Muuta tekstin kokoa:

Kilpailuvoittaja Irina Zahharenkovan pianotulkinta päättää kevätkauden

Turun filharmonisen orkesterin kevätkausi päättyy torstaina 20.5. klo 19. Verkkokonsertin solistina esiintyy useita kilpailuja voittanut pianisti Irina Zahharenkova ja Olari Elts johtaa orkesteria. Verkkokonserttia voi seurata maksutta osoitteesta tfo.fi/live. Paikan päälle ei oteta yleisöä.

Konsertissa kuljetaan Schumannien jalanjäljissä. Aikansa huippupianisti Clara Schumann ja miehensä Robert Schumann olivat molemmat tuotteliaita romantiikan ajan säveltäjiä. Zahharenkova tulkitsee Clara Schumannin melodiarikkaan ja kiehtovan pianokonserton a-mollissa. Pianokonserttoa kehystävät teokset huokuvat kevään kepeyttä: ilta alkaa Claude Debussyn haaveilevalla ja ihastuttavalla Printemps-teoksella ja päättyy Robert Schumannin ensimmäiseen sinfoniaan, joka on saanut osuvan lisänimen ”Kevät”.

Taiteilijat

Irina Zahharenkova on yksi sukupolvensa merkittävimpiä virolaisia kosketinsoitinesiintyjiä. Zahharenkova on voittanut palkintoja merkittävistä kansainvälisistä pianokilpailuista, kuten International Johann Sebastian Bach Competition (Leipzig, Germany, 2006), Alessandro Casagrande International Piano Competition (Terni, Italy, 2006), International Competition George Enescu (Bucharest, Romania, 2005), sekä Jaén International Piano Contest (Jaén, Spain – 2004). Zahharenkova on esiintynyt ympäri maailmaa ja hänen repertuaarinsa kattaa laajan kirjon musiikkityylejä barokista nykymusiikkiin. Konsertoinnin ohella Zahharenkova toimii opettajana Sibelius-Akatemiassa sekä Viron musiikki- ja teatteriakatemiassa.

Olari Eltsin intohimo huomiota herättävään ohjelmistosuunnitteluun on tuonut hänelle paljon kiitosta kansainvälisellä musiikkikentällä. Elts aloitti Estonian kansallisen sinfoniaorkesterin taiteellisena johtajana kaudella 2021/21. Vuodesta 2018 alkaen hän on toiminut lisäksi Kymi Sinfoniettan taiteellisena neuvonantajana. Elts on levyttänyt useita teoksia, muun muassa baltialaisten säveltäjien Erkki-Sven Tüürin sekä Heino Ellerin musiikkia. 

Katso suora lähetys