Muuta tekstin kokoa:

Psst! Meni jo.

Turun musiikkijuhlat: Michael Fabiano

Michael Fabiano, tenori
Eytan Pessen, piano

Henri Duparc (1848-1933): Osia sarjasta Mélodies
Le manoir de Rosemonde
La vie antérieure
Élégie
Phidylé
Jules Massenet (1842-1912): Oui! ce qu’elle m’ordonne oopperasta Werther
Georges Bizet (1838-75): La fleur que tu m’avais jetée oopperasta Carmen
Jules Massenet: Ne pouvant réprimer les élans oopperasta Hérodiade
***
Giuseppe Verdi (1813-1901): Quando le sere al placido oopperasta Luisa Miller
Tutto parea sorridere oopperasta Il corsaro
Qual sangue sparsi (alkup. versio) oopperasta Kohtalon voima
Pjotr Tšaikovski (1840-93): Kuda, kuda oopperasta Jevgeni Onegin
Giacomo Puccini (1858-1924): Torna ai felici dì oopperasta Le Villi

Konsertissa kuullaan amerikkalaistenori Michael Fabianoa, jolle konsertti on ensimmäinen Suomessa. Fabiano voitti 2014 ensimmäisenä laulajana sekä Beverly Sills- että Richard Tucker -palkinnon samana vuonna. Lukuisiin kiitettyihin rooleihin hänen urallaan kuuluvat Carmenin Don José Aix-en-Provencessa, La Traviatan Alfredo Metropolitanissa ja Glyndebournessa sekä I due Foscarin Jacopo Foscari Madridin Teatro Realissa. La bohèmen Rodolfona hänet on nähty niin Chicagon Lyric Operassa, Lontoon Royal Opera House Covent Gardenissa kuin New Yorkin Metropolitanissa. Lontoon Royal Opera House Covent Gardenin Jevgeni Oneginin Lenskinä hän on kerännyt kriitikoilta ennennäkemätöntä ylistystä. Kesän 2019 debyytteihin kuuluu Berliinin valtionooppera, jossa Fabiano tekee Rigoletton herttuan roolin rinnallaan Nadine Sierra. Hän on myös yksi perustajista ArtSmart-järjestössä, joka tarjoaa ilmaista laulunopetusta vähävaraisten seutujen koulujen oppilaille Yhdysvalloissa.

Vuonna 2015 Michael Fabiano sai arvostetun australialaisen Helpmann-palkinnon parhaasta miesroolista Gounod’n Faustin nimiroolissa Opera Australiassa. Faustin rooliin Michael Fabiano on myös parhaillaan valmistautumassa Lontoon Covent Gardenissa rinnallaan sopraano Diana Damrau ja bassobaritoni Erwin Schrott. Fabiano lähettää terveisensä Lontoosta:

”On mahtava etuoikeus esiintyä arvostetulla Turun musiikkijuhlilla, jossa seuraan monen viime vuonna festivaalilla vierailleen kollegani jalanjälkiä. Odotan innolla konserttia, jossa pääsen tulkitsemaan ranskalaista ja italialaista oopperaa ja melodioita”.

Konsertin kesto 2 tuntia, sis. väliaika

Turun konserttitalo
Sunnuntai
11.8. 19:00
Liput
43,00 € | 27,50 €