Muuta tekstin kokoa:

Sukella orkesterin ytimeen – koe ainutlaatuinen Open Orchestra!

Open Orchestra koetaan ensimmäistä kertaa Suomessa. Turun filharmonisen orkesterin syyskauden suurtuotannossa yleisö pääsee uudella tavalla tutustumaan sinfoniakoneistoon ja seuraamaan muusikon työskentelyä lähietäisyydeltä. Tuottaja Heidi Pulkkisen mukaan tulossa on mielenkiintoinen elämys: ”Konsertissa rikotaan perinteisen konserttikokemuksen raja-aidat, kun kuulijat saavat mahdollisuuden liikkua soittajien keskuudessa konsertin aikana. Orkesteri on hajautettu soitinryhmittäin konserttitalon lavalle ja alapermannolle kuin musiikilliseksi labyrintiksi. Sen läpi kulkiessaan voi kokea monia tarinoita ja orkesterimusiikin kohokohtia.”

Kapellimestari Jukka Untamala on niin ikään innoissaan tulevasta projektista: ”Koska kyseessä on täysin uusi konserttitilanne, odotan sitä suurella mielenkiinnolla. Asetelma luo haasteita myös meille esittäjille, mutta otamme ne innolla vastaan. Yleensä sinfoniaorkesteria ei päästä näkemään soittotilanteessa näin läheltä, joten kontakti orkesterin ja yleisön välillä tulee olemaan jotain aivan uutta. Se on varmasti elämys niin soittajistolle kuin yleisöllekin.”

Vaikutu ja tunne orkesterin voima

Open Orchestran alkuperäisidea on lähtöisin Kööpenhaminan filharmonikoilta. Konsertissa kuulijoilla on mahdollisuus havainnoida, millaiselta soitto kuulostaa eri sektioiden läheisyydessä. Untamalan mukaan musiikkiin pääsee uppoutumaan täysin poikkeavasta näkökulmasta: ”Odotan, että soinnin vahvuus ja yksityiskohtien aivan uusi kirjo tulee tekemään lähtemättömän vaikutuksen konserttiyleisöön. Kiinnostavaa on myös se vapaus, minkä tilanne luo yleisölle. Joku saattaakin kävellessään käyttää tilaisuuden hyväkseen ja etsiä itselleen kaikkein mieluisimman sointikohdan – oli se sitten pasuunarivistön edessä, harpun vierellä tai vaikkapa kapellimestarikorokkeen edessä!”

Untamala kehottaa nauttimaan uniikista tilanteesta ja tunnustelemaan, kuinka kuulokuva muuttuu paikasta toiseen: ”On kuin pääsisi valtavan miksauspöydän äärelle kokeilemaan eri balansseja ja painotuksia. Teosten ilmaisuvoima on erilainen ja tutuistakin teoksista paljastuu varmasti uusia piirteitä. Ohjelmisto on tunnelmiltaan ja karaktääreiltään rikas matka, minkä kokeminen hienon orkesterin syövereissä on varmasti mieliinpainuvaa!” Tuottaja Pulkkinen kannustaa kuulijoita ottamaan rohkean asenteen mukaan konserttiin: ”Suosittelen tulemaan konserttiin avoimin ja uteliain mielin sekä nauttimaan matkasta orkesterin sisässä!”

Open Orchestra

Turun konserttitalolla pe 8.11, to 14.11 ja pe 15.11 klo 19.
Liput Konserttitalon Ars Musicasta (arkisin klo 12-17) tai Lippu.fi myyntipisteistä ja verkkokaupasta: 26,50 | 21,50 | 9,50 €
Matka orkesterin ytimeen voi alkaa – tervetuloa sukeltamaan suoraan musiikin sisään!