Muuta tekstin kokoa:

Julian Rachlin ja Sarah McElravy romanttisen ohjelmiston tähtinä

Julian Rachlinin ja Sarah McElravyn valovoimainen yhteissoitto hullaannuttaa kuulijan. Maailman merkittävimmillä konserttilavoilla esiintyvien tähtitaiteilijoiden verkkokonsertti Turun filharmonisen orkesterin kanssa keskiviikkona 28.4. klo 19 hellii romantiikan musiikin ystäviä, kun koko ohjelmisto on täynnä aikakauden keskeisimpien säveltäjien teoksia. Verkkokonserttia voi seurata maksutta osoitteessa tfo.fi/live. Paikan päälle ei oteta yleisöä.

Rachlin ja McElravy tulkitsevat duona Max Bruchin mieleenpainuvan ja melodisen kaksoiskonserton. Franz Schubertin klassikkoaseman saavuttanut keskeneräinen sinfonia jatkaa iltaa. Päätösnumerona kuullaan Johannes Brahmsin viulukonsertto, jota värittävät niin pastoraalitunnelma kuin unkarilaissävytkin.

Taiteilijat

Viulisti, alttoviulisti ja kapellimestari Julian Rachlin on aikamme arvostetuimpia muusikoita. Rachlinin levytykset Sony Classical, Warner Classics ja Deutsche Grammophon -levymerkeille ovat saaneet ylistystä. Rachlin on Royal Northern Sinfonian, Turun filharmonisen orkesterin ja Kristiansandin sinfoniaorkesterin päävierailija.

Sarah McElravy nauttii monipuolisesta ja kansainvälistä urasta. Hän esiintyy konserttisolistina, resitaalein ja kamarimusiikkikokoonpanoissa ja on yksi harvoista yhtä virtuoottisesti niin viulun kuin alttoviulunkin hallitsevista arteisteista. McElravy on Linden String Quartettin perustajajäsen ja The Strad Magazine on kuvaillut yhtyettä hiotuksi, säteileväksi ja teräväksi. Vuonna 2014 McElravy perusti Chamber Music Society México -organisaation, jonka tarkoitus on esittää maailmanluokan kamarimusiikkia México Cityssä.

Katso suora lähetys