Muuta tekstin kokoa:

Haastattelu: Pekka Kuusisto

Mitä kuuluu?
En ole vähään aikaan ollut Turussa, hienoa olla täällä. Olen innoissani, että saamme esittää Nielsenin konserton – sitä ei soiteta niin usein, kuin mielestäni teos ansaitsisi. Soitan Nielsenin konserton kolmen viikon päästä Chicagon sinfoniaorkesterin kanssa, joten on hienoa, että konsertto tulee tunnetummaksi sielläkin.

Mitä musiikkia itse kuuntelet ja ketä ihailet?
Heitä on liian monta listattavaksi. Musiikkimakuni muuttuu paljon, vapaa-aikanani en juurikaan kuuntele klassista musiikkia. Muutama kestosuosikki löytyy, kuuntelen esimerkiksi Björkiä ja Joni Mitchelliä. Lisäksi kuuntelen ystäväni, säveltäjä Nico Muhlyn tuotantoa. 

Mitä voimme odottaa esiintymiseltäsi?
Carl Nielsenin viulukonsertto on megalomaaninen. Jos olet viulisti, ja haluat soittaa musiikkia, joka yrittää päihittää koko maailman yhden kappaleen aikana, valitse silloin Nielsenin konsertto. Konsertto on mielenkiintoinen ja kaunis. 

Jos et olisi muusikko, mitä tekisit?
Vaikea sanoa. Olen todella kiinnostunut arkkitehtuurista – siinä voisi olla jotain.

Mitä neuvoja antaisit jalanjälkiäsi seuraaville muusikoille?
Nykymaailmassa tulee paljon signaaleja ulkoa päin, jotka kertovat, mitä pitäisi tehdä ja miten pitäisi olla. Onkin tärkeää, että ympäriltä löytyy ihmisiä, jotka näkevät sinut itsenäsi eikä ainoastaan julkisuuskuvasi kautta. Täytyy muistaa pitää asiat balanssissa.