Muuta tekstin kokoa:

Arto Noras ja Elina Vähälä solisteina

Naantalin Musiikkijuhlien taiteellinen johtaja, sellotaiteilija Arto Noras sekä suomalaisten viulutaiteilijoiden kansainväliseen kärkeen kuuluva Elina Vähälä esiintyvät Turun konserttitalossa torstaina ja perjantaina 28.–29.3.2019 klo 19. Naantalin Musiikkijuhlien 40-vuotisjuhlavutta juhlivassa konsertissa Turun filharmonista orkesteria johtaa kansainvälisesti arvostettu Okko Kamu.

Huipputaiteilijoiden illan aloittaa Ludwig van Beethovenin aurinkoinen ja eloisa 4. sinfonia. Noras ja Vähälä tulkitsevat Johannes Brahmsin uljaan kaksoiskonserton. Teos on paitsi virtuoottinen orkesteriteos, myös kunnianosoitus ystävyydelle.

Kansainvälisesti arvostetun Okko Kamun pitkä kapellimestariura alkoi, kun hän 23-vuotiaana voitti ensimmäisen kansainvälisen Herbert von Karajan -kilpailun. Kamu on toiminut Radion sinfoniaorkesterin, Helsingin kaupunginorkesterin, Suomen Kansallisoopperan ja Helsingborgin sinfoniaorkesterin ylikapellimestarina. 2010 Kamu vastaanotti Suomen Kulttuurirahaston palkinnon ja 2011 hänelle myönnettiin professorin arvonimi.

Elina Vähälä kuuluu suomalaisten instrumentalistien kansainväliseen kärkeen. Vuodet ovat vieneet hänet konsertoimaan viidelle mantereelle – viimeaikojen kohokohtiin kuuluvat mm. esiintymiset RTÉ National Symphony Orchestran, Norrlands Operan, Detroitin, Houstonin ja Virginian sinfoniaorkestereiden sekä Yomiuri Nippon Symphony Orchestran solistina. Solistiuran lisäksi Vähälä on aktiivinen kamarimuusikko esiintyen lukuisten maailmanluokan taiteilijoiden kanssa.

Arto Noras kuuluu aikamme sellotaiteen keskeisiin nimiin maailmassa. Noras on esiintynyt solistina kaikkialla maailmassa useimpien merkittävien orkestereiden ja kapellimestarien kanssa sekä aktiivisesti kamarimuusikkona. Noras on perustanut Naantalin Musiikkijuhlat sekä Kansainvälisen Paulon sellokilpailun ja toimii molemmissa taiteellisena johtajana.

Naantalin Musiikkijuhlat on yksi Suomen vanhimmista ja arvostetuimmista musiikkifestivaaleista. Sen ohjelmiston keskiössä on kamarimusiikki kaikessa monimuotoisuudessaan. Vuosittain ohjelmaa täydentävät myös maailman huipputaiteilijoiden resitaalit sekä maineikkaiden orkesterien vierailut. Kamarimusiikkitapahtumana se tunnetaan korkeasta taiteellisesta tasostaan, idyllisistä konserttipaikoistaan sekä ajankohdastaan Suomen festivaalikesän avaajana. Naantalin Musiikkijuhlat sai alkunsa, kun ensimmäinen festivaali järjestettiin kesäkuussa 1980 sellotaiteilija Arto Noraksen aloitteesta. Siitä lähtien on Naantalin ja lähiseutujen kirkoissa kuultu monia maailman nimekkäimpiä taiteilijoita ja yhtyeitä.

Naantalin Musiikkijuhlat 40 vuotta Turun konserttitalossa to ja pe 28.–29.3.2019 klo 19.00. Okko Kamu, kapellimestari, Elina Vähälä, viulu, Arto Noras, sello, Turun filharmoninen orkesteri. Beethoven – Brahms. Liput 25,50/20,50/9,50 €.