Muuta tekstin kokoa:

TFO avaa Beethovenin juhlavuoden mestaritrion kanssa

Viulisti Baiba Skride, sellisti Harriet Krijgh ja pianisti Lauma Skride ovat tuttu näky maailman suurilla konserttilavoilla. Instrumenttiensa kärkeen kuuluvat taiteilijat esiintyvät paljon yhdessä. Mestaritrio nähdään Turun filharmonisen orkesterin solisteina torstaina ja perjantaina 9.–10.1. klo 19 Konserttitalossa. Andreas Speringin johtamat konsertit avaavat filharmonikkojen kevätkauden ja samalla Beethovenin 250-vuotisjuhlavuoden.

Skridet ja Krijgh tulkitsevat konserteissa Ludwig van Beethovenin näyttävän ja kauniin kolmoiskonserton. Trio tulkitsee tällä kauden konserton Turun lisäksi myös Prahassa ja levyttää teoksen Hannoverissa. Leikittelevä kolmoiskonsertto on taattua Beethovenia: teos tarjoaa runsaita melodioita kuulijalle ja haastetta solisteille. Väliajan jälkeen ilta päättyy nimenomaan sinfonioistaan tunnetun Anton Brucknerin monumentaaliseen ja näyttävään 2. sinfoniaan.

Torstain 9.1. konsertti lähetetään suorana verkossa klo 19 alkaen osoitteessa tfo.fi/live. Verkkokonsertin seuraaminen on maksutonta. Konserttitalolla torstain konserttia edeltää Varaslähtö klo 18 alkaen. Tilaisuudessa tutustutaan illan ohjelmaan tarkemmin illan taiteilijoiden kanssa. Tilaisuus on konserttivieraille avoin.

Ludwig van Beethovenin 250-vuotisjuhlavuotta juhlitaan musiikkimaailmassa näyttävästi vuonna 2020. Beethoven on yksi länsimaisen taidemusiikin merkittävimmistä nimistä, ja hänen teoksensa puhuttelevat edelleen myös nykypäivän kuulijoita. TFO:n ohjelmistossa Beethoveniin voi tänä keväänä tutustua avajaiskonsertin lisäksi Julian Rachlinin johtamissa sinfoniakonserteissa 13.–14.2. sekä kamarimusiikkikonsertissa 17.5.

Viulisti Baiba Skride voitti 1. palkinnon kuningatar Elisabetin musiikkikilpailussa vuonna 2001. Hän on monien orkestereiden ja kapellimestareiden suosiossa ja kansainvälisesti kysytty kamarimuusikko. Baiba on yksi Skride Quartetin perustajajäsenistä ja esiintyy lisäksi paljon duona siskonsa Lauman kanssa.

Sellisti Harriet Krijgh on soittanut Euroopan, Pohjois-Amerikan ja Aasian merkittävimmillä konserttilavoilla. Krijgh on kysytty kamarimuusikko, johtanut Utrechtin kansainvälistä kamarimusiikkifestivaalia kaksi vuotta perustanut vuosittaisen kesäfestivaalin ”Harriet & Friends” vuonna 2012 Itävallassa.

Pianisti Lauma Skrideä on ylistetty tulkinnoistaan saksalaisen klassismin ja romantiikan ajan musiikin parissa. Hänelle on myös myönnetty Bonnin Beethoven Ring -palkinto vuonna 2008. Lauma on yksi Skride Quartetin perustajajäsenistä ja esiintyy lisäksi paljon duona siskonsa Baiban kanssa.

Kapellimestari Andreas Speringin kauden 2019–20 kohokohtiin kuuluu muun muassa Beethoven-ohjelmisto arvostetun Mozarteumorchester Salzburgin kanssa. Hän on vieraillut johtamassa orkestereita ympäri Eurooppaa, ja hänet tunnetaan niin varhaisen musiikin asiantuntijana kuin suurten oopperoidenkin kapellimestarina. Spering on Bonnin lähistöllä sijaitsevan Brühler Schlosskonzerte-musiikkifestivaalin taiteellinen johtaja.

Mestaritrio to ja pe 9.–10.1. klo 19 Turun konserttitalossa. Varaslähtö 9.1. klo 18. Verkkokonsertti 9.1. klo 19. Andreas Spering, kapellimestari, Baiba Skride, viulu, Harriet Krijgh, sello, Lauma Skride, piano, Turun filharmoninen orkesteri. Beethoven – Bruckner. Liput alk. 26,50 | 21,50 | 9,50 €.