Muuta tekstin kokoa:

Syyskauden avaus Okko Kamun ja Anna Danikin kanssa

Turun filharmoninen orkesteri avaa syyskautensa torstaina ja perjantaina 3.-4.9. klo 19 Turun konserttitalossa. Avajaiskonsertin johtaa kapellimestari Okko Kamu ja solistina nähdään mezzosopraano Anna Danik. Ohjelmistossa on Richard Wagnerin ja Richard Straussin tuotantoa. Torstain konsertti lähetetään suorana verkkolähetyksenä.

Richard Wagnerin Siegfried-idylli aloittaa illan ja teosta seuraa Wesendonck-laulut. Teokset ovat säveltäjän esitetyimpiä Wagnerin oopperoiden lisäksi. Mathilde Wesendonckin viiteen runoon pohjautuvat laulut tulkitsee upea Anna Danik, joka nähtiin Turussa 2017 Müller-Berghausin Die Kalewainen in Pochjola -oopperassa Luonnottaren roolissa. Konsertti päättyy Richard Straussin jousille sävellettyyn Metamorfooseja-teokseen, joka on toisen maailmansodan jälkeiselle tuholle omistettu vaikuttava teos.

Okko Kamun pitkä kapellimestariura alkoi, kun hän 23-vuotiaana voitti ensimmäisen kansainvälisen Herbert von Karajan -kilpailun. Kamu on toiminut Radion sinfoniaorkesterin, Helsingin kaupunginorkesterin, Suomen kansallisoopperan ja Helsingborgin sinfoniaorkesterin ylikapellimestarina. 2010 Kamu vastaanotti Suomen Kulttuurirahaston palkinnon, 2011 hänelle myönnettiin professorin arvonimi.

Mezzosopraano Anna Danik valmistui laulajaksi Sibelius-Akatemiasta ja Kööpenhaminan kuninkaallisen konservatorion solistiluokalta vuonna 2007. Kansainvälisen huomion herättivät Wagner- ja Strauss-roolit. Anna debytoi menestyksekkäästi Berliinin Staatsoperassa Wellgunden ja Schwertleiten rooleissa Wagnerin Ringissä. Pahojen kuningataräitien, prinsessojen, satuolentojen ja palvelijattarien roolien kavalkadin lisäksi Anna on esittänyt lukuisia orkesteriteoksia.