Muuta tekstin kokoa:

Konserttitalolla liitelee Mustasiipi

Mustasiipi
 

Turun filharmonisen orkesterin uusi flyygeli on saanut nimen. Steinway tunnetaan tästä lähtien Mustasiipenä. Nimen taustalla on Jorma Kytömäki ja flyygelin ensikonsertti Turussa.

Flyygeli on soitin, jolla ikään kuin on siipi koholla perhosmaisesti. Se on kuin sinisiipi-perhosen arvoituksellinen, hiukan mystinen sukulainen ”mustasiipi”, jolla on punainen nauha kiedottuna ympärilleen kuten konsertin alussa Steinwayllä. Perhosen siivissä on myös heijastus sinistä, joka vertautuu solistin iltapuvun heijastumaan flyygelin pedaaleissa.

Ulkoisten yhtenäispiirteiden lisäksi massiivisella flyygelillä ja hennolla perhosella on yhteys. Kytömäki kuvaa, miten perhosvaikutus (butterfly effect) on konserteissa aina mahdollinen ja usein läsnä.

"Pienetkin pianistin kosketukset voivat saada aikaan huomattavia muutoksia kuulijan (tunne)maailmassa – konsertin jälkeenkin!"

Kaupunkilaiset saivat lokakuun ajan lähettää ehdotuksia uuden orkesterin jäsenen nimeksi Kulttuuria Turussa -sivuston kuukausikilpailussa.  Ehdotuksia tuli runsaasti ja voittajakamppailu kävi viimemetreille kiivaana.