Muuta tekstin kokoa:

Tšaikovskia Julian Rachlinin johdolla

Turun filharmonisen orkesterin suosittu päävierailija Julian Rachlin saapuu Turkuun johtamaan Pjotr Tšaikovskin teoksia keskiviikkona 1.12. ja torstaina 2.12. klo 19 Konserttitaloon. Torstain konsertti lähetetään myös suorana, maksuttomana verkkokonserttina osoitteesta tfo.fi/live.

Konsertti-iltojen ohjelmassa on venäläinen ilta Tšaikovskin mahtipontisen ja runsassävyisen tuotannon parissa. Illan aloittaa romanttinen pianokonsertto nro 1, joka on kuuluisa etenkin suureellisesta ja loisteliaasta avausosastaan. Teoksen saapuu tulkitsemaan pianisti Lukáš Vondráček, joka näytti taitonsa turkulaisyleisölle syksyllä 2019. Väliajan jälkeen ilta päättyy Tšaikovskin suureelliseen sinfoniaan nro 5, joka on yksi säveltäjän tunnetuimpia ja merkittävämpiä teoksia.

Lukáš Vondráčekin maine lahjakkaana ja kypsänä muusikkona kumpuaa hänen luontaisesta musikaalisuudestaan ja poikkeuksellisesta tekniikastaan. Vondráček on saavuttanut maailmanlaajuista tunnustusta saamalla monia kansainvälisiä palkintoja, kuten Grand Prix vuoden 2016 Concours Reine Elisabeth -tapahtumassa Brysselissä sekä ensimmäiset palkinnot Hilton Headin ja San Marinon kansainvälisissä pianokilpailuissa. Viimeisen vuosikymmenen aikana Vondráček on matkustanut ympäri maailmaa työskennellen muun muassa Philadelphian, Tasmanian ja Sydneyn sinfoniaorkesterien, Tokyo Metropolitan Symphony Orchestran ja Frankfurtin radion sinfoniaorkesterin kanssa.

Kapellimestari ja viulisti Julian Rachlin on Turun filharmonisen orkesterin lisäksi Kristiansandin sinfoniaorkesterin päävierailija sekä Royal Northern Sinfonian taiteellinen partneri. Julian Rachlin on yksi aikamme ylistetyimpiä taiteilijoita. Yli kolmekymmenvuotisen uransa aikana Rachlin on toiminut ympäri maailmaa niin kapellimestarina, solistina, kamarimuusikkona, opettajana, taiteellisena johtajana kuin levyttävänä taiteilijanakin.

Venäläinen ilta ke 1.12. klo 19
Venäläinen ilta to 2.12. klo 19
Verkkokonsertti 2.12. klo 19