Muuta tekstin kokoa:

Saksan nouseva kapellimestarilupaus Clemens Schuldt johtaa itävaltalaisia sinfonioita

Clemens Schuldt on yksi Saksan kiinnostavimmista nuorista kapellimestareista, jonka ura on kovassa nousussa. Hän johtaa Turun filharmonista orkesteria perjantaina 2.10.2020 klo 19 Konserttitalossa. Konsertti on taattua sinfonianautintoa alusta loppuun, ja illan aikana kuullaan itävaltalaissäveltäjien Wolfgang Amadeus Mozartin ja Franz Schubertin C-duuri-sinfoniat.

Mozartin 34. sinfonian valoisat ja juhlavat fanfaarit vievät kuulijan suoraan klassismin ajan ytimeen. C-duuri-sinfoniassa säveltäjä jo saapunut aivan suurten Wienin-kauden sinfonioiden kynnykselle.  Schubertin yhdeksäs on puolestaan beethoveniaanisen suuri ja loistokas ja se on saanut lisänimen "Suuri C-duuri-sinfonia". Konsertissa ei ole väliaikaa ja kesto on noin tunnin.

Clemens Schuldt on Münchener Kammerorchesterin ylikapellimestari. Clemens Schuldtia on laajasti kiitelty klassisen ja romanttisen saksalaisen repertuaarin innovatiivisista tulkinnoista. Hän hyödyntää luovuuttaan myös vähemmän tunnetun ohjelmiston sekä nykymusiikin parissa. Schuldt voitti arvostetun Donatella Flick -kapellimestarikilpailun Lontoossa vuonna 2010.

Itävaltalaiset sinfoniat pe 2.10.2020 klo 19 Konserttitalossa. Clemens Schuldt, kapellimestari, Turun filharmoninen orkesteri. Mozart – Schubert.