Muuta tekstin kokoa:

Sellisti Senja Rummukainen TFO:n verkkokonsertin tähtenä

Sellisti Senja Rummukainen, yksi Suomen huippumuusikoista, taituroi Turun filharmonisen orkesterin solistina verkkokonsertissa perjantaina 5.3.2021 klo 19. Taiteellinen johtaja Olli Mustonen johtaa orkesteria. Konsertti lähetetään suorana verkkokonserttina osoitteesta tfo.fi/live. Koronarajoitusten vuoksi paikan päälle ei oteta yleisöä. Verkkokonsertin seuraaminen on maksutonta.

Illan keskiössä kuullaan Joonas Kokkosen sellokonsertto Rummukaisen tulkitsemana. Kokkonen kuuluu Suomen arvostetuimpiin taidemusiikkisäveltäjiin, ja hänen syntymästään tulee kuluneeksi 100 vuotta vuonna 2021. Sellokonsertto jäi säveltäjän ainoaksi konsertoksi ja kuuluu suomalaisen konserttokirjallisuuden arvoteoksiin. Saksalaisten romantikkojen teokset kehystävät sellokonserttoa. Ilta alkaa Felix Mendelssohnin loistokkaalla alkusoitolla Victor Hugon näytelmään Ruy Blas. Konsertti päättyy Johannes Brahmsin melodiseen ja monipuoliseen kolmanteen sinfoniaan.

Illan taiteilijat

Sellisti Senja Rummukainen on kuluneen vuosikymmenen aikana kasvanut sellon huippulupauksesta suomalaismuusikoiden kirkkaimpaan keskiöön. Kotimaisen konserttielämän tietoisuuteen hän nousi vuonna 2014 voittamalla Turun sellokilpailun. Vain kaksi vuotta myöhemmin hänet palkittiin finalistina Porton Guilhermina Suggia -awardsissa, ja vuonna 2019 hän saavutti finaalipaikan Pietarin kansainvälisessä Pjotr Tšaikovski -kilpailussa. Menestystä seuranneita esiintymisiä esimerkiksi Mariinski-teatterin orkesterin, Helsingin kaupunginorkesterin, Tampere Filharmonian, Turun filharmonisen orkesterin ja Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin solistina ovat ylistäneet niin lehdistö, kollegat kuin yleisötkin. Vuodesta 2017 lähtien Rummukainen on soittanut Helsingin kaupunginorkesterin toisena soolosellistinä. Myös kamarimuusikkona Rummukainen on Suomen suosituimpia.

Olli Mustonen on kansallisesti ja kansainvälisesti arvostettu huipputason taiteilija, jolla on maailmanlaajuinen kontaktipinta eturivin taiteilijoihin ja vahvat vaikuttajaverkostot kotimaassa. Mustosen persoonassa toiminta kapellimestarina, pianistina ja säveltäjänä yhdistyy kokonaisvaltaiseksi muusikkoudeksi harvinaisella tavalla. Viime kausilla Mustonen on esiintynyt mm. Lontoon sinfoniaorkesterin, Mariinski-teatterin orkesterin ja New Yorkin filharmonikkojen solistina. Kapellimestarina hän on viime vuosina tehnyt yhteistyötä mm. Jerusalemin sinfoniaorkesterin ja lukuisten eurooppalaisten orkesterien kanssa. Mustosen sävellystyössä ovat viime aikoina keskeisellä sijalla olleet suurimuotoiset kamarimusiikkiteokset – viime vuosina ovat valmistuneet mm. pianokvintetto ja jousikvartetto.

Turun filharmonisen orkesterin kaikki menneet ja tulevat verkkolähetykset ovat katsottavissa osoitteessa tfo.fi/live.