Muuta tekstin kokoa:

Oboen äänenjohtaja Takuya Takashiman solistikonsertissa venetsialaista barokkia

Turun filharmonisen orkesterin solistina torstaina 3.12. klo 19 Konserttitalossa kuullaan oboen äänenjohtaja Takuya Takashimaa. Illan johtaa nousevaa kansainvälistä uraa tekevä Kerem Hasan, joka on tuore ylikapellimestari Innsbruckissa Tirolin sinfoniaorkesterissa. Illan keskiössä kuullaan Takashiman tulkintana Alessandro Marcellon valoisaa ja koristeellista venetsialaista barokkia. Ohjelmassa samaa hyväntuulisuutta on luvassa lisäksi Franz Schubertin melodiavoittoisessa 3. sinfoniassa, Igor Stravinskyn Es-duuri-konsertossa Dumbarton Oaks sekä Wolfgang Amadeus Mozartin sinfoniassa nro 35 eli "Haffner-sinfonia". 

Takashima on työskennellyt vuodesta 2001 lähtien Turun filharmonisessa orkesterissa, jossa hän toimii nykyisin oboen äänenjohtajana. Hän on esiintynyt solistina, kamarimusiikkikonserteissa ja orkestereissa Suomessa, Ranskassa, Saksassa, Espanjassa, Virossa, Latviassa, Venäjällä, Etelä-Koreassa ja Japanissa. Hän on soittanut vierailevana soolo-oboistina useissa pohjoismaiden orkestereissa. Hän opettaa tuntiopettajana Sibelius-Akatemiassa. 

Kerem Hasan on toiminut kaudesta 2109/2020 alkaen Innsbruckissa Tirolin sinfoniaorkesterin ylikapellimestarina. Vuonna 2017 Hasanin voittama Nestlén ja Salzburgin Nuori kapellimestari -palkinto loi perustuksia lupaavalle kansainväliselle uralle. Ennen tätä hän oli jo herättänyt kiinnostusta saavuttamalla finalistipaikan Donatella Flick -kapellimestarikilpailussa Lontossa sekä toimimalla apulaiskapellimestarina Walesin kansallisoopperassa.

Lue lisää käsiohjelmasta

Osta liput