Muuta tekstin kokoa:

Sinfoniaorkesterien kesätervehdys Suomen koululaisille ja opettajille

Suomen Sinfoniaorkesterit ry:n jäsenorkesterien muusikoista koostuva suurorkesteri on tallentanut etäyhteyden avulla Ludwig van Beethovenin 7. sinfonian finaalin, joka julkaistaan ns. mosaiikkivideona orkesterien kevätkauden päätteeksi.

Orkesterien yhteinen Kevätsoitto tervehtii lukuvuotensa päättäviä koululaisia ja opettajia ja toivottaa kaikille hyvää kesää. Teosvalinta on myös kunnianosoitus tänä vuonna 250-vuotisjuhlavuottaan viettävälle Beethovenille.

Video julkaistaan Suomen Sinfoniaorkesterit ry:n YouTube-kanavalla pe 29.5. klo 9.00.

Mukana noin 300 orkesterimuusikkoa

Kevätsoitto-projektin musiikillisena neuvonantajana on toiminut kapellimestari Esa-Pekka Salonen ja sen tuotannosta ovat vastanneet maamme orkesterit yhdessä. Kevätsoittoon osallistui eri puolilla Suomea kaikkiaan kolmisensataa orkesterimuusikkoa, jotka ovat soittaneet ja nauhoittaneet osuutensa etänä.

"Edes kevään poikkeustilanne ei ole estänyt upeita orkesterimuusikoitamme soittamasta yhdessä. Orkesterit tekevät paljon yhteistyötä koulujen kanssa, joten Kevätsoitto koululaisille ja opettajille oli erityisen mieluinen tehtävä", kertoo Suomen Sinfoniaorkesterit ry:n toiminnanjohtaja Helena Värri.

Kapellimestari Esa-Pekka Salosen mukaan Ludwig van Beethovenin 7. sinfonian finaali on energistä, tanssillista, optimistista ja suorastaan riehakasta musiikkia, joka sopii mainiosti Kevätsoiton iloiseen teemaan. ”250-vuotiaan säveltäjän mestariteos saa poikkeusaikana poikkeuksellisen toteutuksen. Haluan omasta ja projektiin osallistuneiden muusikkokollegojeni puolesta toivottaa hyvää kesää kaikille Suomen koululaisille ja opettajille”, sanoo Salonen.

Yhteistyö opetus- ja kulttuuriministeriön ja Opetushallituksen kanssa

Suomen sinfoniaorkesterien Kevätsoitto nähdään ja kuullaan osana opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Opetushallituksen toteuttamaa kouluille suunnattua kevätjuhlapakettia. Koko kokonaisuus on nähtävissä opetus- ja kulttuuriministeriön YouTube-kanavalta: https://www.youtube.com/channel/UC099mnC25-pLRxIhcqmS1GQ sekä valtioneuvoston sosiaalisen median tileiltä perjantaina 29.5. klo 9.00.

Lisätietoja Suomi toimii -kampanjasta: https://valtioneuvosto.fi/suomitoimii

Suomen Sinfoniaorkesterit ry

Suomen Sinfoniaorkesterit ry:n (SUOSIO) tehtävä on edistää ja kehittää maamme ammattimaista orkesteritoimintaa. Suomen Sinfoniaorkesterit ry:llä on 31 jäsenorkesteria: Avanti! Kamariorkesteri, Helsingin Barokkiorkesteri, Helsingin kaupunginorkesteri, Hyvinkään Orkesteri, Joensuun kaupunginorkesteri, Jyväskylä Sinfonia, Kemin kaupunginorkesteri, Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri, Kuopion Kaupunginorkesteri, Kymi Sinfonietta, Sinfonia Lahti, Lapin kamariorkesteri, Lappeenrannan kaupunginorkesteri, Lohjan kaupunginorkesteri, Mikkelin kaupunginorkesteri, Oulu Sinfonia, Pori Sinfonietta, Radion sinfoniaorkesteri, Savonlinnan Orkesteri, Seinäjoen kaupunginorkesteri, Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesteri, Sinfoniaorkesteri Vivo, Sinfonietta Lentua, Suomalainen barokkiorkesteri, Suomen Kansallisoopperan orkesteri, Tampere Filharmonia, Tapiola Sinfonietta, Turun filharmoninen orkesteri, Umo Helsinki Jazz Orchestra, Vaasan kaupunginorkesteri ja Vantaan viihdeorkesteri.