Muuta tekstin kokoa:

Kunniakapellimestari Leif Segerstam palaa TFO:n eteen 18.2. johtamaan verkkokonsertin

Turun filharmonisen orkesterin kunniakapellimestari Leif Segerstam johtaa orkesteria torstaina 18.2.2021 klo 19. Solistina nähdään pianon supertähti Mackenzie Melemed. Konsertti lähetetään suorana verkkokonserttina osoitteesta tfo.fi/live. Koronarajoitusten vuoksi paikan päälle ei oteta yleisöä. Verkkokonsertin seuraaminen on maksutonta. Edellisen kerran Segerstam on johtanut filharmonikoita toukokuussa 2019 ylikapellimestarikautensa päätöskonsertissa. 

Ilta alkaa Segerstamin Sibelius-tulkinnalla. Jean Sibeliuksen Jokamies on musiikkia Hugo von Hofmannsthalin samannimiseen näytelmään. Konsertti jatkuu venäläisten säveltäjien teoksilla. Illan kruununa kuullaan Mackenzie Melemedin tulkitsemana Aleksandr Skrjabinin vahva ja virtuoottinen pianokonsertto fis-molli ja päätösnumerona nautitaan Dmitri Šostakovitšin väkevästä kamarisinfoniasta op. 110a.

Maestro Leif Segerstam on toiminut Turun filharmonisen orkesterin johtajana ja ylikapellimestarina vuodesta 2012 kevätkauden 2019 loppuun saakka. Hänen ylikapellimestarikautensa TFO:ssa päättyi näyttävästi Rirchard Straussin Salomeen 16.-17.5.2019, jonka jälkeen Segerstamille myönnettiin kunniakapellimestarin arvo. Segerstam on yksi Skandinavian monipuolisimmista säveltaiteilijoista – kapellimestari, säveltäjä, viulisti ja pianisti. Vapaapulsatiivisesta otteesta ammentavan Segerstamin poikkeuksellisen mittava sävellystuotanto sisältää muun muassa yli 310 sinfoniaa.

Yhdysvaltalaispianisti Mackenzie Melemed voitti kansainvälisen Maj Lind -pianokilpailun vuonna 2017 ja on hurmannut yleisön musikaalisuudellaan ja säteilevällä lavapersoonallaan. Suomesta kiinnostunut Melemed on opiskellut New Yorkin Juilliard Schoolin Artist Diploma -ohjelmassa ja hänet on palkittu lukuisissa kilpailuissa. Melemed on konsertoinut kotimaansa lisäksi monissa Euroopan maissa ja Kiinassa.

Lue konsertista ja ohjelmasta lisää käsiohjelmasta. 

Katso suora verkkokonserttilähetys tästä.