Muuta tekstin kokoa:

Avaa musiikkikesä meren äärellä

TFO telakalla!

Mitä? Missä? Milloin?

TFO telakalla! avaa musiikkikesän

TFO telakalla! on Turun filharmonisen orkesterin uusi festivaali upealla Ruissalon tapahtumatelakalla. Nelipäiväisen festivaalin ajan 22.–25.5.2019 kuullaan yhteensä 12 konserttia, joista osaan on vapaa pääsy. Monipuoliseen ohjelmaan mahtuu musiikkia eri genreistä ja eri kokoonpanoille.

Keskiviikkona 22.5. festivaali alkaa klo 17 musiikkiristeilyllä jokilautta Auralla. Jokilautalla kuullaan jousikvintettiä, joka esittää kevyttä klassista musiikkia. Tapahtumatelakan Lindblom-salissa kuullaan klo 18 suomalaisen musiikin konsertti ja Westin-salissa klo 20 Stravinskyn Sotilaan tarina, jota ennen on mahdollista myös nauttia illallinen klo 19. Molemmat konsertit johtaa Erkki Lasonpalo.

Torstaina 23.5. Lindblom-salissa kuullaan klo 18.30 bandeonisti Henrik Sandåsin tähdittämä tangokonsertti, jonka jälkeen klo 20.45 Westin-salissa kuullaan jousikvartetin tulkitsemana kappaleita Bachista Beatlesiin ja Abbasta Lordiin.

Perjantaina 24.5. ilta alkaa jokilautta Auralla klo 17 toisella kevyen klassisen musiikin konsertilla. Ilta jatkuu Westin-salissa kahdella konsertilla. Klo 20 klassinen musiikki kohtaa elektronisen musiikin, ja konsertissa kuullaan Steve Reichin ja Pertti Jalava tuotantoa sekä Jori Hulkkosen kantaesitys yhteistyössä TFO:n jousikvartetin kanssa. Klo 21 turkulainen kesäklassikko, DJ Jori Hulkkosen luotsaama Ydintalvipuutarha, valtaa Westin-salin.

Lauantai 25.5. on pyhitetty hyvinvoinnille ja koko perheen yhteiselle ajalle. Aamupäivä alkaa klo 10 Pure Moven joogaohjaajien vetämällä lempeän herättelevällä aamujoogalla klassisen musiikin säestyksellä. Joogan jälkeen vuorossa on kaksi brunssikonserttia klo 11 ja 13 Westin-salissa. Festivaali päättyy koko perheen puistokonserttiin klo 15, jossa kuullaan Musiikkisatu Pekka ja Susi.

Ruissalon tapahtumatelakka tarjoaa tunnelmalliset puitteet konserteille. Festivaalin aikana konsertteja järjestetään keväällä 2018 valmistuneessa Lindblom-salissa, johon mahtuu maksimissaan jopa 800 henkilöä. Toinen konserttipaikka on alun perin Åbo Båtvarfin veistämösalina toiminut 400 hengen Westin-sali. Lisäksi konsertteja järjestetään jokilautta Auralla ja tapahtumatelakan ulkotiloissa.

Festivaalia rakennetaan yhteistyössä usean tahon kanssa. TFO ja Föli aloittavat yhteistyön, jossa festivaalin konserttilippu toimii bussilippuna Föli-linjoilla ennen ja jälkeen konsertin. Yhteistyötä tehdään myös Saaristomeren Suojelurahaston kanssa. Konserttilipun oston yhteydessä asiakkaan on mahdollista lahjoittaa 5 euroa lyhentämättömänä Saaristomeri-keräykseen. Lipputyyppi on käytössä kahdessa konsertissa, ja mahdollistamalla lahjoituksen TFO haluaa osaltaan kiinnittää huomiota ympäristön suojeluun. Lahjoitetut varat käytetään erilaisiin vesiensuojeluhankkeisiin Saaristomerellä. Yhteistyökumppaneita ovat lisäksi Ruissalon telakka, Rajupaja, Vuokrakaluste, Jokisataman avajaiset sekä Pure Move.

TFO Telakalla! keskiviikosta lauantaihin 22.–25.5.2019. Ruissalon tapahtumatelakka, Hevoskarintie 23, 20100 Turku. Ohjelma kokonaisuudessaan: http://www.tfo.fi/fi/telakalla     Käsiohjelma löytyy täältä.

LUE LISÄÄ

Yhteistyössä

Saaristomeren Suojelurahasto

Saaristomeren Suojelurahasto tukee paikallisia tekoja ja toiminta. Visiona elinvoimainen meri ja saaristo, jossa on hyvä elää, saada elanto ja virkistyä. Tähän asti on rahoitettu 53 konkreettista hanketta 11 vuoden ajan. Rahasto edistää myös ympäristötietoisuutta, tiedonvaihtoa ja tutkimusta kustannustehokkaista vesiensuojeluratkaisuista. Rahaston toimintaa ohjaa vesiensuojelun ammattilaisista koostuva hoitokunta, joka koostuu asiantuntijoista, viranomaisista sekä kansalaisjärjestöjen, maataloustuottajien ja elinkeinoelämän edustajista. Saaristomeren Suojelurahasto on osa Centrum Balticum -säätiötä.

www.saaristomerensuojelurahasto.fi

TFO telakalla- festivaalin konserttilipun oston yhteydessä asiakkaan on mahdollista lahjoittaa 5 euroa lyhentämättömänä Saaristomeri-keräykseen. Mahdollistamalla lahjoituksen TFO haluaa osaltaan kiinnittää huomiota ympäristön suojeluun. Lahjoitetut varat käytetään erilaisiin vesiensuojeluhankkeisiin Saaristomerellä.

Saaristomeri-lippu on mahdollista ostaa seuraaviin konsertteihin:
Jouset jokiristeilyllä I
Tango del Ángel
Jouset jokiristeilyllä II
CLASSICAL X ELECTRO

 

saaristomeren_suojelurahasto
 

 

Föli
 

TFO ja Föli aloittavat yhteistyön, jossa TFO telakalla! -festivaalin maksullisten konserttien lippu toimii bussilippuna Föli-linjoilla ennen ja jälkeen konsertin. Konserttilippu toimii bussilippuna Föli-linjoilla 3 h ennen ja 2 h jälkeen konsertin. Näytä lippu bussin lukijalaitteelle, joka lukee lipun viivakoodin – erillistä lippua ei tarvita. Lipulla voi matkustaa yhteensä neljä matkaa eli molempiin suuntiin voi käyttää tarvittaessa yhden vaihdon.

www.foli.fi

Föli
 

 

ruissalon_telakka_logo
 

Ruissalon telakka

Ruissalon Tapahtumatelakka on yksi Turun suosituimmista juhla-, kokous- ja tapahtuma­paikoista. Telakan merellinen ympäristö, patinoitunut Westin-sali ja moderni Lindblom-sali tarjoavat tunnelmalliset tilat TFO telakalla -festivaalille. 

 

rajupaja_440.png
 

 

logo_vuokrakaluste
 
 

Jokisataman avajaiset

TFO telakalla! -festivaali on osa Jokisataman avajaiset -tapahtumakokonaisuutta.
jokisatama_logo
 

Pure Move

Pure Move on Eerikinkadulla ja Martissa vaikuttava monipuolinen joogastudio.  Aamujoogaa meren äärellä -joogakonsertti 25.5. järjestetään yhteistyössä joogastudion kanssa.

pure_move_logo
 

 

LUE LISÄÄ

Liput

TFO telakalla!

Festivaalilippu

92 | 84 | 61 €

Festivaalilippu sisältää seuraavat konsertit:
Jouset jokiristeilyllä I TAI II
Suomalaisia suosikkisävelmiä
Stravinsky: Sotilaan tarina (vain konsertti, dinner ostettava festivaalilippuun erikseen)
Tango del Ángel
Classical x Electro
Brunssikonsertti I TAI II

Festivaalilippu myynnissä vain Turun kulttuurikauppa Ars Musicassa. Konserttitalo, Aninkaistenkatu 9, avoinna arkisin klo 12-17.

Yksittäiset liput

Katso konserttikohtaiset lippujen hinnat konserttien sivuilta. Osaan tapahtumista vapaa pääsy.

Lippujen hinnat on ilmoitettu muodossa perus / eläkeläinen / alennus (jos kolme hintaa) tai perus/eläkeläinen ja alennus (jos kaksi hintaa).
Yksittäisliput myynnissä Turun kulttuurikauppa Ars Musicassa ja lippupisteen toimipaikoissa sekä lippu.fi-verkkokaupassa.
Lisätietoja hintaryhmistä ja lipunmyyntipaikoista.

Saaristomeri-lippu

Lahjoita Saaristomeren suojeluun. TFO telakalla- festivaalin konserttilipun oston yhteydessä asiakkaan on mahdollista lahjoittaa 5 euroa lyhentämättömänä Saaristomeri-keräykseen. Mahdollistamalla lahjoituksen TFO haluaa osaltaan kiinnittää huomiota ympäristön suojeluun. Lahjoitetut varat käytetään erilaisiin Saaristomeren Suojelurahaston vesiensuojeluhankkeisiin.

Saaristomeri-lippu on mahdollista ostaa seuraaviin konsertteihin:
Jouset jokiristeilyllä I
Tango del Ángel
Jouset jokiristeilyllä II
CLASSICAL X ELECTRO

Fölillä telakalle!

TFO telakalla! -festivaalin maksullisten konserttien lippu toimii bussilippuna Föli-linjoilla ja Fölin vesibussissa ennen ja jälkeen konsertin. Konserttilippu toimii bussilippuna Föli-linjoilla 3 h ennen ja 2 h jälkeen konsertin. Näytä lippu bussin lukijalaitteelle, joka lukee lipun viivakoodin – erillistä lippua ei tarvita. Lipulla voi matkustaa yhteensä neljä matkaa eli molempiin suuntiin voi käyttää tarvittaessa yhden vaihdon.

 

LUE LISÄÄ

Vapaalippujen jako TFO telakalla! -festivaalin ilmaiskonsertteihin

Lauantaina 4.5. klo 11-13 Hansatorilla jaetaan vapaalippuja TFO telakalla! -festivaalin konsertteihin.

Konsertit, joihin vapaalippuja jaetaan, ovat:

Suomalaisia suosikkisävelmiä ke 22.5. klo 18.00, Lindblom-sali
Barokenroll to 23.5. klo 20.45, Westin-sali
Vapaalippuja jaetaan 2 kpl per asiakas ja per konsertti.

Molempiin konsertteihin jätetään myös pieni kiintiö konserttipäivänä ovelta jaettavaksi.
Lippujaosta mahdollisesti ylijääneet liput jaetaan ma 6.5. alkaen Kulttuurikauppa Ars Musicasta.
Voit myös tiedustella ylijääneitä lippuja Konserttitalon myyntipalvelusta.

Ars Musica
Aninkaistenkatu 9
Ma-pe klo 12-17

Turun konserttitalon puhelinmyynti
Puhelin: ma–pe klo 9–15
Puh. (02) 262 0333
kulttuuri.myynti@turku.fi

Hansakorttelista paikanpäältä on mahdollisuus ostaa lippuja myös muihin TFO telakalla! -festivaalin konsertteihin.
Katso koko ohjelma täältä.

TFO:n viulistit Juha-Pekka Vikman ja Li Qi viihdyttävät yleisöä musiikkiesityksillä.

Nähdään Hansatorilla!

 

LUE LISÄÄ

Keskiviikko 22.5.

Tutustu päivän konsertteihin!

Jouset jokiristeilyllä I

Marjaana Holva, viulu
Susanna Suorttanen, viulu
Jasmine Beams, alttoviulu
Helinä Nissi, alttoviulu
Andreas Helling, sello

Kesäinen after work -risteily Aurajoella jousikvintetin säestyksellä. Konsertin ohjelmassa kuullaan musiikkia Mozartilta ja Dvořákilta. Jokilautta Auran kahvila palvelee risteilyn ajan.
Lisätietoa jokilautasta.

Jokilautta Auran lähtö ja paluu Kristiinankatu 1:stä.
Risteilyn kesto 1 h 30 min. Konsertin kesto n. 45 minuuttia.

Konserttiin on mahdollista ostaa Saaristomeri-lippu. Lipun hintaan lisätään 5 euroa, joka lahjoitetaan lyhentämättömänä Saaristomeri-keräykseen.
Lisätietoa lipputyypistä.

LUE LISÄÄ

Suomalaisia suosikkisävelmiä

Erkki Lasonpalo, kapellimestari
Juhani Forsman, laulusolisti
TFO:n sinfonietta-kokoonpano

Suomalaiset suosikkisävelmät soivat Lindblom-salin merellisessä ympäristössä. Konsertissa kuullaan musiikkia muun muassa kotimaisilta säveltäjiltä Jean Sibelius, Toivo Kuula, Toivo Kärki ja Unto Mononen.

Konsertin kesto n. 1 h. Ei väliaikaa.
Lindblom-salin tarjoilupiste palvelee illan ajan.
Vapaa pääsy.

Vapaalippuja jaetaan: la 4.5. | 11.00-13.00 | Hansatori

Pieni määrä vapaalippuja on vielä saatu jakoon - hae Ars Musicasta tai tuntia ennen konserttia ovelta, jos lippu vielä puuttuu!

LUE LISÄÄ

Stravinsky: Sotilaan tarina

Erkki Lasonpalo, kapellimestari
Timo Torikka, kertoja
Matti Koponen, viulu
Mikko Multamäki, kontrabasso
Tuulia Ylönen, klarinetti
Etienne Boudreault, fagotti
Megumi Nakazawa, trumpetti
Anna-Maija Laiho-Ihekweazu, pasuuna
Tuomas Tainio, lyömäsoittimet

Igor Stravinsky: Sotilaan tarina

Sotilaan tarina on ensimmäisen maailmansodan keskellä syntynyt ja venäläiseen kansansatuun perustuva klassikkotarina vallanhimosta ja ahneudesta. Tarinan aina ajankohtainen teema puhuttelee kuulijoita vuosikymmenistä toiseen. Stravinskyn tarinassa rintamakarkuri tekee liiton paholaisen kanssa saavuttaakseen menestystä. Musiikkinäytelmän kertojana kuullaan näyttelijä Timo Torikkaa.

Iltaan kuuluu dinner, joka nautitaan ennen konserttia. Dinner alkaa klo 19 ja konsertti klo 20. Konsertin kesto n. 1 h. Ei väliaikaa.
Dinner ja konsertti -paketin kesto yhteensä noin 2 h. 
OSTA LIPUT : ILLALLINEN + KONSERTTI   55 I 50 I 41 € 
KONSERTTILIPPU   23 I 18 I 9 € 

Matgladin toteuttama herkullinen saaristolaisbuffet sisältää lähiruokaa parhaimmillaan. Liha-, kala- ja kasvisvaihtoehtoja

Matgladin illallismenu:

Vihersalaatti & vadelmavinaigrette 
Juustoinen salaatti leipäjuustolla 
Tomaatti-kevätsipulisalaatti
Silliä & silakoita 
Savustettua lohta 
Vegaaniset härkäpapupihvit 
Tomaattihilloa
Ylikypsää naudanpaistia Paraisilta 
Kermainen paistikastike 
Paahdetut juurekset & perunat 
Saaristolaisleipää ja voita
Omenakardemummapaistosta ja vaniljakermaa
Kahvi/ tee 

Koko menu on laktoositon.

www.matglad.fi

Westin-salin tarjoilupiste palvelee illan ajan.

LUE LISÄÄ

Torstai 23.5.

Tutustu päivän konsertteihin!

Tango del Ángel

Henrik Sandås, bandoneón ja musiikin johto
TFO:n sinfonietta-kokoonpano

Tango del Ángel on bandoneonisti Henrik Sandåsin suunnittelema ja sovittama sinfoninen tangokonsertti, jonka keskiössä on Astor Piazzollan argentiinalainen tango nuevo, taiturimainen sekoitus perinteisen tangon eksotiikkaa, romantiikkaa ja monia eri musiikkityylejä. Sandås on koonnut Piazzollan enkeli- ja paholaisteemaan 60-luvulla sävelletyistä teoksista laajan orkesterisarjan, joka muodostaa konsertin ensimmäisen osan. Konsertin toisessa osassa kuullaan Piazzollan sovituksia tangon kulta-ajan kappaleista sekä huikean virtuoosinen "Tango Ballet"  bandoneonille ja sinfoniaorkesterille sovitettuna. Sandåsin sovituksissa niin Piazzollan svengaava tango nuevo kuin argentiinalaisen tangon kulta-ajan kappaleet muuntuvat sielukkaaksi ja intohimoiseksi konserttitangoksi. Sovitukset ja orkestraatio ovat Astor Piazzollan ja Henrik Sandåsin käsialaa.

Henrik Sandås on yksi arvostetuimpia  bandoneontaiteilijoita Suomessa ja kysytty vieras ulkomailla. Tango nuevon ohella Sandås omistaa aikaansa myös konserttiharmonikalle ja taidemusiikille. Hänet tunnetaan soolouran lisäksi Quartet Ajaton ja Nuevo Quinteto Otra Vez –yhtyeistä.

Konsertin kesto n. 2 h. Yksi väliaika.
Lindblom-salin tarjoilupiste palvelee illan ajan.

Menu:                                          
Tapas-lautanen, iltapala
Marinoidut oliivit & valkosipulit
Sopivasti kypsytettyä Manchego-juustoa
Simpukoita
Grillattua kanaa
Chorizo makkaraa
Matgladin tomaattihilloa
Juusto- & yrttileipää
20,00 € / hlö
Kaikki ruoka on laktoositonta

Konserttiin on mahdollista ostaa Saaristomeri-lippu. Lipun hintaan lisätään 5 euroa, joka lahjoitetaan lyhentämättömänä Saaristomeri-keräykseen.
Lisätietoa lipputyypistä.

LUE LISÄÄ

Barokenroll

Barokenroll Strings:
Juha-Pekka Vikman, viulu
Katariina Taipale, viulu
Ramona Wolin-Takala, alttoviulu
Eija Huhtala-Krapu, sello

Tunnelmallinen Westin-sali ja hämärtyvä alkukesän ilta tarjoavat upeat puitteet genrerajat rikkovalle konsertille. Illan aikana kuullaan Barokenroll-kvartetin musiikillista ilotulitusta Beatlesista rockiin ja Abbasta Lordiin!  

Konsertin kesto n. 1 h. Ei väliaikaa.
Westin-salin tarjoilupiste palvelee konsertin ajan.
Vapaa pääsy, tervetuloa!

Vapaalippuja jaetaan: la 4.5. | 11.00-13.00 | Hansatori

LUE LISÄÄ

Perjantai 24.5.

Tutustu päivän konsertteihin!

Jouset jokiristeilyllä II

Juha-Pekka Vikman, viulu
Katariina Taipale, viulu
Ramona Wolin-Takala, alttoviulu
Eija Huhtala-Krapu, sello 

Kesäinen after work -risteily Aurajoella jousikvartetin säestyksellä. Ohjelmassa kevyttä klassista Viherluodosta Straussiin.
Jokilautta Auran tarjoilupiste palvelee risteilyn ajan.
Lisätietoa jokilautasta.

Jokilautta Auran lähtö ja paluu Kristiinankatu 1:stä.
Risteilyn kesto 1 h 30 min. Konsertin kesto n. 45 minuuttia.

Konserttiin on mahdollista ostaa Saaristomeri-lippu. Lipun hintaan lisätään 5 euroa, joka lahjoitetaan lyhentämättömänä Saaristomeri-keräykseen.
Lisätietoa lipputyypistä.

 

LUE LISÄÄ

CLASSICAL X ELECTRO

Pertti Jalava: Yksin veneessä kontrabassolle ja ääninauhalle
Steve Reich: Different Trains jousikvartetille ja ääninauhalle
Jori Hulkkonen feat. TFO strings: Tähtien Suojaan, Toistansa Maa, Taas (kantaesitys) 

Matti Koponen, viulu
Ilana Gothóni, viulu
Jonni Hämäläinen, viulu 
Jasmine Beams, alttoviulu
Larimatti Punelpuro, sello 
Mikko Multamäki, kontrabasso

Telakan perjantai-illan konsertissa kuullaan jousien ja elektroniikan yhteistyötä kolmen teoksen muodossa. Illan virittää turkulaisen säveltäjän Pertti Jalavan (s. 1960) vanhaan veneveistämöön sopivasti istuva Alone in a boat kontrabassolle ja ääninauhalle. Toisena kuullaan minimalismin pioneerin Steve Reichin (s. 1936) Different Trains, kolmiosainen teos jousikvartetille ja ääninauhalle, jonka melodiakulkujen pohjana on nauhalla kuultavien haastattelujen äänet. Different Trains sai vuonna 1989 Grammy-palkinnon Kronos Quartetin levyttämänä. Konsertin päättää Jori Hulkkosen (s. 1973) ja TFO:n jousikvartetin uuden teoksen kantaesitys. Muusikko-tuottaja Hulkkonen on tehnyt pitkän linjan kansainvälistä uraa elektronisen musiikin kentällä. 

Konsertin kesto n. 1h 15 min. Ei väliaikaa.
Westin-salin tarjoilupiste palvelee illan ajan.

Konserttiin on mahdollista ostaa Saaristomeri-lippu. Lipun hintaan lisätään 5 euroa, joka lahjoitetaan lyhentämättömänä Saaristomeri-keräykseen.
Lisätietoa lipputyypistä.

LUE LISÄÄ

Jori Hulkkonen: Ydintalvipuutarha

DJ Jori Hulkkosen luotsaama legendaarinen Ydintalvipuutarha-konsepti nähdään aivan uudessa ympäristössä, kun klubi rantautuu Ruissalon telakan tunnelmalliseen miljööseen Westin-saliin. Aiemmin Aboa Vetus & Ars Nova -museon sisäpihalla toiminut tapahtuma on turkulainen instituutio ja kesäklassikko. Viime vuodet tapahtuma toimi pop up -hengessä Kakolanmäellä.

Illan kesto noin 3 h.
Westin-salin tarjoilupiste palvelee illan ajan.
Vapaa pääsy, tervetuloa!

LUE LISÄÄ

Lauantai 25.5.

Tutustu päivän konsertteihin!

Aamujoogaa meren äärellä

TAPAHTUMA SIIRRETTY SÄÄN VUOKSI RUISSALON TELAKAN LINDBLOM-SALIIN.

Lempeän herättelevä ja energisöivä aamujooga klassisen musiikin säestyksellä Telakan laiturilla (sateella Lindblom-sali). Oma matto tai pyyhe on hyvä olla mukana.

Joogaohjaajina Pure Moven perustajajäsenet Johanna Raussi & Riku Mikkola

TFO:n jousikvartetti: 
Jonni Hämäläinen, viulu
Ilana Gothóni, viulu
Jouni Rissanen, alttoviulu
Eija Huhtala-Krapu, sello

Tapahtuman kesto n. 1 h.
Vapaa pääsy, tervetuloa!

LUE LISÄÄ

Brunssikonsertti I

Wolfgang Amadeus Mozart: Serenadi puhaltimille Es-duuri
Joseph Haydn: Divertimento D-duuri Hob. Deest.
Wolfgang Amadeus Mozart: Divertimento nro 3 B-duuri kahdelle klarinetille ja fagotille

Tuomas Harri, käyrätorvi
Hannes Kaukoranta, käyrätorvi
Satu Ala, oboe
Jun Saotome, oboe
Kenny Keppel, klarinetti
Tapio Liukkonen, klarinetti
Etienne Boudreault, fagotti
Jarmo Korhonen, fagotti 

Aloita viikonloppu herkullisesti - brunssikonsertti hivelee sekä maku- että kuuloaistia. Turun filharmonisen orkesterin muusikoista koostuva kamarimusiikkiyhtye soittaa ilmavan kaunista klassista musiikkia brunssin aikana.

Matgladin Brunssimenu:

Värikäs vihersalaatti, vinaigrette
Yrttimarinoidut tomaatit
Perunasalaatti parsalla ja parmesaanilla
Gubbröra eli sillitartar
Savustettua lohta
Munakokkelia
Prinssinakkeja
Marinoidut punajuuret ja paahdettuja pähkinöitä
Grillatut ja marinoidut vihannekset, raikas vinaigrette
Saaristolaisleipää & voita
Maustettua tuorejuustoa & hummusta
Mansikkarahkaa
Heraproteiinilla terästetty raikas marjasmoothie
Runsas hedelmävati
Toscakakkua
Kahvikeksejä
Tuoremehua
Kahvi/ tee

Koko menu on laktoositon.

www.matglad.fi

Konsertin kesto n. 45 min, aikaa ruokailulle on 1,5 tuntia.
Brunssin hinta alle 12-vuotiaille 14€.

LUE LISÄÄ

Brunssikonsertti II

Wolfgang Amadeus Mozart: Serenadi puhaltimille Es-duuri
Joseph Haydn: Divertimento D-duuri Hob. Deest.
Wolfgang Amadeus Mozart: Divertimento nro 3 B-duuri kahdelle klarinetille ja fagotille

Tuomas Harri, käyrätorvi
Hannes Kaukoranta, käyrätorvi
Satu Ala, oboe
Jun Saotome, oboe
Kenny Keppel, klarinetti
Tapio Liukkonen, klarinetti
Etienne Boudreault, fagotti
Jarmo Korhonen, fagotti

Aloita viikonloppu herkullisesti - brunssikonsertti hivelee sekä maku- että kuuloaistia. Turun filharmonisen orkesterin muusikoista koostuva kamarimusiikkiyhtye soittaa ilmavan kaunista klassista musiikkia brunssin aikana.

Matgladin Brunssimenu:

Värikäs vihersalaatti, vinaigrette
Yrttimarinoidut tomaatit
Perunasalaatti parsalla ja parmesaanilla
Gubbröra eli sillitartar
Savustettua lohta
Munakokkelia
Prinssinakkeja
Marinoidut punajuuret ja paahdettuja pähkinöitä
Grillatut ja marinoidut vihannekset, raikas vinaigrette
Saaristolaisleipää & voita
Maustettua tuorejuustoa & hummusta
Mansikkarahkaa
Heraproteiinilla terästetty raikas marjasmoothie
Runsas hedelmävati
Toscakakkua
Kahvikeksejä
Tuoremehua
Kahvi/ tee

Koko menu on laktoositon.

www.matglad.fi

Konsertin kesto n. 45 min, aikaa ruokailulle on 1,5 tuntia.
Brunssin hinta alle 12-vuotiaille 14€.

LUE LISÄÄ

Musiikkisatu Pekka ja Susi

TAPAHTUMA SIIRRETTY SÄÄN VUOKSI RUISSALON TELAKAN WESTIN-SALIIN.

Claude Debussy: Suite Children’s corner

 1. Doctor Gradus ad Parnassum
 2. Jimbo's Lullaby
 3. Serenade for the Doll
 4. The Snow Is Dancing
 5. The Little Shepherd
 6. Golliwogg's Cakewalk

Sergei Prokofjev: Musiikkisatu Pekka ja Susi

Jukka Aaltonen, kertoja
Niamh McKenna, huilu
Takuya Takashima, oboe
Kenny Keppel, klarinetti
Etienne Boudreault, fagotti
Mervi Huttunen, käyrätorvi

Sergei Prokofjevin Pekka ja susi -musiikkisadusta on ajan saatossa muodostunut sekä lasten että aikuisten ikisuosikki. Teos on tunnettu siitä, että siinä jokainen soitin vastaa yhtä sadun hahmoa. Erityisesti Isoisää kuvastava fagotti tuo taatusti hymyn huulille! Juonnetussa koko perheen puistokonsertissa esiintyy TFO:n muusikoista koostuva puhallinyhtye. Tapahtumaan voit tuoda omia piknik-eväitä ja viltin (sateella olemme Westin-salissa).    

Konsertin kesto n. 45 min.
Vapaa pääsy, tervetuloa!

LUE LISÄÄ

Ilmaiskonsertit

Koonti konserteista, joihin on vapaa pääsy

Suomalaisia suosikkisävelmiä

Erkki Lasonpalo, kapellimestari
Juhani Forsman, laulusolisti
TFO:n sinfonietta-kokoonpano

Suomalaiset suosikkisävelmät soivat Lindblom-salin merellisessä ympäristössä. Konsertissa kuullaan musiikkia muun muassa kotimaisilta säveltäjiltä Jean Sibelius, Toivo Kuula, Toivo Kärki ja Unto Mononen.

Konsertin kesto n. 1 h. Ei väliaikaa.
Lindblom-salin tarjoilupiste palvelee illan ajan.
Vapaa pääsy.

Vapaalippuja jaetaan: la 4.5. | 11.00-13.00 | Hansatori

Pieni määrä vapaalippuja on vielä saatu jakoon - hae Ars Musicasta tai tuntia ennen konserttia ovelta, jos lippu vielä puuttuu!

LUE LISÄÄ

Barokenroll

Barokenroll Strings:
Juha-Pekka Vikman, viulu
Katariina Taipale, viulu
Ramona Wolin-Takala, alttoviulu
Eija Huhtala-Krapu, sello

Tunnelmallinen Westin-sali ja hämärtyvä alkukesän ilta tarjoavat upeat puitteet genrerajat rikkovalle konsertille. Illan aikana kuullaan Barokenroll-kvartetin musiikillista ilotulitusta Beatlesista rockiin ja Abbasta Lordiin!  

Konsertin kesto n. 1 h. Ei väliaikaa.
Westin-salin tarjoilupiste palvelee konsertin ajan.
Vapaa pääsy, tervetuloa!

Vapaalippuja jaetaan: la 4.5. | 11.00-13.00 | Hansatori

LUE LISÄÄ

Jori Hulkkonen: Ydintalvipuutarha

DJ Jori Hulkkosen luotsaama legendaarinen Ydintalvipuutarha-konsepti nähdään aivan uudessa ympäristössä, kun klubi rantautuu Ruissalon telakan tunnelmalliseen miljööseen Westin-saliin. Aiemmin Aboa Vetus & Ars Nova -museon sisäpihalla toiminut tapahtuma on turkulainen instituutio ja kesäklassikko. Viime vuodet tapahtuma toimi pop up -hengessä Kakolanmäellä.

Illan kesto noin 3 h.
Westin-salin tarjoilupiste palvelee illan ajan.
Vapaa pääsy, tervetuloa!

LUE LISÄÄ

Aamujoogaa meren äärellä

TAPAHTUMA SIIRRETTY SÄÄN VUOKSI RUISSALON TELAKAN LINDBLOM-SALIIN.

Lempeän herättelevä ja energisöivä aamujooga klassisen musiikin säestyksellä Telakan laiturilla (sateella Lindblom-sali). Oma matto tai pyyhe on hyvä olla mukana.

Joogaohjaajina Pure Moven perustajajäsenet Johanna Raussi & Riku Mikkola

TFO:n jousikvartetti: 
Jonni Hämäläinen, viulu
Ilana Gothóni, viulu
Jouni Rissanen, alttoviulu
Eija Huhtala-Krapu, sello

Tapahtuman kesto n. 1 h.
Vapaa pääsy, tervetuloa!

LUE LISÄÄ

Musiikkisatu Pekka ja Susi

TAPAHTUMA SIIRRETTY SÄÄN VUOKSI RUISSALON TELAKAN WESTIN-SALIIN.

Claude Debussy: Suite Children’s corner

 1. Doctor Gradus ad Parnassum
 2. Jimbo's Lullaby
 3. Serenade for the Doll
 4. The Snow Is Dancing
 5. The Little Shepherd
 6. Golliwogg's Cakewalk

Sergei Prokofjev: Musiikkisatu Pekka ja Susi

Jukka Aaltonen, kertoja
Niamh McKenna, huilu
Takuya Takashima, oboe
Kenny Keppel, klarinetti
Etienne Boudreault, fagotti
Mervi Huttunen, käyrätorvi

Sergei Prokofjevin Pekka ja susi -musiikkisadusta on ajan saatossa muodostunut sekä lasten että aikuisten ikisuosikki. Teos on tunnettu siitä, että siinä jokainen soitin vastaa yhtä sadun hahmoa. Erityisesti Isoisää kuvastava fagotti tuo taatusti hymyn huulille! Juonnetussa koko perheen puistokonsertissa esiintyy TFO:n muusikoista koostuva puhallinyhtye. Tapahtumaan voit tuoda omia piknik-eväitä ja viltin (sateella olemme Westin-salissa).    

Konsertin kesto n. 45 min.
Vapaa pääsy, tervetuloa!

LUE LISÄÄ