Muuta tekstin kokoa:

Kuusi lahjakasta muusikkoa näyttävät taitonsa Nuorten solistien konsertissa

Keskiviikkona 12.5. klo 19 kuusi nuorta muusikkoa nousee Turun filharmonisen orkesterin solisteiksi.  Konsertissa esiintyvät Mikael Loponen, piano, Tiitta Moilanen, huilu, Iida Ranta-Nilkku, käyrätorvi, Atte Karhinen, lyömäsoittimet, Elis Hakola, sello sekä Ekin Kuzukiran, viulu. Tuomas Pirilä johtaa filharmonikoita. 

Maamme vanhimman nuorten solistien konsertin tähdet ovat Turun konservatorion ja Turun ammattikorkeakoulun musiikin koulutuksen opiskelijoita. Jokavuotisessa perinteessä huippulahjakkaat nuoret muusikot tulkitsevat instrumenttikirjallisuutensa helmiä ammattiorkesterin solisteina. Verkkokonsertti lähetetään suorana osoitteesta tfo.fi/live, ja seuraaminen on maksutonta. Paikan päälle ei oteta yleisöä.

Mikael Loponen

Mikael Loponen opiskelee pianonsoittoa Turun konservatoriossa Eveliina Kytömäen oppilaana. Vuonna 2015 hänet valittiin Nuorten pianoakatemiaan ja Loposen tärkeimmät esiintymiset ovat olleet Mäntän musiikkijuhlilla ja Leevi Madetoja -pianokilpailut. 

  • Mikael Loponen esittää Ludwig van Beethovenin 4. pianokonserton ensimmäisen osan.

Tiitta Moilanen

Tiitta Moilanen on vuodesta 2018 opiskellut Turun Konservatoriolla Oleg Sytiankon oppilaana. Moilasen polku on vienyt mm. lukuisiin kamarimusiikkikokoonpanoihin, Laivaston soittokunnan solistiksi Nuori Puhallus -konserttiin sekä kansainväliselle orkesterikurssille Berliiniin.

  • Tiitta Moilanen esittää Malcolm Arnoldin ensimmäisen huilukonserton osat 2 ja 3.

Iida Ranta-Nilkku

Iida Ranta-Nilkku innostui musiikista synnyinpaikkakunnallaan Toholammin puhallinorkesterissa. Hän vaihtoi soittimen 16-vuotiaana huilusta käyrätorveen, ja opiskelee Turussa Tanja Nisosen oppilaana. Ranta-Nilkku on innokas orkesteri- ja kamarimuusikko ja on soittanut mm. Sinfonia Lahdessa ja Keski-Pohjanmaan kamariorkesterissa. 

  • Iida Ranta-Nilkku esittää Richard Straussin käyrätorvikonserton nro 1.

Atte Karhinen

Atte Karhinen opiskelee lyömäsoittimia Turun Ammattikorkeakoulun Taideakatemiassa musiikkipedagogian linjalla Ari-Pekka Mäenpään opetuksessa. Karhinen on soittanut monesti eri kaupunginorkesterien sekä ammattipuhallinorkesterien riveissä ja valittu kahdesti pohjoismaiden nuoriso-orkesteri Nordeniin.

  • Atte Karhinen esittää konsertissa Emmanuel Séjournén konserton vibrafonille ja jousiorkesterille.

Elis Hakola

Eli Hakola on varttunut Taalintehtaalla ja opiskelee sellonsoittoa Turun konservatoriolla Jukka Perksalon oppilaana. Sello on johdattanut Hakolan esiintymään mm. kirjavissa kamarimusiikkikokoonpanoissa, Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan lukuisissa yhtyeissä sekä teatterimuusikkona.

  • Elis Hakola esittää Edward Elgarin e-molli-sellokonserton osat 1 ja 2.

Ekin Kuzukiran

Ekin Kuzukiran aloitti viulunsoiton opintonsa Turkissa Ankaran konservatoriossa ja vuonna 2018 hän aloitti opiskelun Alexander Vinnitskyn johdolla Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemiassa. Opintojensa aikana hän on ollut kiertueilla nuoriso-orkesterin kanssa Italiassa ja Kreikassa.

  • Ekin Kuzukiran esittää Erich Wolfgang Korngoldin D-duuri-viulukonserton osan 1.

Katso suora lähetys