Muuta tekstin kokoa:

Olli Mustosen Valoa kohti -fanfaarin Suomen ensiesitys

Turun filharmonisen orkesterin tuleva taiteellinen johtaja, kansallisesti ja kansainvälisesti arvostettu huipputason taiteilija Olli Mustonen nähdään tutussa kolmoisroolissaan kapellimestarina, pianistina ja säveltäjänä torstaina ja perjantaina 8.-9.10. klo 19 Konserttitalossa. Ohjelmassa kuullaan Mustosen, Wolfgang Amadeus Mozartin sekä Ludwig van Beethovenin musiikkia.

Ilta alkaa Mustosen Valoa kohti -fanfaarin Suomen ensiesityksellä. Valoa kohti on valmistunut kesällä 2020 Deutsche Radio Philharmonien tilauksesta kantaesitettäväksi orkesterin syyskauden avajaiskonsertissa Saarbrückenissä syyskuussa 2020. Mustonen kertoo, että nykyisinä epätavallisina aikoina, jotka ovat tuottaneet monia haasteita myös musiikkielämälle, hän halusi säveltää kohottavan ja positiivisen teoksen. Seuraavaksi kuullaan Mozartin pianokonsertto nro 19 F-duuri. Mozart oli taitava pianisti itsekin, ja yksi Wienin kuuluisimmista 19. pianokonserton säveltämisen aikaan. Beethovenin sinfonia nro 8 F-duuri päättää illan. Humoristinen 8. sinfonia kuuluu säveltäjän yhdeksästä sinfoniasta harvemmin kuultuihin.

Kapellimestari, pianisti ja säveltäjä Olli Mustosen persoonassa toiminta kapellimestarina, pianistina ja säveltäjänä yhdistyy kokonaisvaltaiseksi muusikkoudeksi harvinaisella tavalla. Viime kausilla Mustonen on esiintynyt mm. Lontoon sinfoniaorkesterin, Mariinski-teatterin orkesterin ja New Yorkin filharmonikkojen solistina. Kapellimestarina hän on viime vuosina tehnyt yhteistyötä mm. Jerusalemin sinfoniaorkesterin ja lukuisten eurooppalaisten orkesterien kanssa.  Mustosen sävellystyössä ovat viime aikoina keskeisellä sijalla olleet suurimuotoiset kamarimusiikkiteokset – viime vuosina ovat valmistuneet mm. pianokvintetto ja jousikvartetto.  Mustonen on nimitetty Turun filharmonisen orkesterin taiteelliseksi johtajaksi. Mustonen aloittaa tehtävässään 1.1.2021.

Olli Mustonen x 3 torstaina ja perjantaina 8.-9.10.2020 klo 19 Turun konserttitalossa. Olli Mustonen, kapellimestari ja piano, Turun filharmoninen orkesteri. Mustonen – Mozart – Beethoven.