Muuta tekstin kokoa:

Olli Mustosen ja Ismo Eskelisen duoilta korvaa 11.3. sinfoniakonsertin

Suomen eturivin kitaristeihin kuuluva Ismo Eskelinen ja TFO:n taiteellinen johtaja Olli Mustonen tulkitsevat huikean ohjelmiston pianolle ja kitaralle torstaina 11.3. klo 19. Konsertti lähetetään suorana verkkokonserttina osoitteesta tfo.fi/live. Koronarajoitusten vuoksi paikan päälle ei oteta yleisöä. Verkkokonsertin seuraaminen on maksutonta. Duoilta korvaa Matka Aranjueziin -konsertit 11.-12.3., jotka joudutaan perumaan orkesterin jäsenen koronatartunnan vuoksi. Altistuneet on kartoitettu ja tavoitettu.

Verkkolähetyksen ensimmäisellä puoliskolla kuullaan Eskelisen tulkintoja eri aikakausilla eläneiden espanjalaissäveltäjien teoksista. Kitaramusiikkia kuullaan säveltäjiltä 1500-luvulla eläneiltä säveltäjiltä Luys De Narváez sekä Alonso Mudarra ja 1800-1900-luvuilla vaikuttaneilta säveltäjiltä Isaac Albéniz, Manuel De Falla sekä Joaquin Rodrigo. Soolokitarateosten jälkeen Eskelinen ja Mustonen esittävät yhdessä Ludwig van Beethovenin mandoliinivariaatiot, ja väliajan jälkeen konsertin päättää Mustosen tulkinta Beethovenin pianosonaatista nro 32. Verkkolähetyksen väliaikaohjelmassa intendentti Nikke Isomöttönen keskustelee konsertin ohjelmasta illan taiteilijoiden kanssa. 

Ismo Eskelisen 17-vuotiaana kilpailumenestyksillä alkanut ura on vienyt hänet esiintymään merkittävissä konsert-titaloissa kuten Berliinin filharmoniassa, Amsterdamin Concertgebouw’ssa, Lontoon Royal Festival Hallissa ja Brys-selin Theatre de la Monnaiessa. Viimeaikaisiin solistitehtäviin lukeutuvat muun muassa konsertit ja nauhoitukset Lontoon BBC Symphony Orchestran kanssa, Saksan kiertue NWD-Filharmonian kanssa sekä konsertit eturivin suo-malaisorkestereiden kanssa. Eskelinen soittaa musiikkia 1500-luvulta nykypäivään. Vuonna 2017 hänet valittiin kitaran vastuulehtoriksi Sibelius-Akatemiaan.

Olli Mustonen on kansallisesti ja kansainvälisesti arvostettu huipputason taiteilija, jolla on maailmanlaajuinen kontaktipinta eturivin taiteilijoihin ja vahvat vaikuttajaverkostot kotimaassa. Mustosen persoonassa toiminta ka-pellimestarina, pianistina ja säveltäjänä yhdistyy kokonaisvaltaiseksi muusikkoudeksi harvinaisella tavalla. Viime kausilla Mustonen on esiintynyt mm. Lontoon sinfoniaorkesterin, Mariinski-teatterin orkesterin ja New Yorkin fil-harmonikkojen solistina. Kapellimestarina hän on viime vuosina tehnyt yhteistyötä mm. Jerusalemin sinfoniaor-kesterin ja lukuisten eurooppalaisten orkesterien kanssa. Mustosen sävellystyössä ovat viime aikoina keskeisellä sijalla olleet suurimuotoiset kamarimusiikkiteokset – viime vuosina ovat valmistuneet mm. pianokvintetto ja jousi-kvartetto.