Muuta tekstin kokoa:

Vappukonsertti Aili Ikosen seurassa

Ykkösjazzlaulaja Aili Ikonen on valloittanut kuulijoita ympäri maan herkällä mutta vahvalla tulkinnallaan. Turun filharmonisen orkesterin vapunpäivän verkkokonsertissa lauantaina 1.5. klo 15 Ikonen tulkitsee omina hittejään ja valikoituja lainasävelmiä eri artisteilta sinfoniaorkesterisovituksina. Musiikin monimestari Jaakko Kuusisto johtaa orkesteria. Verkkokonserttia voi seurata maksutta osoitteessa tfo.fi/live. Paikan päälle ei oteta yleisöä.

Keväiseen juhlahumuun ja vapputunnelmaan konsertissa johdattavat muun muassa Ikosen kappaleet Katselen taivaalta, Piirrä minut ja Että näkisin sinut taas. Konsertin intro on Jaakko Kuusiston sävellys, ja lisäksi kuullaan muun muassa Juha Vainion Kotkan poikii ilman siipii.

Taiteilijat

Maamme arvostetuimpiin esiintyjiin lukeutuva Aili Ikonen on monipuolinen laulaja ja lauluntekijä. Ikosen ura sisältää lukuisia albumeita, big band- produktioita, Ella Fitzgerald -tulkintoja ja jazziskelmiäkin. Ikonen tunnetaan nykyisin myös legendaarisen Rajaton-lauluyhtyeen uutena jäsenenä. 

Kapellimestari, säveltäjä ja viulisti Jaakko Kuusiston ohjelmisto kapellimestarina on laaja kattaen teoksia barokista aina aikamme musiikkiin, genrestä riippumatta. Kuusisto on myös tehnyt runsaasti sovitus- ja orkestrointitöitä, ja myös vappukonsertin kappaleiden sovituksissa näkyy Kuusiston kädenjälki.

Katso verkkokonsertti