Muuta tekstin kokoa:

Tervehdys suunnittelijoilta!

Olimme otettuja, kun meitä pyydettiin toteuttamaan Turun filharmoniselle orkesterille uusi ilme.

Orkesterin historia alkaa jo 1700-luvun lopulla Turun Soitannollisena Seurana, joten oli mukava haaste saada toteuttaa visuaalinen uudistus näin pitkän historian omaavalle instituutiolle. Halusimme yhdistää klassisia elementtejä raikkaaseen estetiikkaan. Piirsimme käsin ja vapaasti tunnelmoiden elementtejä, joiden ympärille lähdimme rakentamaan ilmettä. Musiikki on ääntä, hiljaisuutta ja avaruutta, joten halusimme säilyttää ilmavuuden ja yllätyksellisyyden tunteen esitteessä.


Inspiraatiomusiikkina kuuntelimme Selim Palmgrenin ja Gordon Mumman pianomusiikkia ja islantilaissellisti Hildur Guðnadóttiria. Koitimme sulkea vasemman aivopuoliskon kontrollinhalun ja piirtää mahdollisimman ilmaisuvoimaisesti. Lähdimme yhdistämään piirtämiämme elementtejä taittoon, joka olisi selkeä ja näyttäisi hyvältä vielä vuosikymmenten päästä. Pyrimme kaikissa töissämme ajattomuuteen, ja toivomme että tämä loistaa läpi suunnittelemastamme ilmeestä. Musiikilla ei ole rajoja.


Kuunnelkaa, löytäkää ja nauttikaa!

Saana ja Olli on suunnittelijapariskunta ja palkittu muotoilutoimisto. Visuaalisesta linjasta vastaavat Saana Sipilä, Olli Sallinen ja Mimosa Hellman. Saana ja Olli on omien 100% hamppukankaasta Suomessa valmistettujen kodintekstiilimallistojensa lisäksi tehnyt suunnittelutöitä kymmenille kotimaisille ja kansainvälisille asiakkaille ja osallistunut lukuisiin muotoiluprojekteihin Reykjavikista Lagosiin. Tutustu tarkemmin: www.saanajaolli.com.

"Pyrimme kaikissa töissämme ajattomuuteen, ja toivomme että tämä loistaa läpi suunnittelemastamme ilmeestä."

– Saana ja Olli