Muuta tekstin kokoa:

TFO ja Egotrippi esiintyvät yhdessä tammikuussa

Turun filharmoninen orkesteri ja Egotrippi yhdistävät voimansa torstaina 31.1.2019 klo 19 Turun konserttitalossa. Konsertti jatkaa Egotrippi-yhtyeen 25-vuotisjuhlakiertueen ”Aina matkalla jonnekin” yhteisesiintymisiä sinfoniaorkestereiden kanssa. Kiertueen aikaisemmat esiintymiset suomalaisten orkestereiden kanssa ovat saaneet erinomaisen vastaanoton ja konsertteja on esitetty täysille saleille.

Tuplaplatinaa, platinaa ja kultaa uransa aikana myynyt Egotrippi tunnetaan muun muassa hiteistään Älä koskaan ikinä, Matkustaja ja Unihiekkaa. Ainutlaatuisen illan aikana kuullaan noin 20 kappaleen kirjo Egotripin laajasta tuotannosta orkesterisovituksina. Egotripin kitara- ja lauluvetoinen pop- ja rock-musiikki yhdistettynä sinfoniaorkesterin laajaan äänimaisemaan nostaa kappaleet uudelle tasolle. Konserttikokonaisuuden taiteellisena johtajana toimii Pessi Levanto ja sovituksia ovat hänen lisäkseen kirjoittaneet alansa parhaat tekijät Marzi Nyman, Lasse Enersen, Arttu Takalo, Anssi Växby ja Sami Pitkämö. Konsertin johtaa Antti Rissanen.

Egotripin Knipi summaa yhtyeen tuntemuksia: ”Yhteistyö ison orkesterin kanssa on ollut meille aivan uutta, ja niinpä nämä konsertit ovat olleet suuri askel tuntemattomaan. Odotan jännityksellä, mutta erittäin suurella innolla tulevaa keikkaa yhdessä Antti Rissasen ja Turun filharmonisen orkesterin kanssa. Jo nyt tehdyt yhteiset esiintymiset Helsingin Juhlaviikoilla saivat ihoni kananlihalle. Halusimme toteuttaa tämän kaiken kunnianhimoisesti. Annoimme suuresti arvostamillemme sovittajille vapaat kädet ja Pessi Levannolle täydet valtuudet toimia taiteellisena johtajana. Halusimme pistää itsemme likoon niin, että sovituksiin tulisi jotain uutta ja suurta, kappaleen perusajatuksen pysyessä uskollisena alkuperäiselle.  Ohjelmisto on mietitty hyvin tarkkaan. Mukana on luonnollisesti tunnetuimpia kappaleita mutta myös muutamia sellaisia helmiä, joita emme ole soittaneet vuosiin.”

Pessi Levanto puolestaan kommentoi: ”Egotripin kappaleet ovat vahvoja, perinteiseen käsityöhön nojaavia pop-kappaleita, jotka tarjoavat sovittajalle runsaasti mahdollisuuksia käyttää orkesterin väripalettia mutta silti aina soittavat kuin itse itseään”.

Turun filharmoninen orkesterin intendentti Maati Rehor pitää musiikilliset raja-aidat ylittäviä yhteisesiintymisiä tärkeinä: ”Musiikin kuluttaminen on muuttunut, ja monet kuuntelevat sujuvasti niin rockia kuin klassistakin - niin minäkin. Pitkän linja Egotrippi-fanina olin todella vaikuttunut kuullessani tämän konsertin Juhlaviikoilla, ja hyvin iloinen saadessani nyt yhtyeen myös TFO:n vieraaksi.”

25-vuotisjuhlakiertueen vuonna 2018 aloittanut Egotrippi esiintyi ensimmäisen kerran vuonna 1993. Vuonna 2003 yhtye sai ensimmäisen kultalevyn albumillaan Matkustaja, ja vuotta myöhemmin julkaistu 20 suosikkia -kokoelmalevy myi jo platinaa ja Matkustaja-kappale palkittiin Emma-patsaalla vuoden parhaana kotimaisena kappaleena. Kuudennella albumillaan Vielä koittaa uusi aika bändi nousi ensimmäistä kertaa listaykköseksi. Vuonna 2008 julkaistu Maailmanloppua odotellessa palkittiin kolmella Emma-patsaalla. Egotrippiin kuuluvat Mikki Kauste, laulu ja koskettimet, Knipi, laulu ja kitara, Skele, kitara, Anssi Maasalo, basso ja laulu sekä Risto Niinikoski, rummut ja laulu.

Antti Rissanen on monialainen muusikko. Hänet tunnetaan niin pasunistina, säveltäjänä, sovittajana, opettajana kuin kapellimestarinakin. Rissanen valmistui musiikin tohtoriksi Sibelius-Akatemiasta keväällä 2015. Rissanen aloitti kapellimestariuransa jo 15-vuotiaana. Turun filharmonisessa orkesterissa hän vieraili ensi kerran vuonna 2009, jonka jälkeen hänet on nähty useasti orkesterin edessä.

Pessi Levanto on pianisti, sovittaja ja säveltäjä. Hän on säveltänyt paljon musiikkia elokuviin, televisioon ja orkestereille sekä tehnyt orkesterisovituksia muun muassa Classcical Trancelations -konserttiin. Levanto on yksi lupaavimmista suomalaisista elokuvasäveltäjistä ja hän tuntee sekä klassisen että jazz/rock-genren.

Egotrippi & TFO Turun konserttitalossa torstaina 31.1.2019 klo 19.00. Antti Rissanen, kapellimestari, Egotrippi, Turun filharmoninen orkesteri. Liput 34 / 29 / 18,50 €. Lipunmyynti alkaa tiistaina 16.10. klo 9.00.