Ändra textens storlek:

Julian Rachlins förord för höstsäsongen 2020

Det är en stor ära att få välkomna er till Åbo filharmoniska orkesters hösttermin 2020!

20/21 börjar min fjärde säsong med orkestern. Vårt samarbete, som inleddes 2015 med två framträdanden som gästande dirigent, har lett till en fantastisk upptäcktsfärd i musikens kanon under de tre senaste åren.

I november fortsätter Ludwig van Beethovens 250-årsjubileum med ett program som är helt tillägnat denna tonsättare. Jag ser särskilt fram emot att få framföra hans septett tillsammans med våra fantastiska stämledare. Det kommer att bli en ny milstolpe i vårt samarbete. Till säsongens övriga höjdpunkter hör Andrea Porteras segrande verk ”Klecksophonic Lieder” från den internationella Uuno Klami-tävlingen 2018–2019, framfört tillsammans med sopranen Valentina Coladonato. Avslutningsvis vill jag varmt välkomna orkesterns nya konstnärliga ledare Olli Mustonen.

Nu när vi fortsätter vår gemensamma resa är jag väldigt tacksam över att få arbeta med vad jag ser som en av norra Europas mest betydelsefulla orkestrar. Jag är glad över att orkestern nu får sin välförtjänta och välbehövliga nya konsertsal, och jag är också tacksam för det osvikliga stödet från vår unika publik i Åbo.

Vi ses på konserterna!
Julian Rachlin