Ändra textens storlek:

Psst! Det här var redan.

Natursymfoni

Erkki Lasonpalo, dirigent
Aili Ikonen, sång
Chorus Cathedralis Aboensis
Åbo filharmoniska orkester

Natursymfonin är en film där den unika, dokumentariska naturfilmen förenas med musikens harmoni. Filmen hade premiär på biograferna år 2019 och blev populär såväl bland publiken som bland kritikerna. Natursymfonin framförs nu för första gången som en liveföreställning. Under den stämningsfulla utomhuskonserten projiceras filmen på en duk och upplevs tillsammans med levande musik i den skymmande sensommarkvällen.

Natursymfonin är en lovprisning till den finska naturen. Det stora verket av filmskaparna bakom filmerna Skogens historia och Sjöns historia och en prisbelönt kompositör presenterar naturfilmens pärlor i ett verk som för tittaren djupt in i naturens hjärta. Filmen är regisserad av Marko Röhr och filmad av Teemu Liakka. Musiken av den prisbelönte kompositören Panu Aaltio tar med sig tittaren in i den mångsidiga finska naturen under alla årstiderna.

Evenemanget är en del av Östersjödagens program. Under dagen och innan framförandet av Natursymfonin ordnas bland annat en paneldiskussion kring naturfrågor och en kocktävling invid Forum Marinum.

 

Forum marinum
torsdag
26.8. 21:00

Konserten räcker cirka 1 h 15 min. Ingen paus.