Ändra textens storlek:

För skolor och daghem

Bekanta dig med musikens spännande värld tillsammans med Åfo! Kom på en skolkonsert eller titta in på en generalrepetition.

Muminfamiljens sångutfärd -skolkonsert 

Erkki Lasonpalo, dirigent
Eija Ahvo, sång och konferencier
Markus Bäckman, sång och konferencier
Piccolo-kören till Puolala skolas musikklasser

De av finländarna älskade Tove Janssons muminfigurer fyller 75 år. Jubileumsåret uppmärksammas med en konsert med muminsånger från skivan Muumiperheen lauluretki (Muminfamiljens sångutfärd), som fick barnskivornas Emmapris år 2015, i arrangemang för symfoniorkester. Sångerna av Soili Perkiö med texter av Hannele Huovi tilltalar muminvänner i alla åldrar, och stämningarna varierar från Snusmumrikens flöjttoner till Lilla Mys rap. Mellan sångerna berättar Eija Ahvo och Markus Bäckman spännande berättelser om sångerna för barnen och presenterar de instrument som finns på scenen. Välkommen med på en musikresa till Mumindalen!

Konserthuset:
On 25.3 | 10.00 | Skolkonsert I
- anmälning
On 25.3 | 12.00 | Skolkonsert II - anmälning
To 26.3 | 10.00 | Skolkonsert III - anmälning
Fr 27.3 | 10.00 | Skolkonsert IV - anmälning

Öppna generalrepetitioner

Åbo filharmoniska orkester erbjuder skol- och daghemsgrupper chansen att komma och bekanta sig med orkesterverksamhetens hemligheter till filharmonikernas generalrepetition. Under repetitioner övar de veckans konsertprogram. Man kan förbereda sig inför besöket med förhandsmaterial som skickas ut. Det är gratis att följa med generalrepetitionen, och inkluderar en presentation av orkestern och konserthuset en halv timme innan övningen. Presentationerna börjar kl. 10.30. Tillställningen tar slut ca kl. 11.45.

Vårsäsongens öppna generalrepetitioner ordnas:
Thu 16.1 - Sound and Simplicity - anmälning
Thu 6.2 - Nordens Ljus - anmälning
Thu 12.3 - Serenad - anmälning
Thu 16.4 - Perko Plays Parker (obs! bara för skolgrupper) - anmälning

Kontakt:
Producent Heidi Pulkkinen

Studerande

Priset för en studerandebiljett köpt på förhand är det sista av de annonserade priserna. På konsertdagen är det möjligt att köpa en studerandebiljett för tre euro till sinfoniekonserter, ifall det finns platser kvar. Inga reservationer. Förmånen är personlig och beviljas mot ett giltigt studiekort.

Åbo filharmoniska orkesters barnverksamhet stöds av OP Åbonejden.

op_logot_ja_hipot_sv.png