Muuta tekstin kokoa:

Supersuositut peli- ja fantasiamusiikkikonsertit valtaavat Konserttitalon

Suuren suosion saavuttaneet SAGAS – Orchestral Fantasy Music -konsertit valtaavat Konserttitalon viikolla 43. Keskiviikkona 21.10., torstaina 22.10. ja perjantaina 23.10. klo 19 kuullaan seikkailufantasian suosituimpia teemoja. Lisäksi koululaiskonsertteja järjestetään viikon aikana neljä, joista to 22.10. klo 12.30 ja pe 23.10. klo 12.30 on avattu konserttien suuren kysynnän vuoksi myyntiin. Kaikki konsertit ovat lähes loppuunmyytyjä. Musiikilliseen matkaan fantasian maailmassa johdattaa kapellimestari Esa Heikkilä, ja solistina kuullaan fantasiamusiikkitulkinnoistaan tunnettu Sabina Zweiacker. Konsertit juontaa Orvar Säfström ja kuorona kuullaan mahtava Chorus Cathedralis Aboensis.  Konsertti on suositun Underscore Productionsin tuotantoa.

 

Konserteissa kuullaan musiikkia suosituimpien elokuvien ja pelien soundtrackeista. Seikkailufantasian jännittävissä syövereissä kuullaan mahtipontista musiikkia mm. elokuvista Taru Sormusten Herrasta ja Harry Potter sekä peleistä World of Warcraft sekä Skyrim, huippusuositun Game of Thrones -sarjan jylhiä teemoja unohtamatta.

 

Esa Heikkilä on Lohjan kaupunginorkesterin sekä sinfoniaorkesteri Vivon taiteellinen johtaja. Hän toimii myös orkesteri- ja kamarimusiikin lehtorina Lahden ammattikorkeakoulussa sekä Lahden nuori sinfonia -orkesterin johtajana. Hämeen taidetoimikunta palkitsi Heikkilän vuonna 2009 Kulttuuritekopalkinnolla hänen pitkäaikaisesta ja laajavaikutteisesta työstään nuorten muusikkokouluttajana.

 

Sabina Zweiacker teki keväällä 2013 kiitellyn debyyttinsä JOYSTICK 5.0 -konsertissa Malmön sinfoniaorkesterin kanssa ja on siitä lähtien lumonnut yleisöä monissa loppuunmyydyissä Underscore Productionin konserteissa.

 

Orvar Säfström on yksi Ruotsin kulttuurielämän keskeisimpiä hahmoja. Hänelle on myönnetty Ruotsin videoteollisuuden kunniapalkinto sekä Ruotsin videopeliliitto SVEROKin Vuoden pelaaja -palkinto. Sinfonian maailmassa Orvar Säfström on pelimusiikkikonserttien johtava tuottaja Skandinaviassa.

 

Sinfoniakuoro Chorus Cathedralis Aboensiksen (CCA) päätehtävät ovat esiintymiset tuomiokirkon juhlajumalanpalveluksissa sekä yhteistyö Turun filharmonisen orkesterin kanssa. CCA on esiintynyt myös mm. RSO:n, Helsingin kaupunginorkesterin, Tampere Filharmonian, Tapiola Sinfoniettan ja Jyväskylä Sinfonian kanssa. Yhteistyötä on ollut myös esimerkiksi ranskalaisen Orchestre National du Lorrainen kanssa.

 

SAGAS – Orchestral Fantasy Music Turun konserttitalossa. Ke 21.10. klo 19, to 22.10. klo 19 ja pe 23.10. klo 19 loppuunvarattu. To 22.10. klo 12.30 ja pe 23.10. klo 12.30 muutamia paikkoja jäljellä. Esa Heikkilä, kapellimestari, Sabina Zweiacker, laulu, Chorus Cathedralis Aboensis, kuoro, Orvar Säfström, juontaja, Turun filharmoninen orkesteri. Liput klo 12.30 10/5€ ja klo 19 21/16/9€.