Muuta tekstin kokoa:

Hyväntekeväisyystapahtumalla varoja Turun lastenklinikalle

Lastenklinikoiden Kummit ry ja Turun kaupunki, Turun filharmoninen orkesteri, Turun kaupunginteatteri, Turun musiikkijuhlat, Turun konservatorio ja Naantalin Musiikkijuhlat järjestävät yhteistyössä Aprilliaa! -nimisen hyväntekeväisyyskonsertin ja -taidehuutokaupan Turun lastenklinikan tukemiseksi Turun kaupunginteatterissa Logomossa aprillipäivänä 1.4.2015.

Tilaisuuden alussa kuullaan Turun filharmonisen orkesterin konsertti ylikapellimestari Leif Segerstamin johtamana. Konsertin jälkeen huutokaupataan 50 Markku Kososen värikästä maalausta. Huutokauppaan on mahdollista osallistua paikan päällä tai puhelimitse.

Marraskuussa 2013 kuollut Markku Kosonen oli tunnettu turkulainen naivisti, jonka maalauksia nähtiin vuosikymmenten ajan muun muassa Turun musiikkijuhlien julisteissa. Aloite hyväntekeväisyystapahtuman järjestämisestä tuli Kososen veljentyttäreltä Hanna Kososelta, joka on lahjoittanut huutokaupattavat maalaukset.

– Sain perinnön kautta haltuuni setäni Markku Kososen tauluja ja hyvin pian syntyi ajatus osan lahjoittamisesta Lastenklinikoiden Kummien hyväksi. Markku oli suuri lasten ja musiikin ystävä, joten ajatus konsertin ja huutokaupan yhdistämisestä syntyi heti alussa. Toivon sydämestäni että turkulaiset lähtevät joukolla mukaan tukemaan hienoa sairaalaansa. Jos omat seinät ovat jo taidetta täynnä, voi huutamansa taulun mielellään sijoittaa esimerkiksi TYKSin seinälle potilaita ilahduttamaan, Kosonen kertoo.

Turun filharmoninen orkesteri vastaa konsertin ohjelmistosta. Konsertissa tullaan kuulemaan muun muassa Sibeliusta ja solisteina taituroivat nuoret palkitut viulistit Vivian Stolt ja Sisu Sieppala.

- Markku Kososen taulut ovat vuosikymmenien ajan kuvittaneet turkulaista musiikkielämää, ja niiden näkeminen tuo mieleen lukuisia hienoja hetkiä musiikin parissa. Kosonen oli myös Turun filharmonisen orkesterin uskollinen kuulija ja orkesteri haluaa tällä tavalla muistella häntä ja samalla olla mukana hyvässä asiassa. Idea kutsua mukaan nuoria solisteja tuli ylikapellimestari Leif Segerstamilta - ajatus tuntui erityisen hyvältä, kun konsertin hyväntekeväisyyskohde ovat lapset ja nuoret, Turun filharmonisen orkesterin intendentti Emilie Gardberg kommentoi.

Huutokaupattaviin tauluihin on mahdollista tutustua etukäteen nettigalleriassa:

https://www.flickr.com/gp/kristiantervo/90p3P9

Liput tilaisuuteen ovat myynnissä 1.2. alkaen Lippupalvelussa, Turun konserttitalon lipunmyyntipisteellä sekä Turun kaupunginteatterin lippukassalla Turun kauppahallissa.

Yhteistyötä monin tavoin

Tapahtuman mahdollistaa laaja yhteistyö järjestäjätahojen kesken. Kaikki järjestelytyössä mukanaolevat osallistuvat tapahtumaan kustannuksitta. Tilaisuuden ja huutokaupan tuotto lahjoitetaan lyhentämättömänä Lastenklinikoiden Kummit ry:n kautta Turun lastenklinikalle.

- Lastenklinikan tukeminen on tärkeä asia Turun kaupungille ja annamme mieluusti apumme konsertin järjestämiseksi. Tarvitsemme erilaisia tapoja kerätä rahaa, ja pitää keräysintoa myönteisellä tavalla esillä. Kiss my Turku -hevonen ja upean kuuloinen konsertti huutokauppoineen ovat hyviä asioita, jotka varmasti innostavat lahjoittamaan rahoja lastenklinikalle, sanoo Turun kaupunginjohtaja Aleksi Randell.

- Aprilliaa! -tapahtuma on kevään kärkitilaisuuksiamme TYKS:in hyväksi. On ollut aivan upeaa seurata, miten hyvässä yhteistyössä ja vilpittömällä auttamisen halulla kaikki yhteistyötahot ovat mukana järjestelyissä. Uskon, että saamme tapahtuman kautta merkittävän tuen tärkeään työhön Turun lastenklinikalle. Voin vakuuttaa, että tuki tulee tarpeeseen ja hyvään käyttöön, Lastenklinikoiden Kummien toimintaa Varsinais-Suomessa koordinoiva Saara-Sofia Sirén sanoo.

 

APRILLIAA!
Hyväntekeväisyyskonsertti ja Markku Kososen maalausten huutokauppa Turun lastenklinikan hyväksi

ke 1.4.2015 klo 18
Turun kaupunginteatteri, Logomo
Liput 25 €

ESIINTYJÄT:
Turun filharmoninen orkesteri, johtaa ylikapellimestari Leif Segerstam
Solistit Vivian Stolt, Sisu Sieppala, viulu. (Solistien opettaja Janne Malmivaara)

OHJELMA:
Jean Sibelius: Andante Festivo
J. S. Bach: Kaksoiskonsertto d-molli
Jean Sibelius: Rakastava-sarja

YHTEISTYÖSSÄ MUKANA:
Lastenklinikoiden Kummit ry
Turun kaupunki, viestintä ja markkinointi
Turun filharmoninen orkesteri
Turun kaupunginteatteri
Turun konservatorio
Turun musiikkijuhlat
Naantalin Musiikkijuhlat

Lastenklinikoiden Kummit ry on 1993 perustettu hyväntekeväisyysjärjestö, joka tukee Suomen viittä yliopistollista lastenklinikkaa, kehitys- ja tutkimustyötä sekä parantaa potilaiden viihtyvyyttä sairaala-aikana. Viime vuosina yhdistys on tukenut merkittävin panoksin lasten ja nuorten mielenterveystyötä. Koko toimiaikanaan Lastenklinikoiden Kummit ry on tehnyt lahjoituksia n. 30 miljoonan euron edestä. www.kummit.fi