanoa tarkemmin – minun pitää se keksiä!
No, aikani pohdittuani sain sitten idean, että teoksen taiteellisena teemana ovat palloilulajit kulttuurisena ilmiönä ja erityisesti koripallon näyttävä donkkisuoritus (engl. slam dunk) tulkittuna nykymusiikkiajattelun kautta. Varmaankin taustani juniorikoripalloilijatakamiehenä 80-luvulla sekä Lauri Markkasen näyttävät donkkisuoritukset ja hänen viimeaikainen NBA -menestyksensä olivat kimmokkeina.
Slam Dunkin sävelkieli on ulospäinsuuntautunutta, rytmistä ja energistä ollen kuitenkin harmonialtaan, melodialtaan, rytmiltään ja orkestraatioltaan nykytaidemusiikin tyylikeinoja hyödyntävää. Tarkoitus ei siis ollut säveltää vain jonkinlaista “kisafanfaaria” tai kuvitteellisen korisjengin “kannatusbiisiä”, vaan uusi omaehtoinen nykymusiikkiteos.
Teokseen sisältyy yleisöä osallistava urheilutapahtumallinen loppuhuipennus, nimittäin kahden koripalloilijan donkkikisa eli donkkibattle palloiluhallin lattialle sijoitettuun koripallotelineeseen! Battlen aloittaa asiaankuuluvasti donkkibattlefanfaari ja sen vetää mikrofoniin puhuva kuuluttaja-selostaja. Sävellys koordinoituu partituuritasolla donkkisuorituksiin, heijastelee niitä sekä niiden kirvoittamia suosionosoituksia, joihin donkkikisaajat ja kuuluttaja-selostaja yllyttävät yleisöä osallistumaan. Battlen lopuksi kuuluttaja-selostaja suorittaa donkkaajista yleisöhuutoäänestyksen, johon myös orkesteri osallistuu partituurin ohjeiden mukaan. Kun voittaja on julistettu, kuullaan donkkibattlefanfaari sen juhlistamiseksi uudestaan ja sitten onkin loppusoiton vuoro.

Toivottavasti nautitte!
Max Savikangas 2018

Max Savikangas, säveltäjä:

Säveltäjä ja alttoviulisti Max Savikankaan (s. 1969 Helsingissä) tähänastinen sävellystuotanto käsittää 115 sävellystä: instrumentaali- ja vokaalisävellyksiä, orkesterimusiikkia, elektroakustisia teoksia, monitaideteoksia, elokuvamusiikkia sekä näiden yhdistelmiä. Alttoviulistina ja Uusinta Ensemblen perustajajäsenenä hän on ollut mukana kantaesittämässä ja levyttämässä yli sataa nykymusiikkiteosta. Savikankaan teokset saavat usein alkuimpulssinsa (instru)mentaalisesta improvisoinnista sekä maailman äänitapahtumien kuulostelusta ja kokeellisesta tietokonemuokkauksesta. Hänen sävellyksiään on esitetty laajalti Suomessa ja kuluneen vuosikymmenen aikana hänen musiikkinsa on saavuttanut myös kansainvälistä huomiota; esityksiä on kertynyt n. 20 maasta viideltä mantereelta.

Max Savikangas 2018
maxsavikangas.wordpress.com

 

Tapahtuma Facebookissa

Kupittaan palloiluhalli
Lauantai
15.9. 17:00
Liput
0,00 € | 0,00 € | 0,00 €