Muuta tekstin kokoa:

Tähtiviulisti Julian Rachlinin päävierailijakausi jatkuu vuoteen 2022 asti

Viulisti-kapellimestari Julian Rachlinin sopimus Turun filharmonisen orkesterin päävierailijana saa jatkoa kausille 2020–2022. Sopimus vahvistaa Turun filharmonisen orkesterin pitkään jatkunutta yhteistyötä eri huipputaiteilijoiden kanssa.

Julian Rachlin on vieraillut Turussa vuodesta 2015 alkaen, ja nimitetty TFO:n päävierailijaksi vuonna 2017. Turkulaisen yleisön suosikkina paikkansa vakiinnuttanut huippumuusikko on tuonut Turkuun useita klassisen musiikin suosikkiteoksista koostuvia virtuoosisia ohjelmistoja sekä huippusolisteja. Tänä syksynä Rachlin nähdään TFO:n edessä kapellimestari-viulistin roolissaan torstaina ja perjantaina 31.10. ja 1.11. tulkitsemassa Sergei Prokofjevin taiturimaisen toisen viulukonserton.

Viulisti, alttoviulisti ja kapellimestari Julian Rachlin on aikamme arvostetuimpia muusikoita. Ensimmäiset 30 vuotta urastaan hän on esiintynyt solistina maailman johtavien kapellimestarien ja orkesterien kanssa. Rachlin on Royal Northern Sinfonian, Turun filharmonisen orkesterin ja Kristiansandin sinfoniaorkesterin päävierailija. Hän johtaa myös "Julian Rachlin & Friends” -festivaalia Palma de Mallorcalla.

Liettuassa syntynyt Rachlin muutti Wieniin 1978. Voitettuaan Euroviisujen vuoden nuorimman muusikon palkinnon vuonna 1988, hänestä tuli nuorin Wienin filharmonisen orkesterin kanssa koskaan soittanut solisti. Rachlin on kiertänyt ympäri maailmaa niin solistina kuin kapellimestarinakin. Rachlin on johtanut muun muassa Liverpoolin kuninkaallista filharmonista orkesteria, Taiwanin kansallista sinfoniaorkesteria, sinfoniaorkestereita Etelä-Amerikassa ja Japanissa sekä debytoinut Yhdysvalloissa kapellimestarina Grand Teton Music -festivaalilla.

Rachlin esiintyy TFO:n kanssa 31.10. ja 1.11.

Julian Rachlin nähdään Turun filharmonisen orkesterin edessä kapellimestarin ja viulistin roolissa torstaina ja perjantaina 31.10.–1.11. klo 19 Konserttitalossa. Jupiter-nimisissä konserteissa Rachlin esittää Prokofjevin maailmansotien välissä syntyneen, taiturimaisen ja mieleenpainuvan toisen viulukonserton. Virtuoottisessa teoksessa on voimaa, vauhtia ja tulisuutta. Konserttielämystä täydentävät Prokofjevin suosittu Klassinen-sinfonia sekä Wolfgang Amadeus Mozartin iki-ihana Jupiter-sinfonia. Perjantain konsertti lähetetään suorana verkossa osoitteessa tfo.fi/live. Konsertteihin on muutamia lippuja jäljellä.

Jupiter to ja pe 31.10.–1.11. klo 19 Konserttitalossa. Julian Rachlin, kapellimestari ja viulu, Turun filharmoninen orkesteri. Prokofjev – Mozart. Liput 26,50 | 21,50 | 9,50 €.