Ändra textens storlek:

TFO Liveen lisää verkkokonsertteja

Turun filharmoninen orkesteri lähettää viikoittain verkkokonsertteja kevään aikana osoitteesta tfo.fi/live. Myös kaikki menneet verkkolähetykset löytyvät sivustolta. Tarkat ohjelmistot ja lähetysajankohdat päivitetään osoitteeseen tfo.fi. Turun filharmonisen orkesterin kevätkauden ohjelmisto sekä Konserttitalon ison salin muut tapahtumat on peruutettu 31.5.2020 asti koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi.

Pitkäperjantaina Haydnia

Pitkäperjantaina 10.4. klo 18 kuullaan Joseph Haydnin teos Jeesuksen seitsemän sanaa ristillä verkkokonserttina. Teoksen esittävät Turun filharmonisen orkesterin muusikoista koostuva kamarimusiikkikokoonpano ja tekstin lausujana kuullaan Turun tuomiokirkon kanttori Jukka Pietilää. Konsertti lähetetään yhteistyössä Turun ja Kaarinan Seurakuntayhtymän kanssa ja on katsottavissa sekä kuultavissa osoitteissa tfo.fi/live ja virtuaalikirkko.fi.

Haydnin vaikuttavassa teoksessa on seitsemän meditatiivista, hidasta osaa sekä johdanto ja päätösosa. Konsertissa esiintyvät muusikot Juha-Pekka Vikman, viulu, Maija Kontunen, viulu, Jouni Rissanen, alttoviulu sekä Katja Kolehmainen, sello.

Olli Mustosen pianoresitaalissa Beethovenia

Lisää musiikkia verkon välityksellä on luvassa torstaina 16.4. klo 19, kun TFO:n tuleva taiteellinen johtaja Olli Mustonen esittää pianoresitaalin suorana lähetyksenä. Ohjelmassa on Ludwig van Beethovenin pianosonaatteja. Resitaalin ensimmäisellä puoliajalla kuullaan pianosonaatit nro 6 ja nro 18 ja toisella puoliajalla pianosonaatit nro 5 ja nro 21, lisänimeltään ”Waldstein”. Verkkokonsertti lähetetään osoitteesta tfo.fi/live.

Kapellimestari, pianisti ja säveltäjä Olli Mustonen on kansallisesti ja kansainvälisesti arvostettu huipputason taiteilija ja tunnettu Beethoven-tulkinnoistaan. Olli Mustonen aloittaa Turun filharmonisen orkesterin taiteellisena johtajana 1.1.2021. Mustonen on valittu vuoden 2019 Hindemith-musiikkipalkinnon saajaksi. Mustonen on palkittu myös Suomen kulttuuriministeriön Suomi-palkinnolla ja hänelle on myönnetty Suomen Leijonan ritarikunnan Pro Finlandia -mitali vuonna 2003.