Muuta tekstin kokoa:

Ohjelmistomuutos: Virva Puumala tulkitsee Sibeliuksen yksinlauluja Okko Kamun johdolla

Turun filharmonisen orkesterin torstain 24.9. klo 19 sinfoniakonsertissa on ohjelmisto- ja esiintyjämuutoksia. Kapellimestari Grant Llewellynin ja sopraano Valentina Coladonaton korvaavat kapellimestari Okko Kamu ja sopraano Virva Puumala. Andrea Porteran Klecksophonic Lieder jää ohjelmistosta pois, ja tilalla kuullaan Virva Puumalan tulkitsemana Jean Sibeliuksen iki-ihania yksinlauluja.

Konsertin muu ohjelmisto säilyy ennallaan, ja illan aikana kuullaan yksinlaulujen lisäksi Sibeliuksen Pelléas ja Mélisande -sarja sekä Ludwig van Beethovenin Coriolan-alkusoitto ja Georg Philipp Telemannin Don Quijote. Konsertti on Turun kirjamessujen 30-vuotisjuhlakonsertti.

Beethovenin väkevä Coriolan-alkusoitto aloittaa illan ja heijastelee kirjallisuuteen elämään jääneen 400-luvulla eaa. eläneen Gnaeus Marcius Coriolanuksen vaiheita. Telemannin kuvailevassa orkesterisarjassa seurataan kirjallisuuden hahmon Don Quijoten elämäntapahtumia. Jean Sibelius tunnetaan parhaiten sinfonioiden ja orkesterin mestarina, mutta hän oli myös merkittävä yksinlaulujen säveltäjä. Konsertissa kuullaan laulut Kaiutar, Men min fågel märks dock icke, Våren flyktar hastigt, Norden, Den första kyssen sekä Var det en dröm. Illan päättävä Sibeliuksen näyttämömusiikin taidonnäyte Pelléas ja Mélisande kertoo tuhoon tuomitusta rakkaudesta.

Sopraano Virva Puumalan nimi on suomalaisyleisölle tuoreista kilpailumenestyksistä tuttu. Hän on vuoden 2019 Lappeenrannan laulukilpailun voittaja ja Mirjam Helin -laulukilpailun semifinalisti, sekä vuoden 2018 Helsinki Lied -kilpailun A-sarjan voittaja yhdessä duoparinsa, pianotaiteilija Juho Lepistön kanssa. Puumalan orkesteriohjelmistoon kuuluvat mm. suurten kirkkomusiikkiteosten kuten Bachin Jouluoratorion, Johannes- ja Matteus-passion, sekä Mozartin ja Faurén Requiemien sopraanoroolit.

Okko Kamun pitkä kapellimestariura alkoi, kun hän 23-vuotiaana voitti ensimmäisen kansainvälisen Herbert von Karajan -kilpailun. Kamu on toiminut Radion sinfoniaorkesterin, Helsingin kaupunginorkesterin, Suomen kansallisoopperan ja Helsingborgin sinfoniaorkesterin ylikapellimestarina. 2010 Kamu vastaanotti Suomen Kulttuurirahaston palkinnon, 2011 hänelle myönnettiin professorin arvonimi.

Turun kirjamessut 30 -juhlakonsertti torstaina 24.9. klo 19 Turun konserttitalossa.

Okko Kamu, kapellimestari, Virva Puumala, sopraano, Turun filharmoninen orkesteri. Beethoven – Telemann – Sibelius.