Muuta tekstin kokoa:

Osallistu Konserttitalon lasten ja nuorten taideseinään!

Tule tekemään Turun kaupungista suuri lasten ja nuorten taidegalleria! Turun filharmoninen orkesteri kutsuu lapset ja nuoret inspiroitumaan musiikista ja kuvittamaan Sergei Prokofjevin musiikkisadun Pekka ja susi. Teoksista kootaan näyttely Turun konserttitalon lasten ikkunaan, ja näyttely on esillä kesäkuusta elokuuhun, viikot 24−31. Näyttely on osa lastenkulttuurin Taideviestiä.

Inspiroidu musiikkisadusta ja kuvita tarina

Sergei Prokofjevin Pekka ja susi -musiikkisadusta on ajan saatossa muodostunut sekä lasten että aikuisten ikisuosikki. Teos on tunnettu siitä, että siinä jokainen soitin vastaa yhtä sadun hahmoa. Katso ja kuuntele Turun filharmonisen orkesterin verkkokonserttitallenne teoksesta, ja tee oma taideteoksesi musiikin inspiroimana.

Lähetä taideteoksesi Turun filharmoniselle orkesterille 5.6.2020 mennessä postilla. Osallistujien kesken arvotaan orkesterin Pekka ja susi -tuotepalkintoja. Jos haluat osallistua arvontaan, laitathan taideteoksesi mukana oman nimesi ja postiosoitteesi.

Taideviesti
Turun filharmoninen orkesteri
Sibeliuksenkatu 2
20100 Turku

Verkkokonserttitallenteessa esiintyvät Jukka Aaltonen, kertoja, Janette Leván, huilu, Takuya Takashima, oboe, Henna Jämsä, klarinetti, Etienne Boudreault, fagotti sekä Hannes Kaukoranta, käyrätorvi. Tallenteesta löytyy sekä suomeksi että ruotsiksi kerrottu versio. Tallenteet löytyvät TFO Liven verkkokonserttiarkistosta osoitteesta tfo.fi/live.

Katso suomenkielinen tallenne
Katso ruotsinkielinen tallenne

Lastenkulttuurin Taideviesti

Lastenkulttuurin Taideviestissä innostetaan ja kannustetaan yhdessä lapsia ja nuoria taiteen tekemisen äärelle ja laittamaan omat taideteoksensa esiin, vaikka oman kodin ikkunaan. Taideviestin tavoitteena on, että lasten ja nuorten itse tekemiä, sommittelemia sekä esille laittamia yllättäviä taidemerkkejä ja -jälkiä, voi etsiä ja löytää mitä mielikuvituksellisemmista paikoista arjen ympäristöistä. Taideviesti kiertää ympäri Suomen tulevien kuukausien aikana. Taideviestikampanja alkoi valtakunnallisena Lastenkulttuuripäivänä 15.5. Kaikissa lastenkulttuurikeskuksissa ympäri Suomen kiertävä taideviesti tekee lasten ja nuorten taiteen näkyväksi sekä lasten ja nuorten äänen kuuluvaksi.