Muuta tekstin kokoa:

Olli Mustonen johtaa saksalaisten säveltäjien tuotantoa

Olli Mustosen loihtima konserttiohjelmisto on huikea kokonaisuus saksalaisten säveltäjien tuotantoa. Torstaina ja perjantaina 5.-6.11. klo 19 Turun konserttitalossa kuullaan Paul Hindemithin ja Max Bruchin Turussa harvemmin kuultuja teoksia. Ilta päättyy Ludwig van Beethovenin säveliin. Mustonen johtaa Turun filharmonista orkesteria ja solistina kuullaan TFO:n soolosellisti Roi Ruottista.

Paul Hindemith kuuluu 1900-luvun keskeisiin saksalaisiin säveltäjiin. Häneltä kuullaan vaskille ja jousille sävelletty kaksiosainen teos Konzertmusik, jossa kaksi soitinryhmää asettuvat välillä vastavoimiksi, välillä taas sulautuvat yhdeksi eheäksi kokonaisuudeksi. Max Bruch tunnetaan parhaiten solistiteoksistaan, ja sellolle ja orkesterille sävelletty Kol Nidrei. ”kaikki lupauksemme”, kuullaan konsertissa Ruottisen tulkitsemana. 250-vuotisjuhlavuottaan viettävän Ludwig van Beethovenin positiivista energiaa huokuva toinen sinfonia päättää illan.

Kapellimestari, pianisti ja säveltäjä Olli Mustosen persoonassa toiminta kapellimestarina, pianistina ja säveltäjänä yhdistyy kokonaisvaltaiseksi muusikkoudeksi harvinaisella tavalla. Viime kausilla Mustonen on esiintynyt mm. Lontoon sinfoniaorkesterin, Mariinski-teatterin orkesterin ja New Yorkin filharmonikkojen solistina. Kapellimestarina hän on viime vuosina tehnyt yhteistyötä mm. Jerusalemin sinfoniaorkesterin ja lukuisten eurooppalaisten orkesterien kanssa.  Mustosen sävellystyössä ovat viime aikoina keskeisellä sijalla olleet suurimuotoiset kamarimusiikkiteokset – viime vuosina ovat valmistuneet mm. pianokvintetto ja jousikvartetto.  Mustonen on nimitetty Turun filharmonisen orkesterin taiteelliseksi johtajaksi. Mustonen aloittaa tehtävässään 1.1.2021.

Ruottinen on tehnyt useita radio- ja tv nauhoituksia Suomessa ja ulkomailla. Syksystä 2012 lähtien hän on toiminut Sibelius-Akatemian sellonsoiton lehtorina ja syksystä 2013 TFO:n soolosellistinä. Hän on myös esiintynyt Euroopassa, Yhdysvalloissa, Japanissa, Kiinassa ja Etelä-Amerikassa solistina ja kamarimuusikkona sekä antanut mestarikursseja. Hän on tehnyt yhteistyötä useiden merkittävien säveltäjien, kuten Saariaho, Penderecki, Lachenmann, Wennäkoski, Pulkkis kanssa.