Muuta tekstin kokoa:

Eläinten karnevaali korvaa Muumiperheen lauluretken

Camille Saint-Saënsin Eläinten karnevaali ja Leopold Mozartin / Joseph Haydnin Lelusinfonia korvaavat Muumiperheen lauluretki -konsertin. Muumiperheen lauluretki peruuntuu keskiviikolta 17.3. ja torstailta 18.3. koronatilanteen vuoksi ja siirtyy vuoteen 2022. Eläinten karnevaali ja Lelusinfonia kuullaan torstaina 18.3. klo 18 verkkokonserttina. Lähetyksen seuraaminen on maksutonta. 

Muumiperheen lauretki -konserttin lipun ostaneisiin ollaan yhteydessä erikseen, ja liput on mahdollista vaihtaa orkesterin lahjakorttiin tai pyytää rahat takaisin. 

Koko perheen Eläinten karnevaali -konsertti tuo musiikin koteihin verkon välityksellä. Konsertin juontajana toimii muusikko ja musiikkipedagogi Siina Hirvonen. 

Eläinten karnevaalin 14 hauskaa ja vauhdikasta osaa kuvaavat erilaisia eläimiä. Saint-Säensin klassikko saa uuden ilmeen, kun Pikku Kakkosesta ja Siina ja Taikaradio -orkesterista tuttu Siina Hirvonen vie kuulijan tutkimusmatkalle viidakon syvyyksiin. Tarina herättää kuulijoiden mielikuvituksen valloilleen ja herkistää kuuntelukorvat havainnoimaan erilaisia musiikillisia asioita, toimien myös soitinesittelykonserttina. 

Lelusinfonia puolestaan on hauska ja hullutteleva orkesteriteos, jossa soitinten seassa soivat erilaiset leikkikalusoittimet. Teoksen säveltäjästä ei ole täyttä varmuutta, ja nykyään todennäköisimpänä säveltäjänä pidetään joko Leopold Mozartia tai Joseph Haydnia.

Konsertti on osa Lasten musiikkijuhlia, jota vietetään tänä vuonna verkossa maaliskuun puolessa välissä. Lasten musiikkijuhlien koko ohjelma julkistetaan myöhemmin.

Uutisen kuva: ​Kirsti Pusa