Muuta tekstin kokoa:

Huipputaiteilija Julian Rachlin jatkaa Beethovenin 250-vuotisjuhlavuotta

Ludwig van Beethovenin 250-vuotisjuhlavuosi jatkuu Turun filharmonisessa orkesterissa torstaina ja perjantaina 19.-20.11. klo 19 Turun konserttitalossa. Orkesterin päävierailija, huipputaitelija Julian Rachlinin konserteissa kuullaan Beethovenilta kaksi tunteiden ääripäitä edustavaa teosta, jotka yhdessä muodostavat harmonisen kokonaisuuden. Etenkin viuluvirtuoosina tunnettu Rachlin nähdään konsertissa solistina sekä kapellimestarina. Torstain konsertti on loppuunmyyty, perjantaille on lippuja jäljellä. 

Konsertit aloittaa septetto es-duuri, jossa Rachlin esiintyy viulistina TFO:n äänenjohtajien kanssa. Septetto on kamarimusiikkia seitsemälle soittajalle. Hilpeän ja viehättävän teoksen parina kuullaan väliajan jälkeen Beethovenin tunnetuimpiin teoksiin kuuluva sinfonia nro 5 eli kohtalonsinfonia. Ta-ta-ta-taa! ”Näin kolkuttaa kohtalo ovelle”, luonnehti Beethoven sinfonian teemaa, josta tuli länsimaisen taidemusiikin kenties kuuluisin. Heti ensitahdeistaan alkaen mukaansatempaava ja myrskyisä kohtalonsinfonia tehoaa kuulijoihin yhä uudelleen vuosisadasta toiseen. 

Viulisti, alttoviulisti ja kapellimestari Julian Rachlin on aikamme arvostetuimpia muusikoita. Ensimmäiset 30 vuotta urastaan hän on esiintynyt solistina maailman johtavien kapellimestarien ja orkesterien kanssa. Rachlin on Royal Northern Sinfonian, Turun filharmonisen orkesterin ja Kristiansandin sinfoniaorkesterin päävierailija. Rachlinin levytykset Sony Classical, Warner Classics ja Deutsche Grammophon -levymerkeille ovat saaneet ylistystä.