Muuta tekstin kokoa:

Sound and Simplicity: Suomen ensiesitys!

Tanskalainen harmonikkavirtuoosi Bjarke Mogensen on vakiinnuttanut paikkansa maailman konserttilavoilla. Hän esiintyy Turun filharmonisen orkesterin solistina torstaina 16.1. klo 19 Konserttitalossa. Konsertissa Mogensen esittää Poul Rudersin nimenomaan hänelle kirjoitetun teoksen Sound and Simplicity – Seven Pillars of Music harmonikalle ja orkesterille. Teoksesta kuullaan Suomen ensiesitys. Mogensenilla on teokseen yksinoikeus huhtikuussa 2019 olleesta kantaesityksessä kevääseen 2023 saakka.

Turkulaisyleisölle tutun Christian Kluxenin johtaman illan aikana kuullaan Rudersin teoksen lisäksi taidemusiikin klassikoita: Claude Debussyn ikoninen sinfoninen runo Faunin iltapäivä ja Igor Stravinskyn räiskyvä ja temperamenttinen Petruška.

Bjarke Mogensen voitti vuonna 2012 hän voitti 1. palkinnon Euroopan yleisradiounionin ”New Talent” -kilpailussa Bratislavassa ja muutamaa vuotta myöhemmin Mogensen vastaanotti Tanskan musiikkikriitikoiden palkinnon, molemmat ensimmäistä kertaa harmonikalle. Tuleviin kohokohtiin kuuluvat Kanadan, Suomen ja Venäjän ensiesitykset Poul Rudersin harmonikkakonsertosta Sound and Simplicity.

Christian Kluxen on Kanadan Victoria Symphonyn taiteellinen johtaja ja Norjan Arctic Philharmonicin ylikapellimestari.  Kluxen on työskennellyt monien merkittävien orkestereiden kanssa ympäri Eurooppaa. Kööpenhaminassa syntyneen Kluxenin yhteys kotimaahan on tärkeä osa hänen uraansa ja hän onkin työskennellyt laaja-alaisesti ympäri Tanskaa. Edellisen kerran Kluxen on johtanut TFO:ta keväällä 2019.