Ändra textens storlek:

För skolor och daghem

Bekanta dig med musikens spännande värld tillsammans med Åfo! Kom på en skolkonsert eller titta in på en generalrepetition.

 

Open Orchestra -Skolkonsert

ÅBO KONSERTHUS

Jukka Untamala, dirigent
Paleface, värd 
Timo Ollila, visuell planering

Upplev den stora symfonimaskinens fulla effekt på ett aldrig tidigare skådat sett och bekanta dig med orkestervärldens musik inifrån! I Open Orchestra får du följa med musikerns arbete på nära håll och fritt röra dig bland orkestern under konsertens gång. Under konsertens första halva sitter en del av publiken i konsertsalens övre del och en del vandrar omkring i orkestern. Efter paus byter delarna roller. Platserna är numrerade. Din biljettyp berättar när det är tid för dig att sitta och när det är din tur att gå omkring. Konceptet, som ursprungligen lanserades av Copenhagen Phil, förverkligas nu för första gången i Finland. Den interaktiva symfoniska resan genom den klassiska musiken bjuder på musik från olika perioder, från Mozart till Ravel. Konsertupplevelsen leds av en konferencier och förstärks av en imponerande visualisering och ljussättning.

To 7.11.       10.00       Skolkonsert I

Ti 12.11.      10.00       Skolkonsert II

On 13.11.    10.00       Skolkonsert III

 

Öppna generalrepetitioner

Åbo filharmoniska orkester erbjuder skol- och daghemsgrupper chansen att komma och bekanta sig med orkesterverksamhetens hemligheter till filharmonikernas generalrepetition. Under repetitioner övar de veckans konsertprogram. Man kan förbereda sig inför besöket med förhandsmaterial som skickas ut. Det är gratis att följa med generalrepetitionen, och inkluderar en presentation av orkestern och konserthuset en halv timme innan övningen. Presentationerna börjar kl. 10.30. Tillställningen tar slut ca kl. 11.45.

Vårsäsongens öppna generalrepetitioner ordnas: 12.9/26.9/3.10/24.10

Kontakt:
Producent: Heidi Pulkkinen

 

Studerande

Priset för en studerandebiljett köpt på förhand är det sista av de annonserade priserna. På konsertdagen är det möjligt att köpa en studerandebiljett för tre euro till sinfoniekonserter, ifall det finns platser kvar. Inga reservationer. Förmånen är personlig och beviljas mot ett giltigt studiekort.

Åbo filharmoniska orkesters barnverksamhet stöds av OP Åbonejden.

op_logot_ja_hipot_sv.png