Muuta tekstin kokoa:

Olli Mustosen tervehdys kevätkaudelle

"Olen tehnyt musiikillista yhteistyötä Turun filharmonisen orkesterin kanssa jo yli 35 vuoden ajan - niin kapellimestarina, solistina ja säveltäjänä kuin myös aikoinaan, kolmisenkymmentä vuotta sitten, Turun musiikkijuhlien taiteellisena johtajana - kuinka aika kuluukaan! Viime vuosina olen käynyt orkesteria johtamassa yhä säännöllisemmin ja, niin kuin toisinaan vanhan ystävän kanssa keskustellessa tapahtuu, on aina tuntunut siltä, että jatkamme yhteistä musiikillista taivaltamme siitä, mihin viimeksi jäätiin.

On tullut sellainen olo, että inspiroimme toisiamme poikkeuksellisella tavalla - harjoituksemme sujuvat intensiivisen ja antaumuksellisen työnteon merkeissä, mutta myös suurella ilolla. Niinpä nyt tuntuikin sopivalta hetkeltä virallistaa suhteemme. Ajathan ovat toki poikkeukselliset, mutta mieleeni tulevat Aapon viisaat sanat veljilleen: ”Täällä ei auta valitus ja murhe, vaan työ ja toimi.” Tässäkin tilanteessa teidän, rakas yleisömme, tukenne ja kannustuksenne on meille ensiarvoisen tärkeää.

Niinpä toivotankin teidät lämpimästi tervetulleiksi kevätkauden konsertteihimme, ensi alkuun verkkolähetysten välityksellä, ja toivottavasti mahdollisimman pian myös paikan päälle, elävään ja aina ainutkertaiseen konserttitilanteeseen."

Olli Mustonen, taiteellinen johtaja