Muuta tekstin kokoa:

Skandinavian viulistitähti Christina Åstrand solistina 3.10.

Tanskalainen Christina Åstrand on yksi Skandinavian merkittävimmistä viulisteista. Hän on tehnyt huomattavaa työtä maansa musiikin hyväksi. Turun filharmonisen orkesterin solistina Åstrand tulkitsee pohjoista lumoa henkivän ohjelmiston. Illan aikana kuullaan neljältä eri säveltäjältä toinen toistaan kauniimmat viuluteokset. Åstrand taituroi Otto Mallingin, Johan Svendsenin, Niels Wilhelm Gaden sekä Peter Lange-Müllerin romanttiset ja energiset sävelet eloon. Illan avaa Carl Nielsenin yksi tunnetuimmista orkesteriteoksista, Helios-alkusoitto. Räiskyvän ja mielikuvituksellisen lopun konsertille tarjoaa Igor Stravinskyn klassikko, Tulilintu.  Konsertin torstaina 3.10. klo 19 Konserttitalossa johtaa Jukka Iisakkila.

Christina Åstrand nähdään usein solistina Skandinavian johtavissa orkestereissa. Tanskalainen musiikki on iso osa hänen repertuaariaan, ja hänen tavoitteensa onkin edistää tietoa tanskalaisesta musiikista myös maan rajojen ulkopuolelle. Hänen levytyksensä György Ligetin ja Per Nørgårdin viulukonsertoista Tanskan kansallisen sinfoniaorkesterin ja Thomas Dausgaardin kanssa voittivat tunnustetun Diapason d’Or -palkinnon. Christina Åstrand on ehdolla Pohjoismaiden neuvoston musiikkipalkinnon saajaksi vuonna 2019.

Kapellimestari Jukka Iisakkila vierailee säännöllisesti Euroopan merkittävien uuden musiikin yhtyeiden ja sinfoniaorkesterien edessä sekä oopperataloissa. Iisakkila palkittiin vuonna 2006 Ruotsin kuninkaallisen musiikkiakatemian kapellimestaripalkinnolla. Jukka Iisakkila on työskennellyt useiden koti- ja ulkomaisten artistien kanssa sekä instrumentalistina että säveltäen ja sovittaen niin populaarimusiikkia, viihdemusiikkia, klassista ja jazz musiikkia.

Skandinavian lumoa

To 3.10. klo 19 Konserttitalossa.
Jukka Iisakkila, kapellimestari, Christina Åstrand, viulu, Turun filharmoninen orkesteri.
Nielsen – Malling – Svendsen – Gade – Lange-Müller – Stravinsky.
Liput Konserttitalon Ars Musicasta (arkisin klo 12-17) tai Lippu.fi.