Muuta tekstin kokoa:

Kilpailuvoittajat Elim Chan ja Yulianna Avdeeva vieraina

Maailmalla menestyneet kilpailuvoittajat, kapellimestari Elim Chan ja pianisti Yulianna Avdeeva (kuvassa), esiintyvät Turun filharmonisen orkesterin kanssa torstaina ja perjantaina 19.–20.9. klo 19 Konserttitalossa. Slaavilaisessa ohjelmassa kuullaan musiikkia säveltäjiltä Nikolai Rimski-Korsakov, Frédéric Chopin ja Pjotr Tšaikovski.

Elim Chan on yksi tämän hetken mielenkiintoisimmista kapellimestarilupauksista. Vuonna 2014 hän voitti ensimmäisenä naisena arvostetun Donatella Flick -kapellimestarikilpailun. Vuonna 1986 Hongkongissa syntynyt Chan toimii Skotlannin kuninkaallisen kansallisorkesterin päävierailijana ja Antwerpin sinfoniaorkesterin ylikapellimestarina.

Yulianna Avdeeva keräsi kansainvälistä tunnustusta voittamalla ensimmäisen palkinnon Frédéric Chopin -pianokilpailussa vuonna 2010. Avdeeva on sen jälkeen astunut maailmanluokan uralle. Chopin-palkintonsa lisäksi hän on voittanut useita muita palkintoja kuten Bremenin pianokilpailun 2003, Concours de Genèven 2006 sekä Arthur Rubinstein -kilpailun Puolassa.

Konsertit alkavat Rimski-Korsakovin orkesterisarjalla oopperasta Lumityttö. Lumityttö on venäläisten kansansatujen hahmo. Avdeeva tulkitsee Chopinin toisen pianokonserton, joka edustaa säveltäjän varhaisempaa tuotantoa ja kuuluu romantiikan aikakauden briljeeraaviin ja tunnerikkaisiin pianoteoksiin. Väliajan jälkeen orkesteri esittää Tšaikovskin toisen sinfonian, joka on saanut lisänimen ”Vähävenäläinen”. Lisänimi viittaa kansansävelmiin, joita teoksessa esiintyy. Niin ikään romantiikan aikakauden sinfonia on nauttinut yleisön suosiosta ensiesityksestään lähtien.

Slaavilaisia satuja
Turun konserttitalossa to ja pe 19.–20.9. klo 19.
Elim Chan, kapellimestari, Yulianna Avdeeva, piano, Turun filharmoninen orkesteri.
Rimski-Korsakov – Chopin – Tšaikovski.
Liput Konserttitalon Ars Musicasta (arkisin avoinna klo 12-17) tai tästä.